Медведев за атаката по Белгород: Провокация! Бaндepoвцитe губят и сега единствената им надежда е да превърнем Киев в Газа

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев, в свой пост в канала си в Телеграм, заяви кои градове в Украйна са изконно руски. От поста му не става съвсем ясно дали зад това му изказване не стои намерението на Русия да си ги върне обратно, но намекът е красноречив.

Медведев коментира и потенциалните преговори за мир с Киев.

Ето какво написа той в профила си:

„Въпрос от агенция РИА Новости:
Колективният Запад, който е изчерпал почти всичките си оръжия, започва да настоява пред киевския режим за преговори през 2024 г. Възможно ли е това?

Отговор: Какви преговори през 2024 г.? Всичко е съвсем очевидно.

1. Спецоперацията ще продължи, като нейна цел ще остане разоръжаването на украинските войски и отказът на сегашната украинска държава от идеологията на неонацизма.

2. Смяната на управляващия бандеровски режим не е декларирана, но е най-важната и неизбежна цел, която трябва да бъде и ще бъде постигната.

3. Одеса, Днепропетровск, Харков, Николаев, Киев са руски градове, както и много други временно окупирани градове. Всички те все още са маркирани с жълто-синьо на хартиените карти и на мониторите.

Както и да е. „Преговорите“ са възможна опция, разбира се. Русия никога не ги е отхвърляла, за разлика от безумните власти на Украйна. Такива „преговори“ не са ограничени от времето. Те могат да се водят до пълното поражение и капитулация на бандеровските войски на Северноатлантическия алианс.

И между другото, искам да ви информирам, че от 1 януари 2023 г. половин милион души – доброволци са приети на договорна служба във Въоръжените сили на Руската федерация.“

Освен това Медведев коментира и вчерашната атака на украинските войски срещу Белгород и смъртта на цивилните руски граждани. Изказването му бе предадено от РИА Новости.

„Очевидно е, че терористичната атака с касетъчни заряди срещу Белгород и смъртта на нашите граждани е кърваво престъпление на кучетата на Бандера. Извършиха го безсилие да променят нещо на фронта. Пожелавам бързо възстановяване на ранените и сили на близките и приятелите на жертвите„.

„Ние не сме те. Въпреки че вероятно бандеровската измет подобна на шефа си Зеленски в момента си мечта е и се надява нашите въоръжени сили да превърнат центъра на Киев в подобие на Ивицата Газа. Вярват, че това ще им помогне да измолят нови оръжейни доставки от западните си господари.

В петък руската армия нанесе сериозни щети на военната и друга инфраструктура на неонацисткия режим. Бойната работа ще продължи. Днес извършителите на Белгородския терористичен акт – генерали и други военни от ГУР и ВСУ бяха убити от високоточни руски ракети в хотел „Харков Палас“ в гр. Харков. И останалите създания, които са давали престъпни заповеди, ще горят в ада. Но първо ще гори земята под краката им. От запад на изток от Малоруската територия, която те все още контролират“, добавя той.

По последни данни 5 деца и 12 възрастни цивилни са били убити в резултат на атаката в Белгород.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *