Ужас! Ердоган се сравни с Хитлер!

ЕрдоганТурският президент Реджеп Ердоган, който непрекъснато напира  за конституционни промени, за да получи  повече президентски пълномощия, стигна далеч.

В свое интервю той даде за пример  Хитлерова Германия, която имала на времето  ефективна президентска система и това довело до нейната голяма икономическа и военна мощ. Това шокира европейците, които още помнят ужасите и масовите убийства по време на Втората световна война.

За да покаже, че е решителен и смел президент и никой в нищо не може да му попречи, Ердоган нареди да бъде разположена турска военна техника в Диарбекир. Провинцията е в близост с границата със Сирия, населена е предимно с кюрди, които искат независимост. В отговор на това непрекъснато там се извършват репресии, арестуват се хора, които недоволстват от политиката на Турция и открито подкрепят Работническата партия на Кюрдистан, която е забранена от Ердоган.

Правителствените войски непрекъснато ловят активисти и ги вкарват в затвора. По време на престрелка преди няколко седмици загинаха две невинни деца. Едното бе едва на три месеца, второто – на пет годинки.

Това предизвика безредици и вълна от недоволство.

В отговор вчера  командването изпрати в Диарбекир нов, брониран и опасен танк. Срещу кого ще бъде използван той , турските военни мълчат. Но всички знаят, че заповедта е издадена от Ердоган, който няма да се спре пред нищо да смачка всякакви опити за извоюване на свобода от кюрдите. И нещо повече. Ако може, да откъсне територии от Сирия и да ги присъедини към Турция. А ако може и от България

https://youtu.be/l9ckHBmFi7I

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *