Турският вътрешен министър: Целият свят ненавижда САЩ, а Европа е пешка на Вашингтон

„Целият свят ненавижда Съединените щати“. Това заяви турският вътрешен министър Сюлейман Сойлу по време на среща със студенти в Истанбул, съобщи турският вестник Aydinlik.

Сойлу заяви, че САЩ продължават да губят престиж. По думите му целият свят вече скрито или открито „ненавижда Америка“. Европа според турския министър е „пешка на САЩ, която е дотолкова зависима, че с цената на съществуването си изпълнява различни мисии на хегемона в Украйна и Африка“. В същото време обаче африканските държави „дълбоко ненавиждат“ европейските държави, които „навремето са ги колонизирали и сега пак се опитват да ги експлоатират“, пише Aydinlik.

Вътрешният министър на Турция каза още, че не бива да се преувеличава ролята на Европа, защото такова понятие като Европа изобщо не съществува. По думите му има Америка, а Европа е само „вагон в композицията“ на САЩ, който вече не се отличава с нищо особено на фона на останалия свят, пише „Aydinlik“.

Високопоставеният турски чиновник смята, че европейските лидери са крайно зависими от САЩ и непрекъснато се самодискредитират, а населението на континента старее и това води до все по-големи трудности в икономиката.

Европа, по думите на турския министър, вече не притежава суверенитет, а приказките му за демокрация са „просто едни кухи фрази без съдържание“.

На този фон Турция променя историята, убеден е Сойлу. Историята „напълно ще се промени“ след президентските избори, които ще се проведат в страната, подчерта той, като поясни, че точно заради това Анкара е подложена на силен натиск от страна на САЩ и Европа.

„Предстоят избори, които не са „за“ и „против“ Тайип Ердоган, това ще са избори за бъдещето на Турция, избори за бъдещите поколения, за пълна независимост на Турция“, казал в заключение министърът.

По-рано руските медии писаха, че американските власти се опитват да поставят начело на Турция президент като Володимир Зеленски в Украйна – изцяло зависим техен васал, който да унищожи страната си в кървав сблъсък с Русия заради техния интерес.

Президентските и парламентарните избори в Турция са планирани за 14 май.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

16 коментара

  1. Ашколсун ,комшулар!Голям кураж и големи топки са иска да кажеш в очите на царя ,че е гол!
    Ей, затва турците ще имат силна държава,защот начело стоят хора заинтересовани да я има Турция като държава ,а не като наште поплювници и гъзодавци,продаващи се за жълти стотинки на разни бесоглавци!

  2. А налите лидери от ДПС приеха и посрещнаха в Кърджали опонента на Ердоган за президентските избори някакъв си калъчдоуролу то не бяха салтанати присъствие на Карадаие, Хасан Азис у всички кметове на общини и област кърджали , аз съм българин от Кърджали и ми става жал за мойте приятели изселени в Турция , в същото време външния министър на Република Турция беше на посещение в Шумен явно ибрикчийте лидери на дпс действат по указания на козяк които са ги вързали за топките , имам много приятели турци никой и никого не ме е предавал и не съм предавал ,есентта лидерите на дпс бяха при Ердоган за подкрепа, а сега агитират в полза на опонента му, Турция има нужда от Ердоган инаще сащ ще я разпарчетосат, Ердоган ще спечели убеден съм в това, пак ще има списък с политици със забрана да посещават Турция ще им конфискува хотелите и може да каже БЕЗ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО./ ДАЙ БОЖЕ /

    • Кърджали се клани на сорсоида. Все пак ДуПиСе е сорсоидна партия от голямото гей-семейство на антибългарите.

  3. Бахти кризата и катастрофата докараха на Руската империя тия еврейски евроидиоти от €$ на САЩ

    В момента в Русия средната заплата е 1,424 евро (след удържането на 13% данък,-за частни лица, които работят за себе си – е 8%) или 2,786 лв. – чисто.

    Добре ли е?! Или са гладни!?

    Преценете сами:

    1 литър мляко – 1.20 лева

    1 яйце – 10 стотинки

    1 литър олио – 1.75 лева

    1 кило банани – 2.10 лева

    1 кило хляб – 1.30 лева
    Пушен свински врат: 9 лева за кило.
    Картофи: 40 стотинки за кило

    ГОРИВА:
    Цените на горивата в Петербург.
    3 пъти по-евтино от в България.
    ЖИЗНЕНОВАЖНА БЕЛЕЖКА НА РЕДАКТОРА

    В Русия ГМО са забранени
    СЪС ЗАКОН❗

    Източник: thebulgariantimes

  4. Вижте и клиповете към текста- не от голям град, а на 30 км от Санкт Петербург- хранителните вериги.
    Така гладуват и се избиват за храна “варварите руси”.
    Вижте снимки от московското метро, което е картинна галерия. Вижте и такива от “цивилизованото” нюйоркско.
    За Санкт Петербург изобщо няма да споменавам.
    Изводите-за вас.
    Също е добре да погледнете кварталите от палаткови лагери на “цивилизаторите”.
    :)

  5. Отказвам антицивилизатори, които българите са учили на цивилизация, да ми налагат деградивните си “норми”- да си мия предника и з@дника в общ умивалник!
    Да си изхвърлят л@йната в кофи през прозорците, когато българите са ги учили на това какво е баня, хидрофобна изолация, отопление с минерални води, докато са измисляли парфюмите, за да не смърдят!
    Да си взимат кофите и да вървят където им е мястото- ако ще да си докарат целия смърдящ контингент на който терминал искат!

    • Да ама с новите закони, които тези дни ще гласуват им подаряваме не само водата, а и всички минерални извори. За какво са ни на нас простите ганьовци и ганки разни води, па било и минерални.
      Сега ще взема да пусна какво ще приемат:

      • Извинявам се, че вместо тук малко избързах и го изпльоках по-долу.

    • Абе за какви умивалници току пишеш ти? Аз откак се помня тези части си ги мия на течаща вода – крана под душа. След хлебарките и червеите с които ще ни хранят, сега ще ни карат еврогейовете да си плацикаме заднико-предниците в една и съща вода ли.Такава ли е новата еврогейска директива за икономии. Щото аз телевизия не гледам, официални сайтове не чета, радио не слушам – изостанала съм от нововъведенията.

      • За техните- нямат смесители на крановете, пълнят мивката и там си мият всичко. А като си напълнят веднъж ваната минават няколко човека.

  6. Комшията не е разбрал нещо, че не целия свят ненавижда британоварварите.
    В България вирее и се плоди двукраката маймуна , която е влюбена в наглосаксонците и е готова да изтръпване на езика да им ближе задника.
    Дори налита на бой и е готова да отвори концлагерите, за готовите да кажат лоша дума против половите им активности.
    Просто такива сексуални палавници са неизвестни до сега в еволюцията на Земята.

  7. Степан Поляков

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАКАЗАТЕЛНО-ПРОЦЕСУАЛНИЯ КОДЕКС – Само за Главния прокурор става дума, Ще инсталират на мястото на Каскета нещо сорсоидно като Лозан Панов. Никакъв НПК нямат намерение да променят реално.

    ЗАКОНОПРОЕКТИ ЗА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КОРУПЦИЯТА – Как се противодейства на Корупцията заедно с Бойко е въпрос, на който Нютон, Айнщайн и съпрузите Кюри заедно нямат отговор.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ – Тук е просто. Още Драг-куин проекти. За Бойко Асфалта през АОП, за Киро – Манежа през НФК.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА – Още натискане надолу на главата на длъжниците. След урагана от бързи кредити, които ни организираха тези заедно, мислите ли, че ще се обърнат срещу лихварите, а не срещу обикновените хора?

    ЗАКОНОПРОЕКТИ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ТЪРГОВСКИЯ ЗАКОН – Ще правят нови кухи структури като БРР за още грабене.Да се окраде каквото е останало.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ – Щели да премахват Корупцията оттам. Ще гледаме спектакъла на Черния лебед. Ами Бойко и Бойкикев, като играеха заедно, що не го измениха и допълниха този Закон?… Много ли питам?
    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА (След изработване от МС (МЕ))
    Ще крадат от фотоволтаици и ще намаляват електроенергията на обикновените хора.

    ЗАКОНОПРОЕКТИ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ВОДИТЕ, ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА И ЗАКОНА ЗА КОНЦЕСИИТЕ (След изработване от МС (МЕ и МРРБ))
    След като подариха водата ни на френски и други фирми, сега ще дадат под „концесия“ и минералните ни води на Запада. Нашите минерални извори са богатство, което няма нито една държава в Европа. Ама що да не се отървем от тях – толкова е Ганьовско да се хвалиш с минерални извори!

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГИЯТА ОТ ВЪЗОБНОВЯЕМИ ИЗТОЧНИЦИ
    Възобновяем източник е термин на Грета, смятайте колко сте зле, ако вярвате на мантри раздувани от луди.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ОГРАНИЧАВАНЕ ИЗМЕНЕНИЕТО НА КЛИМАТА – Закон за Климата? Закон за Климата! Закон за Климата? – Ех, бедни Джордж О. – скъсваш се от яд там някъде, нали?

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА МЕРКИТЕ СРЕЩУ ИЗПИРАНЕТО НА ПАРИ – изпирането на пари е в Брюксел, тук няма перални. Гепиха ги руснаците.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА КОДЕКСА НА ЗАСТРАХОВАНЕТО – Ще се окаже накрая, че нямаш застраховка, като ти отиде жилището. Нали това е идеята на ЕС, всеки да е под наем.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА БАНКА – Директното й заличаване и приставане на ЕЦБ във Франкфурт

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО – Естествено, това следва после.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ЗАЩИТА ОТ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ – Истанбулска конвенция в чист вид.

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА УСТРОЙСТВОТО НА ЧЕРНОМОРСКОТО КРАЙБРЕЖИЕ
    Ще си делнат, каквото могат, ще открият военноморски бази на НАТО и ще ни разкарат оттам. Чухте ли, че тези дни в Щатите приеха Закон за… Черно море?

    ЗАКОНОПРОЕКТ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА СЕМЕЙНИЯ КОДЕКС
    Промени в режима на осиновяване и правото на достъп до информация за произхода на лицата – гей-двойки осиновяват улесненодеца. Нищо повече.

    • Нищо не подарявам. Особено предвид факта, че са доказани национални предатели.
      Дреме ми какво подписвали.
      Мястото им е ясно къде е.
      Да подписват- колкото повече, толкова повече. До Видовден.

      • Нека подписват. Даже колкото повече подписват- толкова по-добре. Колкото повече се увъртат в собствените си л@йна.
        Чакам Откровение- с двеста милионната армия. Ако ти и аз не можем- Си Дзин ще им каже от къде изгрява слънцето. Тогава-не искам да ги мисля. До последния.

  8. Имам една забележка към пишещите тук, няма нужда от натуралистични описания, може да се сетим. Има страхотни и много грамотни коментари чета ги с удоволствие.

    • Не знам кой какви нужди има, нито имам намерение да отговарям на изискванията им. Понеже съм невъзпитана и недресирана-ги предоставям в суров вид.
      Хайде антицивилизаторите, които сме учили на цивилизация, да не ме “цивилизоват”.
      Или пак да кажа- че докато българите са имали изградени каменни градове с всички произтичащи “цивилизационни и канализационни системи”, други са ср@ли в кофи. И са ги изхвърляли през прозорците. Същите тия ме “цивилизоват”.
      Извинете за “неполиткоректното” мнение.
      Но това е самата истина. Нямам никакви скрупули да кажа каква е.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *