Топ икономист разкри: БЪЛГАРИЯ ПОТЪВА! Задава се ГОЛЯМА ИНФЛАЦИЯ! Но ГЕРБ пак се готвят да ОТКРАДНАТ Изборите! Вижте как:

„Народният гняв вече чука яростно на вратата на „Дондуков“ 1. 10-годишните обещания на Борисов за светло бъдеще се оказаха балон на фона на скока на цените през последните месеци… и бъдещият им нов скок! Задава се голяма инфлация, която може да помете България“. Така коментира политико-икономическата ситуация в страната известният икономист проф. Димитър Иванов.

Топ икономистът Проф. Димитър Иванов

„Икономика, която представлява остров за малцина богати сред море от бедни- няма бъдеще“, категоричен е изтъкнатият експерт.

Населението в момента рязко обеднява и този проблем ще се задълбочава тепърва. Ще се усети осезаемо още тази есен, когато скочат цените на тока, храната, транспорта, и пр. Очаква се свиване на потреблението, а това значи, че икономическият растеж в края на годината ще е мижав.

Знайте че икономическият растеж от 3,4%, с който се хвали правителството на ГЕРБ, е само на хартия. Той е резултат от евросубсидиите и кредити. Не е базиран на реално производство и износ.

Но какво може да изнася съвременна България при положение, че 70 % от икономиката й е в сферата на услугите. Държавата ни няма откъде да получи свежи пари. Такива се получават само чрез износ.

На фона на стряскащите данни за потъването на и без това мижавата ни икономика, правителството на Борисов обаче най- изненадващо обяви, че от Нова година вдига заплатите в държавния сектор с 10%. Според проф. Иванов това е чисто популистки ход. Премиерът го прави само и единствено с цел ГЕРБ да си гарантират сигурен електорат за изборите догодина.

Вместо да прави драстични съкращения в държавната администрация, Борисов прави точно обратното – раздува я до безобразие. Целта му е да си осигури достатъчно подкрепа, за да остане на власт.

„Къде е сега Симеон Дянков да каже: Господин премиер, орязахте ли държавната администрация преди да им вдигнете заплатите с 10%“, пита риторично проф. Иванов. Нека си припомним, че първото правителство на ГЕРБ взе властта с лютата закана да ореже чиновническия апарат. Но после взе да го увеличава все повече, за да си има гарантиран електорат на изборите. И така за 10 години от 360 хил., държавната администрация нарасна до 720 хил. души.

Освен за скока в цените, от ГЕРБ официално ни информираха и че ще въведат задължителна здравна застраховка за всеки българин на стойност 12 лева на месец. Все още обаче не е ясно как децата и пенсионерите ще си я плащат или кой ще им я поеме. Нищо че от Българския лекарски съюз недоумяват защо е необходимо това допълнително финансово бреме за и без това изпосталелия от беднотия масов пациентит. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Съвсем скоро бомбите ще започнат да гърмят една по една
    Проблемът е, че сме съвсем сами забравени и от Господ

  2. Всичко това е резултат на така желаната свобода при капитализма. Свободата на капитализма, развързва ръцете на силните и богатите, по-точно на крадливите мошеници, да правят каквото си поискат с бедните, ограбени бачкатори. Същото важи и за отношенията между отделните държави. Силните и богати държави умишлено подържат беднотията в слабите държави, за да използват природните им богатства и евтината работна ръка. Всъщност с това „свободата“ на капитализма, се различава от диктатурата на комунизма. При комунизма, СССР за нула време помогна на България да се напълни с фабрики и заводи, които предателите на комунизма ги продадоха за старо желязо. За съжаление писаното в библията се сбъдва. Първо ще се появи антихрист с белег на челото. Той вече се появи. Другарят Горбачов. След това ще настъпят войни, глад мизерия. Това вече настъпи. И накрая ще пада огън и жупел от небето. Изглежда става въпрос за наближаващата Трета Световна Война.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *