Борисов бесен! Президентът Радев го Премаза! Ето какво се случи:

„Бойко Борисов получи добър урок по етика и възпитание“. Така от Президентството обясниха отказа на Румен Радев да подпише указ, с който да освободи от поста главен секретар на МВР Младен Маринов. Така парламентът не можа днес да гласува избирането на Маринов за министър на вътрешните работи.

ГЕРБ са бесни! От президентството обаче коментираха, че поисканата от Борисов промяна не била съгласувана с Румен Радев. Държавният глава научил за нея от медиите. А ГЕРБ се надявали, че Радев просто ще им разпише желания документ от днес за утре и ще си гласуват поредния министър.

Междувременно обаче, Радев заминал на служебно посещение в Латвия. Така че сега ще трябва да го изчакат да се върне. Освен това, вече нямат сигурността, че ще им подпише указа за Младен Маринов.
Критиците на Президента веднага го обвиниха, че нарочно прави сечено на Борисов, вбесен от решението именно премиерът да оглави българската делегация на Общото събрание на ООН. Решението било взето еднолично от Бойко Борисов, без да го съгласува с президента. Въпреки че миналата година Радев води делегацията, каквато е традицията в такива случаи. Тази година обаче Президентът с изненада научил, че Борисов е решил да го смени.

Опитите на правителството на ГЕРБ да изземва функции на Президента, да го неглижира и да го заобикаля, продължават от самото начало на мандата на Радев. Бойко Борисов най- нагло и демонстративно влиза и в ролята на президент и показва неуважение и незачитане към държавния глава. Нека си спомним, че по време на европредседателството ни ГЕРБ не поканиха Румен Радев на нито едно събитие. Освен това и ГЕРБ, и правителството упорито не стъпват нито една инициатива и мероприятие, организирани от Радев.

Войната между „Дондуков“ 1 и „Дондуков“ 2 е факт! И е изцяло по инициатива на ГЕРБ. Които определено нямат намерение да я прекратят. Защото Радев се оказа неочакван трън в петата на мафиотското им управление. И те сега се опитват всячески да го отстранят.

Стигна се до срамната ситуация, при която и Борисов, и Радев присъстваха на откриването на Световното по волейбол във Варна. Но медиите, които до една са финансово зависими от ГЕРБ, изобщо не отразиха Президента, а само премиера. За капак, шефът на волейболната федерация Любо Ганев беше случайно записан с телефон как се хвали пред Борисов, че не дал възможност на Радев да каже абсолютно нищо.

Така че, реакцията на Президента си е съвсем на място. Да, може да се изтълкува и като заяждане. Но как тогава да си обясним не просто заяждането, а мръсната война на ГЕРБ срещу избрания с рекордно висок процент от народа Държавен глава?

Управляващите се държат неуважително не само с президента, но и с всички нас, гражданите на България. Превърнаха институциите в гнусен бордей, който им служи само за разпределяне на открадната плячка от еврофондовете и нашите пари. А ако някоя бяла лястовица като Румен Радев, се опитва да си върши съвестно работата, финансираната от Запада колониална шайка ГЕРБ се нахвърля хищно срещу него с цел да го разкъса. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ДОЛУ ръцете-интригите срещу ДЪРЖАВНИЯТ НИ ГЛАВА….ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!!!!!…….ИДИОТИ долни!!!!!!!!!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *