Внимание! ГЕРБ ПОРЪЧАЛИ АРЕСТА на двамата Опозиционни Журналисти! Вижте защо:

„С полицията се получи една поредица от неразбирателства, тип развален телефон. И накрая МВР ни арестува по сигнала за корупция, който самите ние подадохме“, коментира задържания от ченгетата с белезници на ръцете журналист Димитър Стоянов от сайта „Биволъ“. Той, румънския си колега Атила Биру и техен познат адвокат бяха арестувани от полицията, докато се опитвали да спасят от унищожение документация, свързана със злоупотреби с еврофондове.

Ето и историята: Малко след като сайтът „Биволъ“ публикувал свое разследване за мащабни злоупотреби с евросубсидии от компанията „Джи Пи Груп“, журналистите получили информация, че във въпросната фирма започнала чистка на техника и документация с цел заличаване на следите. Димитър Стоянов и румънският му колега Атила Биру установили, че документите ще бъдат изгорени в района на Радомир. Затова Стоянов се обадил в МВР, за да ги сигнализира за случая и да поиска съдействие.

В уречения час на определеното място край Радомир обаче полицаите натръшкали не служителита на фирмата, а журналистите. Че даже и ги закопчали с белезници. Но все пак ченгетата успели да спасят по- голямата част от документите, подготвени за унищожаване, разкрива Стоянов.

Първоначално от МВР заявиха, че журналистите не били арестувани, а прибрани за установяване на самоличността им. Впоследствие обаче стана ясно, че Димитров и Биру са държани с белезници цял час, а на всичко отгоре им бил отказан и достъп до телефон.

Шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов пък коментира, че хората му задържали журналистите понеже същите се появили на мястото изневиделица:

„Каква работа имат тези журналисти да идват на това място, нали са подали сигнал? Българските служби за сигурност ли работят или някакви журналисти“. Така Спиридонов коментира ареста на Димитър Стоянов и Атила Биру, като натърти, че журналистите не са с нищо по- специални и привилегировани от останалите граждани. Все пак, шефът на ГДБОП издаде, че се извинил за инцидента на собственика на сайта „Биволъ“.

Коментарът на Skandalno.net

Управляващите гузно мълчат за скандалната история. Опозицията пък ахка и охка за горките журналисти. Положението обаче е много по- трагично от историята как двама журналисти били арестувани по време на работа, а новината била шумно отразена от чуждестранната преса.

Българските медии и журналистика бяха абсолютно съзнателно УБИТИ от ГЕРБ още в периода 2009 – 2012 г., когато Борисов даде благословия на ортака си Пеевски да изкупи на кило абсолютно всички вестници, разпространителски фирми, няколко телевизии и половината интернет сайтове. Трите национални тв. канала пък минаха под прекия контрол на управляващите от ГЕРБ и въздесъщата НПО-фондация „Америка за България“. На която бабуват няколко западни посолства с икономически интереси в колонията си България. И които са силно заинтересовани тук да няма свобода на словото и критиките срещу западния колониализъм.

На практика, журналистика и свобода на словото от 10 години в България няма. А някои политици и „общественици“ на хранилка към същата тая „Америка за България“ ревнаха до Бога, все едно чак сега схващат, че в България цари диктатура! И най- лицемерно го раздават потресени.

Нека си припомним, че преди няколко месеца НС без каквито и да е възражения прие медийният закон на Пеевски. И това при положение, че въпросния закон разчиства пътя на възпълния медиен олигарх и унищожава цялата опозиционна журналистика в страната. И същия този закон бе гласуван без грам възражение от  управляващите от ГЕРБ, Патриотите, Марешки и ДПС. Затова когато продалата се като евтина проститутка на колониалните ни западни господари родна политическа върхушка рони крокодилски сълзи за арестувани опозиционни журналисти… Това е не просто абсурд. Това си е за линч! Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *