Тома Томов: Филмът на Навални за „двореца на Путин“ е част от Мащабна Операция на ЦРУ, но няма да успее!

С Тръмп ще бъде свършено – това ще стане в рамките на година – две. Тръмп и американският изолационизъм, който се символизира от него, ще бъдат сразени и унищожени чрез модерна форма на гражданска война, чрез авторитарно мачкане на всяко инакомислие в САЩ, казва журналистът.

Филмът на Алексей Навални за „двореца на Путин“ е част от крупна операция на ЦРУ.

Това заяви в предаването „Неделята на Нова“ топ външно-политическият ни анализатор и депутат от БСП Тома Томов.

Историята във филма е добре изманипулирана и е замислена като тежък удар по репутацията на президента на Руската федерация Владимир Путин, но той ще го издържи, смята Томов.

Според журналиста крайната цел на ЦРУ е да принудят Русия да смени геополитическата си ориентация и от субект, тя да се превърне в обект на западно влияние. Целта е да я победят.

Но Томов не вярва Путин да загуби, защото „Русия не е нито Ирак на Саддам Хюсеин, нито Либия на Муамар Кадафи. Русия е цял един отделен свят – не само материален, но и силно духовен и мощен. Много зложелатели са си чупили зъбите в тази страна“.

„Вярно е че САЩ и оръжието им ЦРУ веднъж победиха. Но не Русия, а Съветския съюз… и не го победиха, а СССР сам си се разпусна. Западът никога нямаше да излезе победител в Студената война без решаващата помощ на самата съветска политическа върхушка. Западните аналитици си направиха съответните изводи и днес си казват: И сега ще победим по същия начин, както през 90-та г. – с помощта на богатите, на олигархичната върхушка в Русия и при нас на Запад. С нейна помощ можем да поставим Русия на колене и да я превърнем в наш съюзник и оръжие. Защото само тогава Америка ще може да се справи с големия си икономически конкурент Китай. В момента Пекин е смъртна икономическа и финансова заплаха за Западната империя на САЩ. До степен че ако до 5-6 години Вашингтон не успее да се справи с китайците, империята му ще се срути„, разви тезата си Тома Томов.

Журналистът припомни „как се разпадна СССР“:

„Тези хора (в ЦРУ – б.а.) тогава изпълняваха жизненоважна поръчка – да удължат живота на западната капиталистическа система, като заграбят световните пазари на СССР и Източния блок. За целта трябваше да падне СССР. И още през 85 – 86-а година разиграваха различни сценарии- от различни по дребни провокации до локални конфликти в перифериите на СССР. Но решаваща се оказа връзката им с част от управляващата върхушка в самия Съветски съюз. Третото поколение комунисти в КПСС бяха друга порода хора, отраснали в условията на развития социализъм. Те само бяха чели за Втората световна война, бяха разглезени и непознаващи достатъчно добре хищната природа на капитализма. Те просто искаха да живеят като американци, искаха вече не само облаги, но и капитал. И когато Съветският съюз рухна – а той рухна, защото тъкмо тия съветски другари разпуснаха империята – получиха един труп върху десет часови пояса. Труп, който започнаха да глозгат в своя частна полза. Някои от тях станаха приказно богати“, посочи Томав.

И припомни, че в Русия всичко е било приватизирано, а хората от бившия комунистически елит в рамките на десетина години са станали милиардери.

„Същите изнесоха от Русия трилиони долари. Днес в Лондон, в Париж, в САЩ и къде ли не по света живеят стотици хиляди руснаци, които са богати като крезове, а парите им стоят в западни банки. И точно тези хора са днешната опозиция, която иска да свали Путин. Просто в един момент ЦРУ ги притисна до стената и им каза – махнете това момче от Кремъл- иначе ви взимаме всичко, което сте инвестирали в САЩ и Европа и ви пращаме на почивка в Гуантанамо“, продължава Тома Томов. И, ако Путин досега все пак имаше някакво частично влияние над тези емигрирали руски олигарси, сега изведнъж те му слагат на главата този дворец. Естествено че дворецът не е на Путин. Нямаше и нужда да каза, че не е негов. Но простолюдието по света е 90 % и вярва на всякакви глупости, на които 10-те % умни се смеят. Западната пропаганда винаги е дейстхвала така – винаги е целяла да спечели доверието на простолюдието. Затова филмът на навални, въпреки че е съшит с бели конци, е невероятен удар върху реномето на Путин. Но той Путин ще издържи този удар.

Журналистът е категоричен, че „Навални няма качествата да се превърне в лидер на Русия“ и „все още няма човек, който да замени Путин“.

 „Макар и силно ударна, не виждам как тази операция на ЦРУ може да успее“, е изводът на Тома Томов.

Журналистът е категоричен, че вече са зададени контурите на това, което ще се случва в света през следващите 50 години.

„С Тръмп ще бъде свършено – това ще стане в рамките на година – две. Тръмп и американският изолационизъм, който се символизира от него, ще бъдат сразени и унищожени чрез модерна форма на гражданска война, чрез авторитарно мачкане на всяко инакомислие в САЩ“, казва Тома Томов. Той е убеден и че битката на САЩ и компания с Русия ще продължи с пълна сила. Според него тя може да се води по различен начин – „да стане нещо в Украйна“, където в момента англичани строят три военни бази, “ а може и да се случи нещо по цялата линия на Триморието“.

Тома Томов е скептичен, че Европа може някога да се превърне в самостоятелен геополитически субект, независим от САЩ. „Това не може да се случи по ред причини и една от най-маловажните е, че Стария континент от десетилетия не е имал политици от ранга на Де Гол, Митеран, Хелмут Кол и Вили Бранд. А тъкмо тези са политиците, които формираха ХХ век“, заяви Томов.

Той смята, че не е препоръчително българските политици да се месят с мнения и коментари по случая „Навални“.

Какво характеризира българската политическа класа? Тя винаги се залепва за „големия“. Навремето това бяха немците, после руснаците, а сега са американците. Такова поведение се нарича „слугинаж“ и е унизително. Управляващата ни каста няма достойство. Да, страната ни е малка и няма как да наруши политическите закони на гравитацията, но ръководителите й можеше вътре, в рамките на това да имат достойнство, да защитават интересите на страната, които много често са били в противоречие с интересите на суперсилата, с която сме били в съюз“, смята Тома Томов. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЪЮЗА НИ С БРАТСКА ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ РУСИЯ БЯХА НАЙ ХУБАВИТЕ ГОДИНИ ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ДА ИЗЛИЗАМЕ ОТ НАТО И ЕС И ОТНОВО ЩЕ БЪДЕМ ЗАЕДНО ВЯРВАМЕ В БРАТСКА РУСИЯ ТЪЙ КАКТО ВЯРВАМЕ САМО В РУСКАТА ВАКСИНА ПРИЗНАЙТЕ СИ И ДА НЕ ГУБИМ ВРЕМЕ МЯСТОТО НИ ГОСПОД ГО Е ОТРЕДИЛ ДО РУСИЯ БЕЗ БРАТСКА РУСИЯ БЪЛГАРИЯ УМИРА

  2. Поздравления за точния и задълбочен коментар на един изключителен журналист и анатом на съвременния живот у нас!Да,Русия е един свят, една отделна планета ,която може да съществува сама ,но другите не могат без нея! И опитвайки се да я разрушат и превземат не съзнават, че загиват и те.България ,ех тази наша злочеста България за 30г така и не случи на кадърни управляващи ,яхат я само боклуците ,профаните и утайките от обществото преди 89г.Още веднъж поклон пред един достоен и принципен човек и БЪЛГАРИН!

  3. Тома Томов, на теб кой ти вярва? Ти си бил агент на държавна сигурност, а сега може би си и агент на руските служби. Като си сигурен, че двореца не е на Путин, защо не го докажеш със съответен документ или повтаряш лъжа?Като си топ външнополитически анализатор, защо се занимаваш с политически интриги? Какво от това че Путин има дворец? Или очакваш Путин да ти пусне комисионна? Това което казваш със сигурност е манипулация, защото не си бил и не можеш да бъдеш в центъра на събитията.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *