Татяна Дончева: Борисов го държат с „Магнитски“, затова подкрепя който и каквото му наредят. Васил Терзиев е поредният некадърник, посочен от ПосолствоТО.

„Ключът от падането на тази сглобка е в Бойко Борисов. Него наистина го държат през ПосолствоТО с този прословут списък „Магнитски“ и той наистина е сложил на тезгяха за продажба политическата си партия. Смятам, че ГЕРБ ще претърпи огромни щети на парламентарните избори, защото на така отявлено зависим лидер като Борисов няма повече кой да му вярва“. Това коментира пред БНР Татяна Дончева – лидерът на „Движение 21“, което е част от „Левицата!“. Според нея „единственият вариант това поръчано отвън правителство да падне е Борисов да излезе от сглобката. По този начин той ще спаси и „остатъците“ от партията си ГЕРБ. Но ако го направи, онези които го държат с „Магнитски“, ще го пратят в затвора“, смята лидерът на „Движение 21“.

„Те сега може да не му позволяват да напусне сглобката, но в един момент положението в държавата ще стане неудържимо. За тази работа, разбира се, ще му трябва сериозно алиби. Аз лично треперя от това каква импровизация могат да измислят онези от ПосолствоТО. Особено във външнополитически план те в момента имат най-удобното правителство тук. Могат да го използват за примамка, за някаква комбинация, в която да изострят отношенията Русия – Украйна, ако има нужда да се направят допълнителни стъпки, да въвлекат други военни сили, да подпалят войната откъм Черно море и т.н. Тези хора от ПП-ДБ и ГЕРБ биха го направили, защото изобщо няма да разбират какво правят, защото всичко, което ги интересува, е дали посолството ще ги държи още на власт“, изказа мнението си тя. По думите ѝ, рисковете за България и народа ни в момента са повече и по-големи отвсякога.  

Татяна Дончева коментира и изминалите местни избори и представянето на „Левицата!“: „Нямаме причина да сме недоволни от резултатите. В тези избори „Левицата!“ стъпи във всички области със свои съветници, кметове на общини и кметове на населени места. Като първо участие на местните избори „Левицата!“ се представи много прилично“.

Тя отбеляза успеха на коалицията на местата, където е направен сериозен опит левите формации да играят обединени. По думите ѝ това носи успех, стига хората от всички формации да вярват, че това е рецептата и че трябва да си подадат ръка.

Според нея трябва да има и аргументи и говорене, предназначено за „ухото на трудовия човек“: „Автентичното ляво говорене и автентичното поставяне на проблемите на трудовия човек във фокуса на политиката и съответно разработване на програми и законодателни решения, които да обслужат този интерес, смятам, че също ще бъде друго задължително условие, за да сме в правилната посока“. Дончева смята, че именно това е било определящото за високия резултата на Ваня Григорова в битката за София. За нея градската десница е „приключила като ценности и цели, които прокламира от 30 години“.

„Васил Терзиев не може нищо в политиката. Той няма елементарна харизма и ни най-малко талант. Той е просто поредният некадърник, посочен от ПосолствоТО. А ПП-ДБ, които го прокараха като едни аватари, ще го консумират, доколкото могат. Много скоро в Столичната община ще лъсне „умението“ на ПП-ДБ, каквото виждаме и в централната власт. Искрено съчувствам на истинските десни хора, които обясняваха, че с отвращение гласували за техния кандидат. Вие, с отвращение или не, хвърлихте ценностите си в канала. Смятам, че това обрече ДБ и ДСБ на политическо приключване“.

Лидерът на „Движение 21“ е категорична, че на местно ниво в София няма да се повтори това, което се наблюдава на национално ниво: „Бойко Борисов на практика е сложил ГЕРБ на тезгяха за продан в името на този пуст Магнитски“.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Изборите бяха демократични, представени бе алтернатива, финансираната от Борисов Ваня Григорова, вържи селото да е мирен попа. И всички са победили за огромния бюджет на Софийска голяма община

  2. Др. Дончева защо не посочиш и друг с магнитцки.
    Който ще замени академичето.

  3. Какво отвращение? Софийските педали си избраха тартор. От 33 години само това правят.

  4. На кой му пука за някакво си свърталище на педали, които се мислят за велики еврогейци?

  5. България се управлява от Държавна сигурност, която преди следваше указанията на КГБ, а днес слуша САЩ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *