Израелски министър призова за разширяване на зоните „без палестинци“ на Западния бряг

Израелски министър призова за разширяване на зоните за сигурност без палестинци около стотиците израелски селища на територията на Западния бряг, предаде ДПА. Целта е да се разширят още „стерилните зони за сигурност около селищата“ и пътищата за достъп до тях, за да се предотврати влизането в тях на „араби“, написа крайнодесният министър на финансите Безалел Смотрих в писмо, публикувано в платформата „Екс“.

Мерките имат за цел да възпрат нападенията срещу евреи и да засилят чувството за сигурност сред еврейските заселници в Западния бряг на фона на продължаващата война в Газа, която започна преди месец. Писмото е адресирано до премиера Бенямин Нетаняху и министъра на отбраната Йоав Галант.

След нахлуването на израелските войски в ивицата Газа и масовото избиване на цивилни палестинци там, и без друго напрегната ситуация в другите две палестински автономии Западен бряг и Източен Йерусалим се изостри. Според Службата на Върховния комисар за правата на човека на ООН насилието от страна на въоръжени еврейски заселници в Западния бряг срещу местните палестинци се увеличава. В края на октомври президентът на САЩ Джо Байдън говори за „екстремистки“ еврейски заселници на Западния бряг и осъди насилието срещу палестинци, отбелязва ДПА.

През 1967 г. Израел окупира, наред с други територии, Западния бряг и Източен Йерусалим, където през годините засели над 700 000 евреи. Положението днес е такова, че целият окупиран от Израел Западен бряг, който формално е признат за палестинска автономия, е надупчен от израелски села и градове, които владеят над 60 % от територията. Заградили са я и я охраняват с военни, така че местните палестинци да нямат достъп. А сега желанието на министъра е тези 60 % от Западния бряг да станат 70 или може би 80 %.

Позицията на ООН по въпроса е изразена в декларацията на организацията от 1967 година. В нея се признава съществуването на независима палестинска държава със столица Източен Йерусалим, включваща териториите, показани на карта-1. Резолюцията се подкрепя от над 130 държави, но не е призната от Израел и САЩ.

Вместо това през годините Израел заграби още палестински земи, а остатъка обособи в две окупирани от него палестински автономии – Газа и Западен бряг, в последния от които обаче настани над 700 хиляди еврейски заселници – показано на карта-2. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Не напразно още от библейски времена всеки един силен лидер започва да преследва евреите.
    Те са си предателско племе – спомнете си Юда с неговите 30 сребърника.
    Те финансираха третия райх на Хитлер.
    Те се смятат за Богоизбрани.
    Те са най – големите РАСИСТИ И ШОВИНИСТИ.
    Те мразят всички НЕ-ЕВРЕИ.
    Ние, не – евреите за тях сме ГОИ = непълноценни СЪЩЕСТВА, които или трябва да бъдат измамени или да станат техни РОБИ.
    Ще ви припомня един стар виц:
    Малко еврейче пита баща си:
    – Тате какво е демокрация?
    – Демокрация е, когато НИЕ вземаме парите на гои-те. – отговаря бащата.
    – Тате, чми ако те не са съгласни?
    – Това вече е антисемитизъм!

    Няма вицове за еврви. Всичко е ИСТИНА!
    Сега убиват масово БЕЗЗАЩИТНИ цивилни, жени, старци и деца.
    Време е някой да ги спре!

  2. Аз призовавам всеки нормален човек по света да започне масово избиване на британоварвари и чифути……. за разширяване на зоните без сатанинска намеса….

  3. Очаквайте скоро и у нас!
    Що се отнася до един ваш много любим анализатор, “приятел на България”- я.к- проучете си по-добре за какво става въпрос и не се доверявайте толкова лесно на “доброжелатели”.
    Нямате никакъв инстинкт за самосъхранение- никакъв!
    Нито интуиция.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *