Тагарев: България ще продължи да осигурява подкрепа за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо

Правителството на България ще продължи да осигурява подкрепа за Украйна толкова дълго, колкото е необходимо. Това каза министърът на отбраната Тодор Тагарев, цитиран от Министерството на отбраната в официалния профил на ведомството в Туитър. Тагарев участва в срещата на министрите на отбраната на страните членки на НАТО, която се провежда днес и утре в Брюксел.

Министърът е провел кратки срещи с американския министър на отбраната Лойд Остин, който призова съюзниците си да положат повече усилия за предоставянето на оръжия на Украйна. Тагарев е имал среща и с украинския министър на отбраната Олексий Резников.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг поздрави Тагарев по случай назначението му, посочват още от МО.

Необходимо е да продължим да оказваме помощ на Украйна, заяви пред журналисти министърът на отбраната след края на първото заседание на новоизбраното редовно правителство.

Източник: БТА

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

21 коментара

  1. Тагарев, моли се да не те срещна сам в тъмна уличка, ще ти разпоря пърдялника!!! Гадина мръсна!!!!

  2. „The National Interest: l’Occident doit se préparer à rendre des comptes“ Американски официален источник декларира,че Западът трябва да е готов да му се търси сметка.Нашият Тагарев обещава че,нашата бедност е последната му грижа и ще продължи да хвърля милиони в украинската касапница колкото му кажат.По явна оценка за национален престъпник не е възможна.

  3. Гледайте Наом Чомски при Карбовски, блестящ синтез на световните събития, който не оставя и микрон съмнение за политиката на САЩ, на колониалната ни зависимост и на страшното бъдеще, което ни очаква. „Ноам Чомски пред Карбовски: Когато слоновете се бият, тревата се тъпче. Българите сте тревата.

  4. ПРОКЛЕТ ДА СИ ТАГАРЕВ ЗАЕДНО С ДЕЦАТА Е АДА ДА ГОРИШ БЪЛГАРОУБИЕЦО !

    ЗАЕДНО С ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО БЪЛГАРОУБИЙЦИ !

  5. ТАГАРЕВ,С ПАРИТЕ ОТ ОРЪЖИЯТА ЗА ОСРАЙНА СИ КУПЕТЕ КРЪСТОВЕ,СВЕЩИ И КОВЧЕЗИ НА ДЕЦАТА! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ,ВСИЧКИ,ЦЯЛОТО ФАШИСТКО ПРАВИТЕЛСТВО! И ЗА ОНЯ КАТИЛ ОТ БАНКЯ, И ЗА НЕГО ДА ИМА СВЕЩИ! ДА НЕ ГО ЗАБРАВИТЕ,ЧЕ ТОЙ ДАДЕ ТОН ЗА ОРЪЖИЯТА,АМА МУ ЛЪСНА ЗАДНИКА С ПАЧАВРАТА И КОПЕЛЕТО!СГАН,ИЗРОДИ,ПЛЮЕ НАРОДА НА ВАС!!!

  6. На въпроса колко пола признава, социалната министърка Шалапатова казва, че не може да отговори ДНЕС!

  7. Точно затова ще загубите управлението, българите са русофили и вие го знаете, а и еестествено да бъдат на страната на руснаците , защото са славяни, а украинците не воюват за себе си и Украйна и ще загубят!

  8. Не е нужно да сме даже русофили,трябва да сме поклонници на правото и на морала.Англия мачка света от векове с колониалната си политика, САЩ продължиха дейността и със сегашната световна хегемония,която само една единствена държава на света се осмели да оспори, за да го спаси от тази нагла и алчна пасмина.

  9. ПОГЛЕДВЕТЕ ГО ДРУГАРЯТ ТАГАРЕВ КАКВА МРАЧНО ФИЗИОНОМИЯ ИМА – БЕЗ УСМИВКА,ИЗРОД ПОЧТИ УБИЕЦ!

    СРАВНЕТЕ ГО В СНИМАКТА С УКРАЙНСКАТА ПОСЛАНИЧКА КАК СЕ УСМИХВА И ОБЕЩАВА ОРЪЖИЕ ДА ИЗПРАТИ !

    ТОЙ СЕ БОРИ ЗА МИР, ЧРЕЗ ВОЙНАИ ДНЕС ЩЕ ПОЛУЧИ ПОТУПВАНЕ ПО РАМОТО ОТ СТОЛТЕН БЕРГ – НАТО И САЩ ДЕЛЕГАЦИЯ В БРЮКСЕЛ!

    УРА БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ,ТАКИВА ИЗРОДИ ГО ОГРАБВАТ И УБИВАТ !

    ГЛАВНО КОМАНДВАЩИЯ НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ РЕШАТ ПО ЧЛЕН ПЕТИ ОТ НАТО ?

    СТЕФАНЪ Д-Р Д ЧОЛАКОВА
    ВРАЧАНКА КАЗА ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ УНИИОН

  10. Фамилията му е впечатляваща и навярно от нея произтичат – моралът, интелектът, възпитанието и… онези човешки ценности, които по всичко личи, че му липсват в изобилие!

  11. Господин Тагарев. Нямате право да говорите от името на България. Вие сте една политическа проститутка, поставена на тази позиция от шайка крадци, безродници и национални предатели. Вие сте един про- американски джендър, и предател. Вие сте ПОЗОР за Българските офицери. НИЕ БЪЛГАРИТЕ НЕ ИСКАМЕ ВОЙНА, А ОЩЕ ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМЕ ВОЙНА С РУСИЯ В ПОДКРЕПА НА НА уКРО НАЦИСТИТЕ.
    Ако искате да сте полезен, то вземете АК 47 и отидете на първа линия в на украинския фронт. Вземете с вас всички останали, които мислят като вас. Защото много е лесно да изпращаш други на смърт от офиса си и да подкрепяш нацисткия режим с парите на Българските данъкоплатци. Дайте тези пари на Българските лекари, учители, пенсионери, деца и много други нуждаещи се. А, когато ви убият на украинския фронт този ден ще стане национален празник за България.

  12. ИЗРОДИ,ПОЛИТИЧЕСКИ,ФАШИСТИ, ПОМОГНЕТЕ НА НАШИЯ ПОСТРАДАЛ НАРОД ОТ ВОДНАТА СТИХИЯ! НЕ НИ ЗАЛЪГВАЙЪЕ,ЧЕ Е ОТ ДЪЖДА!ТАКА ПОДЧИНЯВАТЕ ХОРАТА,ТАКА ВИЕ СИ ПРАВИТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ НА ГЪРБА НА ИЗСТРАДАЛИЯ НАРОД! ВИЕ СЪВЕСТ НЯМАТЕ ЛИ,БЕ ИЗРОДИ,СЪПРИЧАСТНОСТ,ДЕЦА НЯМАТЕ ЛИ БЕ,ИДИОТИ?! КАК НЕ ВИ Е ГРЯХ ОТ ГОСПОД0? КЪДЕ АЕ КРИЕ ОНЯ БОКЛУК ОТ БАНКЯ? НАЛИ МИЛЕЕ ЗА ХОРАТА?! МИЛЕЕ,ЗА КЮЛЧЕТАТА! РАЗБРАХТЕ ЛИ СЕГА,ХОРА,ЧЕ НИЕ ЗА ТЯХ СМЕ НИЩО?! ДАНО ДА СТЕ РАЗБРАЛИ!

  13. Защо говориш от името на България? Ти всички български граждани ли представляваш? Я стига!

    • Не ти искам мнението ,разбра ли?! Нямаш работа в този сайт!АЙДЕ ПРИ ФАШИСТИТЕ,ТАМ ТИ Е МЯСТОТО!

  14. тагарев , гол да го бараш и лигав да го целуваш , искам те с мене на фронта като си толкова отворен а не да се криете като мишки . кой ви дава право да раздавате нещо което не е ваше . дайте оръжие за да видите на чия страна сме ние хората , ако си малоумен ще ти кажа на РУСИЯ , А ВИЕ ЩЕ ГО ДУХАТЕ

  15. Доказателство за политичидки хомелион и гьэнсуратлък м едно
    Т2одор Тагарев е роден на 18 април 1960 г. в град Стамболийски, но е с корени от санданското село Пирин.[2] Завършва Математическа гимназия „Акад. Кирил Попов“ в град Пловдив. През 1982 г. завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. През 1989 г. защитава дисертация във Военновъздушната инженерна академия „Н. Е. Жуковски“ в СССР, а през 1994 г. – в Командно-щабния колеж на ВВС на САЩ.

    От 1999 г. е старши научен сътрудник II степен (доцент) по приложение на принципите и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата специалност.

    Професионална и политическа кариера
    Редактиране
    Бивш член на БКП.

    От 1982 до 1986 г. служи в бойно поделение на ВВС.

    От 1989 до 1992 г. е преподавател във ВВВУ „Г. Бенковски“. От 1994 до 1998 г. е научен сътрудник последователно в Института по управление и системни изследвания и Института за космически изследвания на БАН, където продължава да работи като старши научен сътрудник от 2002 г. до 2004 г.

    От 1999 до 2001 г. е последователно директор на Дирекция „Планиране на отбраната“ и „Политика по въоръженията“ в министерство на отбраната.

    От 2004 до 2008 г. е ръководител на катедра „Мениджмънт на отбраната“ във Военна академия „Г. С. Раковски“.

    От 2005 до 2008 г. Тодор Тагарев е член на Борда за изследвания и технологии на НАТО и национален представител в неговия панел „Системни анализи и проучвания“. Притежава значителен опит в ръководството и участието в международни и национални интер-дисциплинарни изследвания по въпроси на сигурността и отбраната. Негови научни и научно-приложни публикации са преведени на арабски, арменски, бахаса, грузински, дари, испански, португалски, румънски, руски, сръбски, украински, унгарски и френски език.

    От 2008 г. е в Института по паралелна обработка на информацията на БАН, сега Институт по информационни и комуникационни технологии, като ръководител на секция „Информационни технологии в сигурността“ и на Центъра по мениджмънт на сигурността и отбраната.

    В периода септември 2009/2010 г. е съветник на министъра на отбраната по въпросите на стратегическия отбранителен мениджмънт.

    От 13 март до 29 май 2013 г. е министър на отбраната в състава на служебното правителство на Марин Райков.[1]

    От 3 май 2016 г. проф. Тодор Тагарев е назначен за директор на Института по отбрана, но на 31 март 2017 г. е освободен от служебния министър на отбраната о.з. бр. ген. Стефан Янев. Според МО на РБ това е заради „подмяна на тактико-техническите задания“ на проектите за закупуване на нов тип изтребител.[3]

    За да защити доброто си име, през м. юни 2017 г. проф. Тагарев завежда иск срещу министерството на отбраната. В решение по гр. дело 7714/2017 г. СГС намира, че аповедта за прекратяване на трудовия договор на проф. Тагарев противоправна. Съдът приема, че разпространението на злепоставяща проф. Тагарев информация за извършени дисциплинарни нарушения е противоправна и дава основание да се ангажира отговорността на министерството за претърпените неимуществени вреди, настъпили в резултат от разпространението на злепоставяща информация.

  16. Тагарев,ти си един нещастен идиот.Ще помагаме на Украйна докато има нужда,така ли?! А ще остане ли нещо от България да съществува след тебе? И българския народ си готов да продадеш за собствена изгода.Ти си по-лошо и от харвардците! И ти предлагам да дадеш пример.Нарамвай пушката и тръгвай за Украйна и гледай та да си останеш.

  17. Я вижте един друг шедьовър от небезизвестния“Проф. Николай Слатински: Украйна ще победи!“ в. Уикенд и в. народ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *