С КОВАРЕН план САЩ РУШАТ съюза на РУСИЯ и КИТАЙ! Вижте СЕНЗАЦИОННИ разкрития и ШОКИРАЩИ подробности! САМО ТУК!

Още в началото на миналия век големият полски писател Хенрик Сенкевич предупреждава света в своите знаменити романи, че най-страшното оръжие на западните рицари-кръстоносци е…КОВАРСТВОТО.

Абсолютно същото е оръжието и на техните днешни наследници. „Рицарите“ на плаща и кинжала от САЩ.

Тук ще съсредоточим вниманието си само върху една тяхна „тайна“ операция, наречена с гръмкото име „Ударът на възмездието“. Колкото е гръмко, обаче името, толкова са нищожни резултатите от този „удар“.

Става дума за 60-те крилати ракети „Томахоук“, които янките изстреляха срещу  сирийската авиобаза „Шайрат“, заради „подозрения“ на Пентагона, че от тази база предполагаемо, самолети на Башар Асад били извършили нападение с химическо оръжие в сирийската провинция Идлиб.

Най-напред никой не извършва „удар на възмездието“ преди да е разбрал със сигурност кой стои зад употребата на химическо оръжие в провинция Идлиб. Второ, половината от уж най-страшните ракети на САЩ, така и не долетяха до целта. И сякаш се изпариха във въздуха. Трето, в авиобазата Шайрат“ не бе унищожена дори полосата за излитане и кацане на самолети. Бяха направени „на прах“ само една-две полеви кухни и няколко стари и повредени самолети на сирийските военно-въздушни сили.

Тоест, в тази „операция“ на Пентагона не е имало НИКАКЪВ военен смисъл. Но американците са прагматични хора. Те не биха изхарчили почти 500 милиона долара ей така, за нищо.

Значи наглото нападение над територия на суверенна Сирия е имало някакъв ДРУГ смисъл. И нашата задача сега е да разберем какъв точно е бил този „смисъл“.

За целта трябва да си припомним един факт, който беше старателно потулен от западните медии. Голямата западна  шумотевица се вдигна около ракетния удар, който „доблестните“ американски войски извършиха над полупразната сирийска авиобаза.

Но фактът, че по същото време, когато ракетите „Томахоук“ летяха към сирийска територия, във САЩ и по-точно във Флорида се провеждаше американо-китайска среща на най-високо равнище…Този изключително важен факт остана извън полезрението на  щатските медиа групировки. А във Флорида за пръв път се срещнаха и разговаряха президентите на Китай и САЩ – Си Дзинпин и Доналд Тръмп.

Случайно ли беше това съвпадение? Нека си припомним, че в голямата политика няма нищо случайно.  Доналд Тръмп кани китайския си колега на първи разговор, а в същото време заповядва ракетен удар срещу авиобазата „Шайрат“ в Сирия?

И то при положение, че китайската позиция по Сирия съвпада напълно с руската. А тя е, че терористите в Сирия, които не се предадат,  трябва окончателно и безусловно да бъдат ликвидирани.

И че ако е имало нападение с химическо оръжие в провинция Идлиб, трябва съответната комисия към ООН да разследва случая и да установи кой е виновен. Чак тогава Съветът за ситурност на ООН може да вземе някакво решение по казуса.

Но американският президент и неговата администрация НАПЪЛНО ПРЕНЕБРЕГВАТ тази отдавна заявена позиция на своя китайски гост. И по времето, когато го гощават със сладки и чай, не друг, а Доналд Тръмп нарежда ракетна атака върху Сирия. Без дори да е сигурен дали Башар Асад има пръст в химическата атака над мирното сирийско население. Или това е поредното  зверство на терористите от „Ислямска държава!

И точно в този контекст лъсват скритите цели на ЦРУ и Пентагона.  Първата цел – да покажат на Русия и Владимир Путин, че са сила, с която трябва да се съобразяват се превърна в ПЪЛЕН ПРОВАЛ. Затова янките се мъчат да осъществят поне втората и много по-важна цел –  да дискредитират Си Дзинпин като председател на Китайската народна република.  И така да помогнат за отстраняването му от властта в Китай. За да разрушат стратегическото портньорство между Русия и Китай.

Защото важните решения в Китай се вземат колективно. А по време на наглата американска агресия срещу Сирия,  държавният ръководител на Китай Си Дзинпин се намира на хиляди километри от родината си. И не може да се консултира с никого.

Така САЩ ЛИШАВАТ китайския ръководител от възможност за реакция по въпрос от изключителна важност за мира и стабилността в света. И най-безпардонно демонстрират на останалата част от китайското ръководство, че изобщо не се съобразяват със Си Дзинпин, и че могат да го направят за смях, когато си поискат.

И това САЩ правят само няколко месеца преди ХІХ конгрес на Китайската комунистическа партия, който трябва да утвърди Си Дзинпин за трети път на поста председател на КНР.

Нещо повече. В същото време, в което китайският държавен глава е на посещението в САЩ, марионетката на Белия дом и президент на Филипините Дутерте, нахлува със свои войски на два острова в Южно китайско море, за които Китай и Филипините спорят. А Си Дзинпин е заявил, че няма да допусне такова нападение. И отново САЩ нанасят удар по китайския ръководител. Докато той им ГОСТУВА.

И така целта на тези два изключително подли и коварни удара върху репутацията на китайския ръководител става пределно  ясна. ЦРУ и Пентагона драпат да отстранят председателя на КНР Си Дзинпин от власт. И по този начин да разрушат стратегическото партньорство между Русия и Китай.

Но единственото, което Тръмп и администрация постигнаха е да разгневят Китай. Да му покажат американското коварство. И да привържат още по-здраво Китай към Русия. Защото хората разбират, когато някой се опитва да ги направи за смях.

И не му прощават никога! И за САЩ няма да има прошка. Нито от Китай. Нито от Русия.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Да, Трамп е на принципа – разделяй и владей. Първо той искаше да отдели Русия от Китай, сега пък Китай от Русия. Докъде ще се стигне с тази вражда между изтока и Запада, един Бог знае.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *