Съюзът на германските военнослужещи: От наличните 300 танка „Леопард“ само 30 % са боеспособни

От 300 танка „Леопард“, които са на въоръжение в германската армия, само 30% са боеспособни. Това заяви председателят на Асоциацията на Бундесвера Андре Вюстнер в интервю за в. „Билд ам Зонтаг“.

По неговите думи германската армия не е попълнила резерва си с нито една самоходна гаубица след като изпрати цялото си количество от тях миналата година на Украйна. „В складовете са останали само гаубиците, които са изведени от въоръжение и се използваха за резервни части. В резултат на това материалната боеготовност на нашите артилерийски сили продължава да намалява“, посочи Вюстнер.

Той отбеляза, че военната помощ за Киев е създала „допълнителни празноти“ във въоръжените сили на Германия.

„Съмнявам се, че ще можем да изпълним задълженията си към НАТО да разполагаме с определени количества оръжия до 2025 г.“, заяви Вюстнер и припомни, че Германия е поела ангажимент да допринесе с около 60 самолета, 20 кораба и 7000 превозни средства към колективната сигурност на алианса.

Той допълни, че 100-те милиарда евро, които германските власти са отделили за модернизация на армията до 25 г. не са никак достатъчни.

„Всеки политик знае, че 100 милиарда не са достатъчни. Комисарят за въоръжените сили правилно каза, че Бундесверът се нуждае от минимум 300 милиарда евро за тази цел.“

Андре Вюстнер

В заключение Вюстнер изрази мнение, че конфликтът в Украйна „няма да приключи тази година“.

„Без САЩ Украйна отдавна щеше да е загубила войната. Европейците загубиха твърде много от военната си способност през последните години, изцяло разчитайки на САЩ. С президент като Джо Байдън трансатлантическият съюз издържа, но се притеснявам какво ще се случи след края на неговия президентски мандат. Сега всички европейци трябва да си напишат домашното и да увеличат приноса си към европейската архитектура на сигурността.“

По данни от 2019-а година въоръжените сили на Русия разполагат с най-големия брой танкове в света. Руските бронетанкови сили са сравними с общия брой танкове, с които разполагат всички страни членки на НАТО.

Русия разполага с около 22 хил. танка, докато САЩ и Канада общо имат 16 хиляди единици тежка бронирана военна техника. Страните от Европа, които членуват в НАТО, разполагат с 8 хил. танка, като от тях най-голям брой танкове (около 3,2 хил. единици) има Турция.

За сравнение на Източния фронт през Втората Световна война Вермахтът е разполагал с 3 350 танка от всички видове

Източник: bild.de

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Тези спермогълтачи като вземат да ми дават военни съвети ми идва множко. Бритоноварварите прокарват гей-диктатурата си точно чрез тях и френските педали, но сред тях все се намира джендъри да имитират съпротива.
    Отдавна ни е ясно с какви военни способности разполага нато и че се насираха от нашита сс-23-ки и „стари“ танкове и руски самолети, затова и ни заличиха като армия, държава и народ.
    Освен турция, гърция, хърватко и унгария всичко останало е тотал щета. Джендър до джендър мила моя майнольо. Насира се от един нож на брадатите сирийски майки, камоли ако започне да се гърми около него и да вижда откъснати глави, крака, ръце….

  2. След Украйна, Полша и Германия са на ред! След включването на Китай, с помощ за Русия,войната ще е до пълна победа над сатаната…

    • полша и германия не са православни и съответно по-послушни непречещи достатъчно на бротановърварите. Така че наред е молдова, румъния и България.

  3. Целта е унищожение на бялата раса, но първи ще бъдат православните християни…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *