Става напечено! Турция заплаши: Пускаме 5 милиона мигранти към България!

Турция заплаши, че ще преразгледа споразумението с ЕС за мигрантите.

Това заяви турския министър по въпросите на ЕС Йомер Челик, който прилежно бе цитиран от Ройтерс.

Скандалът избухна по повод кризата в отношенията между Холандия и Турция, която се разрази миналата седмица.

Припомняме, че холандските власти не разрешиха на самолета на турския външен министър Мевлют Чавушоглу да кацне на летището. Хорандия категорично забрани на турския политик да говори на митинг на турски избиратели там, агитирайки ги за предстоящия референдум, който ще даде по-големи пълномощия и власт на Ердоган. Ден по-късно холандците изгониха  и турската министърка на семейството и социалните политики Фатма Бетюл Кая Саян, на която също забраниха категорично да агитира на тяхна територия.

Холандия бе последвана от Дания, която също забрани политическите прояви на турското малцинство в страната си. Дори Меркел се подвоуми дали да приеме представители на Ердоган, които да извършват открита агитация и да правят митинги сред близо 7-те милиона турци в Германия.

Турция реагира като ужилена и заяви, че след този дипломатически скандал, ще последва адекватен отговор.

И отговорът не закъсня: В момента Ердоган държи 5 милиона бежанци в страната си, защото има подписано споразумение с ЕС да не ги пуска да минат границата. Въпросното споразумение беше подписано през март миналата година, но Анкара нито получи цялата договорена с Европа сума за издръжката на мигрантите, нито се изпълни условието й за ускоряване на преговорите за приемане в ЕС.

Така Европа в момента е заложник на един диктатор, който няма да се спре пред нищо. Сега страните-членки на ЕС се опитват да решат конфликта с Турция по дипломатически път, но Франция също защити Холандия, което окончателно разяри Ердоган.

В момента той плаши Евросъюза, че ако не се преразгледа споразумението за мигрантите, ще се откаже от своите задължения в него и няма да пази границата на ЕС. Което в буквален превод значи, че Ердоган възнамерява да залее Европа с бежанци.

За съжаление той говори от позицията на силата и в момента отчаяно е готов на всякакви мерки, само и само да вземе цялата власт в страната. За да стане несменяем диктатор.

ЕС обаче показва зъби, защото не желае набралия сила и самочувствие Ердоган да я командва.

Помолена да стане арбитър в спора, Русия пък каза, че не би се намесила, защото това е конфликт между две суверенни сили, които могат да го решат единствено по дипломатически път.

Напрежението между Турция и ЕС расте и за жалост първите потърпевши от изблиците на турския диктатор ще сме ние – българите.

Само 100 хиляди мигранти да бъдат пуснати през хилавата ни и недовършена ограда, в България ще стане страшно. И няма да помогнат нито целувките уста в уста с Ердоган, нито обещанията на Борисов, че финансираната от Турция партия ДОСТ ще влезе в бг. парламента.

България няма нито средства, нито място да настани такава тълпа в лагери и бежанците ще плъпнат като мишки из цялата ни родина.

Ще последват престъпления, изнасилвания, изстъпления и напрежението ще се покачи до червено.

А ЕС ще ни нареди да не пускаме бежанците към Австрия и Германия, Хърватия и Унгария вдигнаха двойни и тройни огради да се опазят… и само ние сме разграден двор.

Европейците се карат с Ердоган и бабаитстват, но на наш гръб.

И не им пука за някаква си там България, която е в края на „втората писта“.

А ако Ердоган пусне един милион мигранти- сбогом България!

Стоим върху минно поле, а Борисов обещава магистрали.

Обещайте ни сигурност!

В момента страната ни не е асфалтова площадка, а минно поле.

Но истината е, че към момента сигурност няма кой да ни гарантира.

Нито „братята“ европейци, нито натовските бази, с които ни напълниха

Тогава какво правим в ЕС?

Плащаме си членството и козируваме. Застанали мирно, за да не ни се виждат скъсаните гащи!

А България гаранции за сигурността си ще получи някога, но не и от тези партньори! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Ми да направим една минна полоса (поне 500 м широка и с мини на 1 метър) и да има много табели с надписи на всички езици и с картинки за неграмотните…
    Няма да са добре дошли, но който все пак реши да мине…
    ще е за урок за другите.

  2. Миниране на границата и стреляне на месо.Това не са мигранти,а нарушители на граничната полоса!А Ердоган да се лекува има клиники за проблема му!

  3. СПОКО СИРИЙЦИТЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ИСКАТ ДА ОСТАВАТ В бг ХАХАХ ТА ТЯ СЕБЕСИ ЕДВА ИЗДЪРЖА ,а пък и 5 милона не се убиват лесно така мини откъде тези мини всичко е пари …НАЙ-ДОБРЕ ДА СИ ЗАТВОРИ ОЧИТЕ И ДА ГИ ПУСКА ДА ИМ ДАДЕ МАРШРУТА И ТОЛКОВА ,А ПЪК ЕВРОПА КАТ ИСКА ДА Й ВАРДЯТ ЗАДНИКА ДА СИ ПЛАЩА ,АКО ЩЕ И ТУРЦИЯ ДА Е КАК СЕ ИЗДЪРЖАТ 5 МИЛИОНА ЧОВЕКЪТ ГИ ГЛЕДА ОТ ГОДИНИ И КОЛКО Й ПЛАТИХА НА ТУРЦИЯ ТАКА ЩЕ НАПРАВЯТ И С БГ .ЕВРОПА ЗАРАДИ ТОВА ПРИЕ РУМЪНИЯ И БЪЛГАРИЯ ЗА ДА ИМ ВАРДЯТ ДУПЕТАТА ,НЕ СИ МИСЛЕТЕ ,ЧЕ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ СТЕ БЪЛГАРИ ИЛИ РУМЪНЦИ АЛЧНИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ ЩЕ ОСТАВЯ ТЕЗИ ДЪРЖАВИ ДА СЕ БОРЯТ САМИ ,КАТО ГИ ЛЪЖАТ И МОТАЯТ КАКТО ПРАВЕХА С ТУРЦИЯ …

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *