СПРЯХА ФИНАНСИРАНЕТО НА НПО-тата! Умно-красивият протестърски инженеринг остана без покровители!

Цацаров и Гешев през ден са в САЩ. Досущ като другото вашингтонско мекере Цветан Цветанов, с когото непрекъснато се засичат по летищата. Британската посланичка застана зад Гешев, добре работела с него. Разбирай – няма да й се налага да се меси в българските работи…

За Истанбулската конвенция се понамеси, че не тръгнаха добре работите с нея у нас, ама за правосъдната ни система лейдито е спокойна – с такъв главен прокурор на колониалната територия като Гешев интереса на западните господари ще е изцяло защитен. Двойният стандарт е видим, както е видимо и че Гешев е изборът на САЩ. Видимо е също, че умните и красиви десни „протестъри“ (разбирай НПО-тата) останаха и без втория си покровител – ЕС. След като Тръмп им спря финансирането, наскоро го стори и Брюксел.

До миналия месец соросовата фондация “Америка за България” имаше направление за финансиране “Гражданско общество и демократични институции”. Именно по него се захранваха с грантове добре познатите площадни протестъри от НПО-тата – за да се “насърчава гражданската активност”, за “укрепване на съдебната система”, „за изчистване на историята от неверни клишета“ и т.н. От тези пари се плащаха грантове на десетките лобисти от НПО-тата – псевдо-политолози, псевдо-историци, псевдо-политолози, псевдо-десни партии, псевдо-анти-комунисти, псевдо-анализатори, псевдо-журналисти и пр. Подобно направление вече липсва. Заменили са го с „подкрепа на предприемачество и за създаване на благоприятна бизнес среда“. Последното значи, че е завъртяно кранчето на НПО-лапачите и те повече няма да получат и пукнат грант.

Октомври е твърде интересен. “Съспенсът” предстои в неделя, но и седмиците преди това предложиха важни събития. Пожизненият в БФС Борислав Михайлов хвърли оставка, ВСС избра новия главен прокурор, а соросоидния НПО- инженеринг осиротя без покровители, а умно-красивите му членове останаха на коричка хляб.

Първо ги изостави ГЕРБ. Онзи ден на Орлов мост се сбраха едва 200 души. Тъжно е че бяха толкова, защото новият главен прокурор е мафиотско корумпе, продукт на вашингтонското задкулисие, наложен на българите безпардонно и нагло за да се демонстрира сила, пък и за всяване на страх. С избора на Гешев се залага огромна бомба с часовников механизъм, която ще взриви морала и остатъците от справедливост в обществото и българите би следвало да протестират масово. Но нека сме честни- кога нашенецът е излязъл на протест, освен за доходи или социални права? Масов протест по политически и морални причини в последните 20 годни не е имало. Ако изключим онзи здраво разплатен карнавал от лятото на 2014 г. – протестът ДАНСwithme срещу избора на Пеевски за шиф на ДАНС. Този протест обаче беше всичко друго, но не и автентичен. Нека си припомним кой тогава излезе да протестира?

По-малко от 200 протестиращи блокираха Орлов мост в четвъртък за 12 часа и скъсаха нервите на софиянци. В петък се преместиха пред президентството, но внимателно избягват да протестират пред Министерски съвет срещу Бойко Борисов.

Кой даде жива сила? Кой осигури паричното гориво на манифестациите, тъй че да не спрат 4 месеца? Отговорът е: Сорос и ГЕРБ.

Да припомняме ли колко обвързани с партията на Бойко Борисов хора се мандрахерцаха на площада, правещи се на възмутени граждани, които уж нямали нищо общо с ГЕРБ – актьорът Христо Мутафчиев, шефът на Сатирата Калин Сърменов, а дъщерята на Дамян Илиев пък се хвърли по цици в пърформанс роля на разголената Свобода… Към края рамо на протестърите даде и Томислав Дончев, като най- официално се присъедини към тях. Макар назначението на Пеевски в ДАНС да бе скандално, никой българин, освен платените, не подкрепи тези протести – народът си остана вкъщи. Без парите на Сорос (САЩ) и организацията на ГЕРБ тия вълнения щяха да траят точно един ден, но ГЕРБ им наля гориво, за да си върне властта – и не БСП, а тя да се коалира отново с Пеевски. После площадният съюз “ГЕРБ – НПО-протестъри” бе парафиран под формата на правителство.

Днес соросоидните НПО-та на т. нар. „градска десница“ и ГЕРБ  са разделени, и все пак не толкова, че първите да викат под прозорците на Борисов. Защото господарят и на първите, и на вторите е един и същ, а неговата воля е – „Не закачайте Борисов“

Онзи ден на малобройния протест на „Орлов мост“ истината лъсна: Без подкрепата на ГЕРБ и западните си покровители умно-красивите протести са толкова, колкото ги видяхме – шепа хора. А до месец-два от тях няма да остане нито един. На Борисов отдавна не му трябват, не ги ползва и не им плаща. Още преди 6 месеца Доналд Тръмп спря финансирането им със закон- прекрати дейността на американския „Фонд за чуждестранна помощ“, който бе основният донор на соросоидните НПО-та по целия свят, включително и на нашенските. А миналия месец ги отряза и ЕС.

И Брюксел спря финансирането за НПО, а тези хора вече са БЕЗРАБОТНИ!!!

Но да се върнем на протестния карнавал от лятото 2014 г. ДАНСwithme. Там на площада бе още някой. Забравихте ли го – мосю Дьо Кабан. Не само той, но и всички западноевропейски посланици тогава грачеха в един глас срещу Орешарски. Премиерът бе обявен за „нежелан гост“ в европейските столици. Именно този масивен натиск на евро-атлантическите ни колониални господари бе най-ясната индикация, че дните на БСП и ДПС във властта са преброени. Да забелязвате сега подобни негативни реакции от Брюксел? Посланик да се е възмутил, Борисов да е изпъден, Цацаров да не е приет?… Не, нищо подобно. Алкохолика Юнкер не пропуска да млясне Борисов по устата – с повод и без повод, а ЕС тръгна ни в клин, ни в ръкав да ни сваля мониторинга… и то баш в навечерието на гласуването на ВСС.

Въобразява ли си някой, че Брюксел не знае каква мафия е правосъдието ни и за приноса на Борисов в нея, както и в какви мащаби ГЕРБ краде от еврофондовете? Нима случайно сваля мониторинга успоредно с интронизацията на главния прокурор? Не, просто Бойко им е послушно-верен, върши им прекрасна еничарска работа в ущърб на собствения си народ. Затова умно-красивите НПО-групи за натиск вече не им трябват.

Цацаров и Гешев през ден са в САЩ. Досущ като другото вашингтонско мекере Цветан Цветанов, с когото непрекъснато се засичат по летищата. Британската посланичка застана зад Гешев, добре работела с него. Разбирай – няма да й се налага да се меси в българските работи… За Истанбулската конвенция се понамеси, че не тръгнаха добре работите с нея у нас, ама за правосъдната ни система лейдито е спокойна – с такъв главен прокурор на колониалната територия като Гешев интереса на западните господари ще е изцяло защитен. Двойният стандарт е видим, както е видимо и че Гешев е изборът на САЩ. Видимо е също, че умните и красиви десни „протестъри“ (разбирай НПО-тата) останаха и без втория си покровител – ЕС. След като Тръмп им спря финансирането, наскоро го стори и Брюксел. До миналия месец соросовата фондация “Америка за България” имаше направление за финансиране “Гражданско общество и демократични институции”. Именно по него се захранваха с грантове добре познатите площадни протестъри от НПО-тата – за да се “насърчава гражданската активност”, за “укрепване на съдебната система”, „за изчистване на историята от неверни клишета“ и т.н. От тези пари се плащаха грантове на десетките лобисти от НПО-тата – псевдо-политолози, псевдо-историци, псевдо-политолози, псевдо-десни партии, псевдо-анти-комунисти, псевдо-анализатори, псевдо-журналисти и пр. Подобно направление вече липсва. Заменили са го с „подкрепа на предприемачество и за създаване на благоприятна бизнес среда“. Последното значи, че е завъртяно кранчето на НПО-лапачите и те повече няма да получат и пукнат грант.

Клетата ни демокрация съвсем осиротя – гладна мечка не се търкаля по жълтите павета.

Защо се случва това, защо е тази грозна драма с умните и красивите, биха попитали всички. Те ли грешно се молеха, или пък бяха грешно разбрани…

Отговорът е прост– в борбата на интереси на колониалните сили в България днес те вече са излишни.

Западните приятели са плътно с Борисов. А ако случайно утре падне и го замени проруско правителство, а Тръмп се скара с Путин, умните и красиви НПО-протестъри може пак да станат потребни.

Тъжна и жалка е днешната съдба на десния протестър. Не е лика задачата им: Трябва да докажат на западните си спонсори, че все още са нужни. Но пък нямат право да протестират срещу про-западната власт в страната. Затова и онзи ден станахме свидетели на следния парадокс: Протестиращите 200 души на Орлов мост срещу избора на Гешев за главен прокурор не отидоха да викат под прозорците на Министерски съвет, а под тези на Президентството. Сякаш Радев избира Гешев.

Но друг е дълбокият процес, който тече в българската политика. Припомнете си старата генерация политици на градската десница – Иван Костов, Надежда Михайлова, Екатерина Михайлова, Стефан Савов… С всичките си плюсове и минуси те бяха по-смислени от днешните десни лидери Христо Иванов, Радан Кънев, Стефан Тафров…

Днешната градска десница е грантово розовееща, а цветът и задачите на всяка от тези малки партийки се определя от ценностите и целите на съответстващият им западен финансов донор.

А те, донорите, не искат от градската десница да бъде мощна партия, харесвана от народа. Защото такъв десен популистки проект Западът си има у нас отдавна и той се нарича ГЕРБ. Идеята е старата десница днес да изпълнява ролята на “мека сила”. В нея да има малко хора, но пък “хиперактивни”, които въздействат чрез “граждански натиск”, а от време на време правят и нежни революции. Този политико-обществен Инженеринг за пречупване на гръбнака на българското общество бе успешно приложен и донесе много добри дивиденти на западните си поръчители, но в момента вече им е непотребен. Защоторезултатът е постигнат – България вече на 100 % е в лапите на колониалните си господари с 0 % съпротивителни сили. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. НЕ СЕ НАМЕРИ ЕДИН СМЕЛ БЪЛГАРИН ДА ГРЪМНЕ МУТРАТА БОРИСОВ БЪЛГАРОУБИЕЦА ТОЙ УБИ БЪЛГАРИЯ

  2. До Анонимния. Ден не минава ти да не се заканиш на Бойко да го гръмнат. Ама все с чужди ръце. Защо ти сам не го гръмнеш?

  3. АКО МИСЛИТЕ, КАТО МЕН, РАЗБУДЕТЕ СИ СПОДЕЛЕТЕ НАВСЯКЪДИ И ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОжнИ НАЧИНИ! ДРУГАТА СЕДМИЦА ЩЕ БЪДЕ КЪСНО! МНОГО КЪСНО! НЕ ТЪРСЕТЕ ПРИЧИНИ ДА НЕ ГО НАПРАВИТЕ И ДА НЕ ОТИДЕТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ СРЕЩУ КОРУПЦИюЯТАюююю! ТЪРСЕТЕ НАЧИНИ ДА ГО НАПРАВИТЕ ВЕЕ И ВАШИТЕ ПРИЯТЕЛИ! В ПОНЕДЕЛНИК ЩЕ БЪДЕ МНОГО КЪСНО!

    1 ноември 2019 година!
    Някой да си спомня защо и в чест на кого празнуваме тази дата? На какво са посветили своите дела народните будители? Не е ли на това робите да се събудят и да започнат да се борят за своята свобода и свието човешко бъдеще? Защо не искаме да да започнем да решаваме самите ние в България вместо слугите на други държави, стремящи се да цзаграбят богатствата на цялата Земя? Защо да позволим бъдещето на родината на Ботев, Левски и ванче Михайлов да зависи и да се определя от подкупените роми и криминален затворник в Панкрац? Опомнете се, българи! Не постъпвайте като интелектуални запъртъци и употребявани герберастки памперси! Гласувайте за това да изхвърлим навсякъде от властта онези, които ви приемат за „лош мат”рял и ви се подиграват в очите и заради които в културните страни ни се подиграват вече 10 години!

    В държавата на Герб
    (В Бойколандия )

    Суха коричка е радост за роба,
    позхвърлена му от самодоволен простак.
    Завижда в кръчма на чужза свобода
    с тлееща мисъл под омазнен калпак.
    Да му таковат мамата приема за благодат,
    радостен да го няричат „Лош мат’рял“
    и обещават му огромен комат
    срещу това да е слугински заспал.
    Поетът бе писал „На Шипка в едно
    живи и мъртви се биеха за свобода“
    Днес отново разбудиха мъртвите
    да тласуват с живи в партийна угода.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *