Спец. Прокуратурата повдигна Обвинение срещу Елена Йончева! Ето как отвърна смелата журналистка:

Днес Специализираната прокуратурата повдигна обвинение срещу Елена Йончева за пране на пари. Skandalno.net припомня, че миналия ноември главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета на топ журналистката и депутат от БСП, за да може да бъде разследвана.

Тогава от прокуратурата съобщиха, че проверката им е по сигнал, внесен от трима депутати от ГЕРБ – Тома Биков, Антон Тодоров (по-познат като човека за мръсни поръчки на властта) и Делян Добрев (когото Йончева уличи в две чудовищни корупционни схеми за милиони, но партията му отказа да гласува оставката му като депутат).

За разлика от корумпето Добрев обаче Елена Йончева се отказа светкавично и доброволно от имунитета си и заяви, че няма никакви основания и доказателства срещу нея за подобно обвинение. Ето какво заяви тогава тя: „Аз изобщо не знам какво е пране на пари. Консултирах се с адвокати да ми обяснят. Офшорната фирма, която ми преведе парите за техника, ми бе предложена от тогавашния ми работодател ТВ7. Те са преценили да ми преведат парите от там. По това време телевизията имаше лиценз и не съм имала основания да се съмнявам в нея. Това означава ли, че всички журналисти, които са правили външни продукции за ТВ7, или са получавали пари от съответната телевизия, са участвали в някакви схеми?“

След като се отказа доброволно от имунитета си, журналистката заяви, че този странен интерес на прокуратурата към нея е политически удар срещу мащабно разследване за строежа на магистрали у нас, по което работи в момента. С този акт управляващите от ГЕРБ са целяли да сплашат свидетели й по разследването на Йончева, да получат възможност да подслушват телефона й и пр.

А ето как журналистката днес коментира повдигнатото й обвинение: „Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в ТВ7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Правителството и Б. Борисов използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплахи, за публично унижаване на политическите си и икономически противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката – тази организирана престъпна група, разграбва България. Това обаче няма да ни спре“

След като оповести разследването си за магистралите, Елена Йончева стана инициатор на идеята независима европейска лаборатория да изследва асфалта по родни пътища. Едно от основанията за това стана експертното становище, че именно некачествена настилка е причинила катастрофата с автобус край Своге, при която загинаха 20 души. Изправени пред перспективата да бъдат разследвани, строителните предприемачи скочиха като ужилени срещу журналистката и й спретнаха протест с тежка техника в София.

Да не забравяме, че преди година Йончева осъди премиера Бойко Борисов за лъжа и клеветнически твърдения по неин адрес. Като добавим и разследването й за некачествената ограда по границата с Турция, от където властта на ГЕРБ в комплот с Патриотите си прибра едни десетки милони, както и разследването за магистралите, което подготвя в момента, Елена Йончева се очерта като най- големият опоненти разобличител на шайката ГЕРБ и персонално на Борисов към момента. С всички шансове да взриви мафиотската им организация, която само прилича на партия.

Репресията срещу Йончева не е репресия срещу депутат, а срещу разследващ журналист, който е напът да срине корумпираната власт. Защото ГЕРБ я атакуват заради журналистическата й дейност.

В неделя уплашеният и силно агресивен Борисов призна на пленума на ГЕРБ, че разликата им с БСП вече е съвсем минимална. И виждаме, че вече взима мерки по въпроса. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ГЕРБ ТРЕСКА ГИ ТРЕСЕ КАТО ВИЖДАТ КАК ПОТЪВАТ И ГУБЯТ И ПОЧВА ПОД КРАКАТА СИ И РЕЙТИНГ , КАКТО И ЕЛЕКТОРАТ. ЙОНЧЕВА ГИ НАСТЪПИ ЯКО ПО МАЗОЛИТЕ И СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАКВО ДЕЛО ДА И ЗАВЕДАТ С ПОРЪЧКОВАТА СИ ПРОКУРАТУРА МЪЧЕЙКИ СЕ ДА СКАЛЪПЯТ ВТОРО ДЕЛО АЛА ИВАНЧЕВА. С ТОВА СЕ ДОЗАКОПАВАТ И ВСЕ ПОВЕЧЕ ОТВРАЩАВАТ ХОРАТА ОТ КОРУМПИРАНАТА СИ ПАРТИЯ.

  2. Само планът чаушеску ще спаси българия от българоубийците борисов цветанов и шайката им герб

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *