Сменя се Лидерът на Свободния Свят: Империята отвърна на удара

През 2022 г. Русия показа, че е наистина велика сила. Русия е центърът на съвременния свят и светът зависи от това, което тя прави. И тук не става въпрос конкретно за военната победа. Това е първата стъпка към победата, пише Андрей Перла.

Много отдавна, през 2009 г., Муамар Кадафи, лидерът на Либийската арабска Джамахирия, страна, която беше унищожена от самолетите на НАТО, в мрачни онези дни каза с мъка и болка:

„Четири месеца, четири месеца! – вие бомбардирате страната ни и всички страни от световната общност, много от които са ни приятели, се страхуват да кажат осъдителна дума срещу вас. Ако Русия все още съществуваше, но онази – истинската Русия, обединената и велика Русия, която защитаваше слабите и онеправданите, вие нямаше да посмеете. Но не е, не е и вие триумфирате. Но напразно. Забравяте едно нещо: светът се развива и много неща може да се случат в бъдеще. Може някой ден Русия да се събуди“.

Русия тогава беше слаба. Беше слаба дори да защити сама себе си от агресивния Запад. Единственото, което беше по силите й и направи беше да гласува, заедно с Китай, при гласуването в Съвета за сигурност на ООН за „забранена за полети зона“ в Либия. От гледна точка на нещастната Либия и нейния лидер, Русия все едно не съществуваше на този свят.

Но, както каза Кадафи, светът се развива. И 2022 г. беше за Русия годината на началото на тежката й открита война с обединения Запад. Годината, в която стана ясно, че истинската Русия все още е жива, и не само е оцеляла, но и на практика, а не само на думи, незабелязано за западните шпионски централи, се е превърнала в един от световните центрове на сила. Истинска велика сила, на която може да се уповава всеки, който защитава свободата си.

Опасна за Запада

Както често се случва, не приятелите, а враговете свидетелстват най-достоверно за новата роля на Русия в света. Освен това по разбираеми причини до по-голямата част от световната аудитория достигат повече посланията на западния ни враг. Лидерът на Мианмар Мин Аунг Хлейн наскоро каза на Владимир Путин:

„Вие контролирате и организирате стабилността в целия свят.“

Думите му бяха представени на Запад по-скоро с ирония. Е, да, руснаците подкрепят сегашното правителство на Мианмар, а те се стремят в замяна да ласкаят руския лидер.

Когато Александър Лукашенко каза на среща на ръководителите на страните от ОДКБ (военен съюз на 6 страни от бившия СССР около Русия), че самото съществуване на организацията и нейните страни членки зависи от това дали Русия печели или губи, това беше прието по-сериозно от Запада – но също и като думи на лидера на страна, която е младши съюзник на Русия, която в момента се пече на същия западен санкционен огън и няма къде да се дене, освен да се държи здраво за полите на Москва. Ако Русия загуби настоящият сблъсък със Запада, съюзниците й Беларус, Казахстан и прочие ще бъдат погълнати от Запада и никакъв многовекторен подход няма да ги спаси. Това е факт.

Затова само признанието на враговете ни струва нещо в нашите очи. А ето го и него: Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел наскоро каза, че Русия е много опасна за Запада, защото „прехвърля вината, изкривява реалността и намира немалка публика, която да одобрява тези нейни сектантски тези“.

С други думи, истината, която Москва говори, отеква в много сърца. А информационната война, която Западът води срещу Русия, не постигне целите си.

„Гледах по телевизията онези африкански младежи по улиците на Бамако (Мали) с плакати с надписи: „Путин, благодаря ти! Ти спаси Донбас и сега ще спасиш нас!“ Това е шокиращо!“, каза Борел и добави, че тези африканци вероятно дори не знаят къде се намират Русия и Донбас.

Но африканците знаят това много добре. Президентът на Русия намери за необходимо да отговори на високопоставения европейски служител. Путин каза това:

„В Африка знаят какво е Русия, къде се намира Русия. В Африка знаят ролята, която изигра Русия в процеса на освобождение от колониализма по време на Студената война…“

След което руският президент добави: „Ако обаче западните лидери, за които работи Борел, знаеха къде се намира Африка и в какво състояние са народите на Африка, тогава те нямаше да се опитват да спрат доставките на руските храни и торове за африканския континент, от които зависят реколтите и спасяването на милиони хора в Африка от гладна смърт“, добави той.

Да си срещу Запада, означава да си за свободата

Путин отговори на Борел, като се позова на лицемерната позиция на Запада по зърнената сделка, която била наложителна, за да можело украинското зърно да се достави на гладуващите в бедните страни. Но всъщност със зърно и други евтини храни открай време ги снабдява Русия, докато украинското зърно всъщност е собственост на американски агро-компании и основно се изнася за Европа. Така стана и този път. А Русия се съгласи на тази сделка просто за да не възпрепятства и блокира Запада износа на руското зърно за Африка.

Но солта на отговора на Борел е другаде. През 2022 г. нашата страна, след като се притече на помощ на Донбас и се зае да освободи Украйна – с това тя започна освобождението на цялото незападно човечество от диктата на Запада. Тя започна процеса на спасяване на различните земни цивилизации от унищожаване и поглъщане от една-единствена хегемонистична цивилизация, най-агресивната и нагла – Западната. Която достигна последната си фаза на развитие, израждайки това в самоубийствен стремеж към изчезване на човечеството.

Русия на Владимир Путин през 2022 г. се превърна в символ на борбата за живот срещу колониализма за цялото население на планетата Земя. Борба за цивилизационно разнообразие и равноправие срещу западните порядки. Борба за победата на международното право срещу западният американоцентричен „свят, основан на правила“. Бой с оръжие в ръка. Дума и дело.

Звучи като победна песен, като опит да се поласкае лидерът на Русия. Но всъщност това е само констатация на факта: освен Путин, никой не би дръзнал да се изправи срещу смъртоносната заплаха, идваща от Запада. Никой не би дръзнал сам да стане символ на тази решаваща живота и бъдещето опасна борба.

В края на годината, сред множество статистически изчисления, бяха обобщени резултатите от заявки в Google за най-известните световни лидери в различни области. Путин е на първо място сред политиците. Той е най-популярният световен лидер. Именно световен – и с него начело Русия не може да остане периферия. С него начело Русия се позиционира в центъра на света.

Какво следва от това?

Отново. Няма нужда от победни песни. Русия ръководи свободния свят, света на различни цивилизации. Русия влезе във война, която ще бъде дълга и тежка – много по-тежка, отколкото ни се струва сега. И в която преди окончателната ни победа ще има както обидни, така и ужасни поражения. Ще платим скъпо за победата.

И в никакъв случай няма да платим само със спад в стандарта на живот, който както изглежда днес, се наблюдава и от двете страни на фронта – в двата лагера. Но все пак резултатът от 2022 г. е, че Русия е в центъра на света и всички погледи на омраза и надежда, са вперени в нея. Днес Русия се бори здраво за целия свободен свят. Това е факт. Както е факт и че ще победи.

Андрей Перла

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ДОБРЕ ДОШЛА БРАТСКА СВЯТА РУСИЯ В ЦЕЛИЯ СВЯТ ТИ ВИНАГИ НОСИШ СВОБОДА СИГУРНОСТ ЗАЩИТА !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *