Диктатура, каквато светът още не е виждал: Свободата на Запад приключи!

Властите на западните страни се подготвят с всички сили за трудните времена на преструктуриране на световната икономика, когато населението им ще трябва да живее много по-скромно и по-трудно, отколкото е свикнало. За да запазят властта в тези условия, на управляващите кръгове на Запада им остава само едно: да затегнат гайките. Да видим по примера САЩ и Германия как се прави това.

Отдавна исках да разбера как ще се държат властите на „демократичните“ страни, когато „демокрацията“, но всъщност нейната имитация няма да е достатъчна, за да може Западът да държи своите народи под контрол. И сега идват тези времена.

„Златният милиард“, който изглежда има способността да влияе на живота им чрез урните, ляга под ножа и ще се опита да се съпротивлява. Но дали населението на западните страни наистина ще получи такава възможност? Отговорът очевидно е не. Преценете сами.

Накъде се е насочила Америка?

Презирайки собствения си народ, демократите откраднаха президентските избори през 2020 г. от американците, като прибягнаха до невиждани досега измами. И те възнамеряват, прибягвайки до целенасочени фалшификации на средносрочните избори през 2022 г., които позволиха на Демократическата партия да запази Сената, отново да се наложат на американците като тоталитарно правителство през 2024 г., „побеждавайки“ – макар и с „чучелото“ Джо Байдън, който изпадна в лудост – на следващите президентски избори.

За да направите това, трябва само две неща: да лишите хората от лидери, зад които те могат да застанат, за да извоюват правата си и да защитят интересите си, и да сплашите обикновения избирател: стъпка наляво, стъпка надясно – и вие сте бунтовник, който ще отиде в затвора до края на живота си, ако нищо по-лошо не ви се случи. Върху това активно работи американската „дълбока държава“ с нейните десетки разузнавателни агенции.

В края на декември специална комисия на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, сформирана от демократи и враждебно настроени към бившия президент Доналд Тръмп републиканци-глобалисти, която проведе „разследване“ на „щурма на Капитолия“ на 6 януари 2021 г. публикува окончателния доклад от 845 страници за резултатите от своята дейност. Основният извод: Тръмп е виновен за всичко, тъй като искаше да „анулира резултатите от изборите и да блокира предаването на властта“.

„Наличните доказателства ни водят до убедително и недвусмислено заключение: основната причина за събитията от 6 януари е един човек – бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, когото мнозина последваха… Събитията от 6 януари нямаше да се случат без него“, пише в документа.

Поставете Тръмп зад решетките

Законодателите препоръчаха Министерството на правосъдието да повдигне наказателни обвинения срещу Тръмп по четири обвинения: възпрепятстване на правителствени агенции, заговор за подвеждане на правителството на САЩ, съзнателно предаване на невярна информация на федералното правителство и бунт.

В тази връзка се предлага да се забрани на бившия президент, който „положи клетва да защитава и защитава конституцията, а след това, на 6 януари, участва в бунта“, да заема публична длъжност, „както на федералните, така и на щатските нива, както на цивилна, така и на военна служба.“

Всъщност това е молба за приличен срок затвор, а Тръмп и семейството му са подхванати от няколко страни (обвинен е и в укриване на данъци), за да унищожат предизборната му кампания и ако рита, ще бъде поставен зад решетките за дълго време.

Докладът прави и по-широки заключения. Той съдържа 11 препоръки за предотвратяване на събития като „атаката срещу Капитолия“, въпреки че всъщност тя беше ръководена от провокатори, внедрени от специалните служби в тълпата, протестираща срещу кражбата на американските избори. Именно пред тях охраната умишлено се отдръпна встрани, след което умишлено проля кръвта на невинни хора, за да сплаши колебливите законодатели, които в този момент решаваха въпроса дали да признаят или не изборите, а също и да очернят Тръмп с него.

Освен всичко друго, членовете на специалната комисия предложиха промяна на закона за преброяването на гласовете и разширяване на възможностите на правоприлагащите органи да контролират „екстремистки групи“.

Тръмп естествено нарече публикуването на този „изключително предубеден“ доклад „лов на вещици“. На първо място той се възмущава, че „поводът за протеста – фалшифициране на избори“ изобщо не се изучава и изобщо не се споменава.

Сега топката е в полето на прокуратурата и нещо ни подсказва как ще се държат… Изглежда, че този ярък лидер, способен да води народа, ще трябва да влезе в затвора преди изборите – за предупреждение и за възпиране на другите.

Да сплаши американците

Тази цел подлежи и на изключително сурови присъди, безпрецедентни след Гражданската война, за активисти на ултрадесни организации, обвинени в „бунт“, чиито членове са възмутени, че Америка е „открадната“ и „отнета“ от американците.

Сред тях, разбира се, има и внедрени агенти на специалните служби, чиято задача е да компрометират опонентите на властите, стремящи се към открита диктатура, подбуждайки хората към незаконни действия и след това да си „признават“ каквото трябва.

Така в края на ноември съдът на Федералния окръг Колумбия, където управляват демократите, призна основателя и лидера на „крайнодясната“ организация Клетвопазители („Oath Keepers“) Стюарт Роудс за виновен в заговор за организиране на бунт в рамката на делото „щурм на Капитолия“.

За виновен по същия член беше призната и колежката му Кели Мегс, която ръководеше клетката на организацията във Флорида. И двамата ги грозят до 20 години затвор! Още трима по случая бяха признати за виновни за възпрепятстване работата на държавните органи.

В началото на март лидерът на Клетвопазителите в Алабама Джошуа Джеймс се призна за виновен в заговор за „щурм на Капитолия“ и се съгласи да сътрудничи на разследването, тоест „да пее заедно“ с разследващите във всичко, за да се намали от присъдата му.

Организиран е демонстративен процес и срещу членове на друга „ултрадясна“ групировка – „Гордите момчета“ („Proud Boys“). Нейният бивш лидер Джеръми Бертино се призна за виновен миналата година за „щурмуването на Капитолия“ и също се съгласи да сътрудничи на разследването. Той не иска да лежи в затвора 30 години за „подстрекаване към бунт“ плюс притежание на незаконно придобити оръжия, които в САЩ могат лесно да бъдат придобити съвсем законно.

Лоялната към демократите съдебна система в САЩ вкарва в затвора почти шест месеца представители на „крайната десница” дори за късане на плакати на погромаджийската организация на чернокожите расисти – BLM, принуждаващи белите да целуват обувките на черните, т.к. това уж противоречи на „демократичните ценности“. Колко напомня за „правосъдието“ на Сталин, което наказваше граждани за уж „откъсване на портрета на Каганович“ или, защото „може да има шпионски връзки“…

Как е в Германия?

Да, точно същото: подобно методика действа. Защото спадът на стандарта на живот в Германия и социалното напрежение поради кризата, причинена от липсата на енергоносители, изискват приемането на превантивни мерки, за да се сплаши населението, така че да си седи спокойно. Сега те се разгръщат като част от истерията, раздухвана от властта с помощта на послушни медии във връзка с „разобличаването“ на „заговора Райхсбюргер“ – германския аналог на „щурма на Капитолия“.

На 7 декември Генералната прокуратура на Германия помпозно обяви потушаването на опита за „държавен преврат“ в страната. Германските спецслужби задържаха 25 души, още толкова са заподозрени. Операцията се превърна в една от най-големите в историята на Германия. Претърсвания са извършени в 11 от 16 федерални провинции, дори в Австрия, в над 130 къщи и апартаменти.

„Организацията на заговорниците“ се оказала, според тях, голяма и разклонена: включвала наследник на една от княжеските династии, политик, военен и войници от специалните части на Министерството на отбраната.

Такъв представителен състав на „заговорниците“ се обяснява с факта, че германците знаят твърде добре кои са „райхсбургерите“. Че това са градски луди, способни само на позьорство и несбъднати мечти, защото искат да върнат границите на Втория райх, тоест на Германската империя 1871-1918 г., в сегашните окупирани от американците и британците (официално и французите , тъй като само руснаците си тръгнаха) Германия.

Тъкмо тези „злодеи“ уж искали да убият канцлера „черен дроб“ Олаф Шолц, безотговорната външна министърка Аналена Бербок, „да превземат Бундестага с щурм, да ударят ордата от депутати, настанили се в него“, да променят изобщо системата.

По време на претърсванията полицията откри забранителен списък с „враговете“ на заговорниците, който включваше по-специално лидерите на водещите опозиционни и основни управляващи партии – ХДС и ГСДП – Фридрих Мерц и Саския Ескен, добре- известни парламентаристи и журналисти, общо 18 души, според немския печат.

Разбира се, според законите на жанра, сред тях беше и някакъв руснак, някакъв руски гражданин Виталий Б., от когото се опитват да направят „връзка“ с нашето посолство. И, разбира се, имаше бивш депутат от единствената парламентарна, но в същото време несистемна партия Алтернатива за Германия (AfD), способна да ръководи масите. Сега, разбира се, те настояват да я забранят, въпреки че тя осъди този фарс.

От 2021 г. Федералната служба за защита на конституцията придоби правото да поставя под капака и да шпионира членовете на тази партия, включително чрез прослушване на телефонни разговори, прихващане на кореспонденция. На основание, че членовете на AfD се твърди, че са „десни екстремисти“ и техните изявления нарушават „гаранциите за човешко достойнство и принципа на демокрацията, заложени в Основния закон“.

На изборите срещу AfD властите безсрамно използват административен ресурс. Нейната фракция в Бундестага умишлено се игнорира от други партии и медии, сякаш милионите германци, които гласуват за тази партия, не са хора и техните гласове не означават нищо …

При обиските полицията иззе смешните 130 хиляди евро в брой, бижута от злато и сребро, огнестрелни и хладни оръжия – ножове, пистолети, саби, електрошокови пистолети, каски, уреди за нощно виждане…

„Пучистите“ (?! ) се твърди, са създали определен „Съвет“, както и „военно крило“ и са вербували поддръжници в силовите структури – армията и полицията. В тези среди наистина има много недоволни от безумната миграционна политика на властите, неспособността им да контролират натрапниците, както и налагането на „модерни ценности“ на германците. Разбира се, на „заговорниците“ им се „пришиват“ планове за разпалване на „гражданска война“ в Германия.

Кой прави това и защо?

Провалените „жертви на преврата“ – системни политици, които се страхуват от народния гняв – са агресивни и правят твърди изявления, предавани от послушни медии.

„Не трябва да подценяваме опасността от агресивните „райхсбюргерите“. Тези хора не само се възхищаваха на конспиративни теории, но имаха конкретни планове, които бяха готови да приложат“, каза Ескен в интервю за Die Tageszeitung.

Ръководителят на Федералната служба по криминалните въпроси Холгер Мюнх обеща чистка в редиците на своя отдел. А неговият колега от германското вътрешно министерство Нанси Федър твърди, че задържането на „путчистите“ показва сериозността на терористичната заплаха в съвременна Германия.

Пикантността на случващото се е във факта, че според ръководителя на отдела за защита на конституцията, който изпълнява функциите на контраразузнаването, Томас Халденванг, от самото начало „агенциите за сигурност непрекъснато държат ситуацията под контрол .“ Това признание означава, че сред „райхсбюргерите“ е имало инфилтрирани агенти на спецслужбите.

Няма съмнение (във ФРГ вече има такива примери), че именно те са действали като радикали и провокатори. За да може в подходящия за политиците момент да се разкрие „заговорът“ с цел компрометиране на неудобни за властта теми, за сплашване и затваряне на хората, за отнемане на оръжие от тези, които го притежават дори и законно.

Настоящите политици, особено управляващите социалдемократи и зелените, толкова се страхуват от гнева на народа, че настояват да се засили защитата на парламента – от карикатурни монархисти, нацисти и антисемити.

Защо обаче властите се заеха с безполезните „райхсбюргери“? Поради същите причини, поради които в сталинисткия СССР всякакви обществени сдружения, дори и най-безобидните, бяха толкова „опасни“ и тероризирани. Защото в този случай говорим за общност от около 10 хиляди души, организирани най-малкото в цялата страна, от което, в който и да е случай, можете да получите повече проблеми, отколкото от атомизираните милиони.

Най-смешното е, че германските власти са готови да съдействат за предотвратяването на изсмукания от пръста „опит за преврат“ на… американците, които, изглежда, са ги съветвали по този въпрос.

„Поддържаме връзка с колегите си в Германия и сме готови да помогнем, ако бъдем помолени“, каза прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер на брифинг.

Какво от това?

И какво, може би само американците и германците са такива тоталитаристи? Разбира се, че не. Тъй като се планира животът да се влоши сериозно във всички страни от „златния милиард“, подобни процеси протичат навсякъде, дори в Нова Зеландия, която до вчера се смяташе за свръхдемократична. Там под благовиден претекст вече са отнели оръжията на хората и са забранили… „Гордите момчета“, надминавайки дори американците, като в същото време заклеймяват „привържениците на теорията за бялото превъзходство“ и „екстремистката заплаха от насилие“.

А комисарят на полицията в Нова Зеландия Андрю Костър предупреди строго съгражданите си: „Всеки човек, който прави бизнес с тях или им предоставя финансови услуги, може да бъде подведен под отговорност“ съгласно закона за борба с тероризма…“

Накратко, време е да се сложи край на западната псевдо-демокрация, която можеше да съществува сам вегетирайки и експлоатирайки страните от Третия свят. Вече обаче няма условия за това. Западът го чака диктатура, по-лоша от онази на Сталин, тъй като на разположение на днешната западна – при идентични методи с тази на Сталин – има невиждани досега технически средства за принуда и контрол. А количеството насилие над хората ще зависи от степента на тяхната съпротива. Руснаците все пак устояха на болшевиките (оттам и толкова големи жертви), да видим как ще е на Запад.

Сергей Латишев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Хората страдат , няма кой да защити интересите на обикновеното население и хора!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *