След като потопи икономиката на Франция, Макрон се засили да праща войски в Украйна. Това е несериозно

Еманюел Макрон, или както е по-известен сред френските медии – Моцарт на икономиката, иска да изпраща войници в Украйна, за да брани европейската репутация и ценности. Колкото и налудничаво да звучи това твърдение, тъй като Украйна не е нито член на ЕС, нито на НАТО, то е истина. Излиза, че освен кредитната карта, която Макрон е издал на Украйна от 3 милиарда евро помощ на година, президентът на Френската република е решен да изпрати и войници да загиват на чужда земя за чужда кауза. Реакцията от руска страна не закъсня. От Москва отговориха, че всеки френски войник в Украйна ще бъде върнат в ковчег в родината си.

Макрон, освен че е готов да въвлече света в Трета световна война, явно е забравил, че войната е скъпо удоволствие и не всеки може да си го позволи. Дългът на страната вече надскочи 3 трилиона евро, което се равнява на 112,5 % от БВП, безработицата гони 10-те процента, а бюджетният дефицит за 2023 г. е 5,5% при положение, че европейските норми позволяват дефицит не по-голям от 3%. Тази катастрофална картина беше предсказана от Франсоа Фийон, бивш премиер на Франция, през далечната 2007 г., когато пред националната телевизия той изрече следните думи : “Аз съм начело на една държава, която е в ситуация на финансов фалит и която последните 15 години има хроничен бюджетен дефицит“. Това беше казано в момент, когато външният дълг се крепеше на около 2 трилиона евро.

Впоследствие, след идването си на власт през 2017 г., “Моцартът“ на френската икономика успя за 7 години да увеличи с 862 милиарда евро френският дълг. 

След като финансите на Франция са в плачевно състояние, какво да кажем за армията ? 

Отговорът е пределно кратък и ясен : Франция се надява скоро да може да произвежда 4000 снаряда месечно. Това се равнява на броя снаряди, които руската армия изстрелва на ден в Украйна. Френската армия, с нейните 20 000 военни в бойна готовност, има капацитета да удържи фронт не повече от 80 км. или по-български географски ширини, разстоянието от София до Дупница, а фронтът в Украйна е около 1 000 км.

При тези стряскащи данни има само един въпрос : “Макрон, имаш ли реална представа за къде си се запътил ?“.

Автор: Веселин Киров

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

    • Еврейският Макарон Бабоеб, всъщност се оказа Дедоклец. Баба Бриджит се е родила като еврейското момче Жан-Мишел, което е далечен родственик на еврейската династия Ротшилд. Това е обществена тайна във Франция, макар че Макарон Дедоклец отрича.

  1. Е, нали има бунаци като нас да влизат в еврозоната , та да им покриваме дълговете!

  2. Пр Макрон авансово играе, за военен лидер в съединени еврощати, и тогаз начело на войската на цял ес, както корсиканецът Наполеон. Да но Щолц мудира на дядо си преправя и той за съща роля зиг хайл

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *