След Варна и Пловдив се надига на протест в подкрепа на миньорите и енергетиците!

Пловдив се вдига на спонтанен протест в подкрепа на миньорите и енергетиците ни, които в момента лъвски се борят по магистрали и проходи не само за работните си места, но и въобще за оцеляването на България. Искането на протеста в Пловдив е „отменяне на политиката за принудително изваждане на домакинствата на свободния енергиен пазар“. Това се вижда от публикация в направена за целта фейсбук – страница.

Публикуваме текста, с който организаторите призовават пловдивчани на протест:

Пловдив на Протест- за запазване на енергийната независимост на България в подкрепа на справедливите искания на енергетици и миньори, за отменяне на политиката за принудително изваждане на домакинствата на свободния енергиен пазар (съгласно ЗИД на ЗЕ)

Протест на енергетици и миньори

На 9 и 10 октомври 2023 от 16.00 до 19.00 часа от Централна Поща по ул. “Ал. Батенберг“, ул. „Райко Даскалов“, бул. „Шести септември“, до площад „Съединение“ крайна точка.

Не само на думи, но и със скромно дело, ние, като будни граждани заставаме редом с нашите сънародници, които предпочетоха да отстояват с достойнство своето право на труд, а заедно с това и енергийния суверенитет на България и правото на народа ни да участва във вземането на стратегически решения, касаещи бъдещето на нашата родина!

Свидетели сме на борба за отстояване на законното право на труд и бъдеще срещу стремежите на корумпирани служебни лица и държавни служители за разпределение на едни жалки няколко подхвърлени милиарда от Брюксел! Милиарди, които не са нищо друго, освен подкуп от глобалната евро-олигархия за тукашните корумпета, облечени във власт.

Свидетели сме на борба за запазване достъпа на ВСИЧКИ Български граждани до топлина и светлина!

Протест на енергетици и миньори

Борба срещу поредното унищожение на стратегически български държавни активи – мини, ТЕЦ-ове, прилежаща инфраструктура и ликвидиране на възможността за експлоатация на стратегически ресурс – въглища!

Трябва ли да унищожаваме Общонационално богатство на стойност поне 20 пъти надвишаващо еврофондовите рушвети на ЕК в рамките на стратегически разрушителната Зелена сделка?!

Вече направихме подобна скъпоструваща ни грешка с предсрочното затваряне на реактори 3 и 4 на АЕЦ Козлодуй!

Осъзнаваме, че с действията си ще причиним неудобства, поднасяме нашите извинения на съгражданите ни и заявяваме ,че цената на такива временни неудобства е несравнимо по-ниска от загубата на суверенитет, достъп до топлина и светлина, и препитание за десетки хиляди Български семейства!
Призоваваме местната власт към обществено отговорна реакция и трезвост, както и да не налива масло в огъня със забрана или отклоняване на манифестацията!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Пловдив е градът на цигани и национални предатели. Нищо добро не може да тръгне от тук. Преди се гордеех, а сега ме е яд че живея сред примати, кланящи се на британоварвари.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *