СЛЕД БРЕКЗИТ: САМО БЪЛГАРИТЕ ГРУХТЯТ КАТО СВОБОДНИ ПРАСЕТА, ЗДРАВО ЗАЛОСТЕНИ В КОЧИНАТА ЕС ! – Виж Тук:

Бъдещият ЕС – Меркел, Бойко и румънците, ако не избягат!

Борисов МеркелСамо два дни след Брекзит ефектът на доминото започна.

Шведите първи обявиха, че също искат референдум, а днес Финландия заяви, че ще ревизира членството си в ЕС.

Испанците отдавна ритат срещу европейското си робство, а на последните избори крайнолявата анти-ЕС партия „Подемос“ там едва не спечели! Пригласят им и италианците.

Още преди Великобритания да обяви референдума си, Чехия твърдо заяви, че ако в съюза продължава режима на диктат и намеса във вътрешните работи на страните-членки, то те предпочитат да останат извън него. Искрите между Прага и ЕС пламнаха заради отказа на страната да приема мигранти и натискът, който й оказаха „Великите сили“, включително и заплахите със солена глоба.

По същия начин си изпати и Унгария, където като лавина започнаха да се надигат антиевропейски настроения, а Виктор Орбан заплаши с излизане от съюза.

Политолози с прискърбие вещаят края на ЕС и предвиждат краха да се състои до пет години.

Анализаторите сякаш едва сега прогледнаха и видяха, че ЕС е политическа пирамида, на чийто връх са застанали Белгия, Германия и Франция с подкрепата на Дания. А останалите слушат и изпълняват.

На страните – членки им се диктува и налага да издържат един огромен бюрократичен апарат в Брюксел, плащат безумно високи вноски, а насреща получават само заповеди и пляскане през пръстите заради кривите краставици, свободните кокошки, налагат им се директиви за задължителни гей-паради със статут едва ли не на национални празници, Брюксел потиска националните икономики и селско стопанство… Пълен диктат!

Доналд Туск, като представител на залъгваната все още от САЩ Полша с обещания за териториално разширение и икономическо влияние в посока Украйна, дори си позволи да каже на англичаните: Махайте се и то колкото се може по-бързо!“. В отговор домовете на полски емигранти и полско училище в Англия осъмнаха с табели: „Махайте се от Острова. Поляците вън!“

Това не беше проява на национализъм и ксенофобия, а отговор на истерията на Туск, който можеше поне да си замълчи. Или да реагира по-нормално на Брекзит.

На фона на истерията и голямото политическо клатене, което разлюля цяла Европа, Бойко Борисов единствен декларира твърдата позиция на България (тоест позицията на господарите му от САЩ), завинаги да останем в ЕС и да подкрепяме евроатлантическите ценности, понеже това е нашият път и друг нямало.

Има, господин Борисов.

Има друг път и той е да се даде по-голяма самостоятелност на страните-членки, да се изслушва мнението им, а не една наднационална олигархична клика да ползва народите на Европа като дойни крави! Хората искат истинска демокрация, реална пазарна икономика и плурализъм. А не уродливия американски неолиберализъм, който им се налага със сила от Вашингтон!

Това обаче е идеалистичния поглед към процесите! А ето какво ще се случи реално:

Европейският съюз ще се разпадне! Демокрация не се очаква!  Не влиза в плановете на САЩ за икономическо заробване на Европа с така важния за тях Трансатлантически договор ТПТИ! Така че да очакваме още по-зловеща диктатура. И все по-засилващо се зъбене и ръмжене към Мечока в източна посока!

Затова страните- членки ще се разбягат. Една по една!

Накрая в ЕС ще останем само ние българите, от едната страна да ни поплясква Оланд, а от другата – баба Меркел.

Но ние пак ще грухтим щастливо, като свободни прасета… здраво залостени в кочината! Skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Винаги когато сме били в съюз с Германия, се е случвало точно това

  2. „Хората искат истинска демокрация, реална пазарна икономика и плурализъм.“ – хората искат – въпроса е кой и по какъв начин ще изпълни тези искания и кога. Силно се надявам „Свободна медия“ да покаже пътя иначе може свободно да продължи да си ГРУХТИ

  3. vasco beykov – не си ли малко претенциозен?! Искаш в една-единствена скромна статия да ти покажем и проблема, и пътя, и решението!!! Досущ като в течението „Социалистически реализъм“. Чети редовно Скандално.нет и ще научиш и рецептата за излизане от блатото. Отвреме-навреме пишем и такива статии.

  4. Баш българите едва ли грухтят!Някои живеещи на територията на България са българи само по местоживеене!

  5. Аз един баш българин не познавам. Всички са мишки, едни крадливи, други смирени. Истинските българи измряха преди 700 години.

  6. Всичко може да се разреши мирно и тихо,ако се ревизират правилата на ЕС в посока по-голям суверинитет на държавите членки.ЕС да се преименува на Свободен,Демократичен Европейски Съюз.Меркел и другите виновни да се покаят и да се пенсионират.

  7. ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ РЕШИ МНОГО БЪРЗО ВСЕНАРОДНА СТАЧКА СРЕЩУ НАТО ЕС ГЕРБ ДА ИЗЛЕЗЕМ ДА ИМ КАЖЕМ АЙ СИКТИР БРАТСКА РУСИЯ Е С НАС АКО НЕ ИСКАМЕ ДА ПОРОБЯТ ДЕЦАТА НИ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *