Слави Трифонов след отказа на КС: Мерзко е да мачкаш народа си! Излизаме на Орлов мост!

Слави реферСлед мезката гавра – отрязването от Конституционния съд на три от шестте въпроса в Рефередума на Слави Трифонов, шоуменът посвети цялото си вечерно предаване на случилото се.

Съдът не работи за основния си работодател –  народа, а служи на  интересите на политическата класа.

Хората отдавна искат да бъдат питани дали да се промени политическото статукво у нас и отдавна иска да гласува не само на местни и парламентарни  избори, но и да казва тежката си дума относно конкретни въпроси, свързани с управлението на страната.

В случая,  700 000 граждани поискаха да бъдат зададени на българите шест въпроса.

Решението на  КС не е незаконно, то винаги може да бъде оправдано с разни точки и алинеи и да се измъкне в дебрите на законите, но за мен действията на КС са неморални, мерзки и долни.

В една страна, най-отгоре стои народът. Той избира депутатите, той храни институциите и те трябва да се съобразяват с него и да работят за него, а не срещу него!

Политиците трябва да служат на хората, които са поискали да  бъдат официално попитани. И това се нарича пряка демокрация.

У нас няма пряка демокрация, а слугинаж и случилото се за мен е фарс и водевил.

Намериха един удобен и послушен президент, който непрекъснато се излага и не го уважава никой, намериха една спорна формула и спряха половината въпроси в референдума. Най- неудобните: за броя на депутатите – хрантутеници и за електронното гласуване, каза възмутен Слави.

Ако някой си мисли, че е победил, че  това е краят, много се е объркал. Аз не съм политик, но съм гражданин на тази страна. Един от всичките тези  700 000 граждани , които искат да бъдат попитани как да я караме нататък и как да се отървем от политическите паразити. За това използвам  всичките си права, които ми дава конституцията.

Референдумът ще се проведе само с трите въпроса, но хората ще попитат защо ги няма останалите.

В момента  КС и разни други субекти, без да осъзнават, ме тикат към нещо, за което се двоумя, намекна Слави за бъдеща политическа кариера.  Когато някой си го проси, си го получава, заяви  Трифонов.

Той се зарече, че седмица преди референдума ще направи концерт на Орлов мост.

Може концерт да го наречем, може и другояче.

Очаквайте ни! – обеща шоуменът.

Междувременно проучване на „Сова Харис“ показа, че ако се кандидатира за президент, Слави Трифонов ще има повече гласове от ГЕРБ!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Идвам! На хората им трябва водач! На всички ни е накипяло!

  2. чл1, ал2, Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.
    чл1, ал3. Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.
    Конституционния съд наруши Конституцията! Решенията са му нищожни!

  3. Ще ми е кеф да се изправят Слави срещу Боко! Спукана му е работата на банкянския зеленчук

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *