СЕНЗАЦИЯ! СТАНИШЕВ РАЗКРИ КАК ДПС СВАЛИ ОРЕШАРСКИ след тайна договорка с ГЕРБ! Виж Тук:

stanishev_mestan„Извинявайте за предложението  Пеевски да оглави ДАНС, това бе най-голямата ми политическа грешка, заяви Сергей Станишев.

Отдавна го дължа това извинение на българския народ, казвал съм го няколко пъти, но сега искам още веднъж да кажа на хората – виновен съм, защото повярвах, че така ще е по-добре за гражданския мир. Веднага след това усетих, че съм сбъркал, оттеглих кандидатурата му, но вече беше късно.  Много хора искрено и спонтанно излязоха да протестират през лятото на 2013 година, понеже се почувстваха измамени и предадени. Точно на тях дължа извинение и им го поднасям искрено“.

Чак сега  Станишев  призна, че издигането на Пеевски е било под натиска на ДПС и те поставили това условие, за да участват в правителството на Орешарски. Виновен съм, че не успях да ги убедя да не го правят. Те твърдяха, че искат да имат своя собствена позиция в сферата на сигурността, а аргументите им да имат свой човек в ДАНС бяха, че е имало два атентата срещу Ахмед Доган, които не са били предотвратени.

Първата вълна протестиращи излязоха на улицата спонтанно. Уважавам ги за гражданската им позиция. Но много скоро тези истински протести  бяха „обяздени“ политически и бяха сериозно  финансирани от ГЕРБ и не само от тях, но и  от други субекти, а целите на протеста се изместиха. Пеевски бе оттеглен като кандидатура и тогава без никаква логика протестите се засилиха.

Започна една вълна от уличен натиск, която струваше скъпо. И няма как обикновени хора да успеят да я организират. Танци, пантомими, водолази, излизащи с лозунги от морето, къмпингуващи пред НС… София бе изправена на нокти, хората не можеха да се приберат от работа и подкрепата към правителството стана много по-голяма.

Днес се чудя къде са „умните“ и „красивите“, когато България затъна с 16 милиарда дълг, а тогава за един милиард блокираха кръстовища. Просто няма кой да им плати. Въпреки милиардите дълг.

Но правителството не падна заради протестите. То си работеше, въпреки натиска.

Правителството падна неочаквано, когато ГЕРБ си купи ДПС. Видяха, че от улицата няма как да стане и пробиха „отвътре“. Защото искаха властта на всяка цена.

Кабинетът не бе свален от протестърите, а от Лютви Местан, призна за пръв път Станишев.

После Местан получи своя партия като награда.

А тя не работи за България.

Питам се дали самото правителство на ГЕРБ сега работи за България, каза в заключение лидерът на ПЕС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Колко време бе нужно да признае една огромна грешка. Тя струва на българското общество много скъпо. След всичко този сладкодумен таПИегьоз стои на първия ред на конгреса банкети.След лъжата , че няма да заминава в Брюксел, много скоро разбра, че трябва да се отдаде на работа за европейското социалистическо двипищни.И дава пищни банкети на елита, който го крепи. Срамно.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *