Сблъсъци и насилие, стотици арестувани в Берлин (С ВИДЕО)

Берлинското полицейско управление изкара 2000 полицаи по улиците на града

Протестиращи се сблъскаха с полицията в Берлин по време на забранените от правителството демонстрации срещу мерките за предотвратяване на разпространението на коронавируса.

Десетки планирани за днес протести бяха забранени от правителството, но въпреки това демонстрантите започнаха да се събират на определени места в германската столица още рано сутринта в неделя. По обяд броят им надвишаваше 200 хил.

Берлинското полицейско управление изкара 2000 полицаи по улиците на града. Официалната позиция на властите е, че полицейските служители са били тормозени и атакувани от протестиращи, заради което се е наложило да бъде приложена физическа сила срещу демонстрантите.

Докато бесните тълпи си проправяха път към Бранденбургската порта, полицията предупреди по високоговорители, че ще използва водни оръдия, ако демонстрантите не се разпръснат.

Германски медии съобщиха, че през целия ден са арестувани 500 души, но въпреки това и към полунощ протестите, както и локални сблъсъци на демонстранти по улиците на Берлин продължават.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Последното, което го вълнува наш Ганьо е, КОВИ-то! Днес се е одзверил, какви политици ще му назначи – КОЙ, дето ще му се възкачат на гърбината, за следващите четири години!

  2. Намалението на размера на малките пенсии не ми дава спокойствие за да мисля за Делта Ковид!

  3. СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ДА ОСТАНЕ РЕДОВНО САМО ТАКА ЩЕ ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ И НАРОДА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *