Масирани Протести във Франция, Швейцария и Израел срещу Ковид мерките (ВИДЕО)

Няколко хиляди се събраха на протест в швейцарския град Люцерн срещу наложените заради коронавируса ограничения, предаде ДПА. По информация на властите участниците са били около 5000, предаде БТА.

Един полицай е бил нападнат и ранен по време на протеста, в резултат на което са били арестувани двама души.

Протестиращите заявиха, че наложените мерки са ненужни и ненужно ограничаващи. „Свободата е от системно значение“, пишеше на един от лозунгите, носени на шествието.

Протести срещу Ковид ограниченията имаше и във Франция в събота.

Според протестиращите милиони са излезли по улиците на Париж, Ница, Монпелие, Нант, Страсбург, Реймс, Тулуза, Марсилия и много други градове във Франция, за да протестират срещу ваксинационните паспортите и задължителните ваксинации.

Няколкостотин израелци протестираха в Тел Авив срещу новите ограничения във връзка с пандемията, предаде Франс прес. Недоволните носеха плакати с надпис „Няма пандемия“ и други, насочени против имунизациите.

В събота здравното министерство на страната съобщи за над 2400 нови случая, което е най-високият брой от месец март насам. Броят на приетите в болница надхвърля 320, което пък е нов пик, сравним с месец април.

Властите одобриха прилагането на трета, бустерна доза за хората над 60-годишна възраст, носенето на маски на закрито стана задължително отново, пак беше въведен т.нар. зелен пропуск за посещение на обществени места като фитнес зали или ресторанти. От вчера част от децата на възраст между 5 и 11 години, които са в риск да развият усложнения заради здравословни проблеми, също ще могат да бъдат имунизирани.

Нарастването на случаите е стъпка назад за Израел, която беше една от водещите страни в света по брой ваксинирани, отбелязва Франс прес.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ВАКСИНИРАНЕТО ЦЕЛИ БЕЗПЛОДИЕ И СМЪРТ С ЦЕЛ НАМАЛЯВАНЕ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО

  2. Вижда се, че ваксините от една страна не вършат работа, от друга дават усложнения, но защо пък да не надупчим и децата. Евгеника – децата, които още на възраст 5-11г имат сериозни здравословни проблеми не трябва да се размножават.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *