Кирил Петков: Хора, на които спряхме евро милионите, са намерили пролука през ИТН (С ВИДЕО)

„Явно политиците и бизнесмените на предишната власт, на които спряхме милионите от европейското финансиране, използват всяка пролука през партиите за да си върнат контрола над държавата и да продължат да грабят. И явно са намерили пролука през ИТН. Тези хора са изградили цели кухи икономически империи, чиято цел е единствено да усвояват и крадат европейското финансиране и най-големият им кошмар е тези потоци към тях да спрат.“ Така служебният икономически министър Кирил Петков обясни странните атаки срещу него през последната седмица от ИТН.

„Изненада ме атаката от ИТН, която уж беше партия на промяната, партия на протеста, въпреки че на уличните протести миналото лято не съм срещал хора от ИТН. Явно има опити да не се позволи по никакъв начин хора като нас да останат по-дългосрочно на власт“, добави той.

Според Петков сега бизнес кръговете на ГЕРБ и ДПС, на които служебния кабинет масово спря парите, са се успокоили, че след 2 месеца политическите гаранти за кражбите им пак ще са на власт и реките от европейски средства отново ще потекат към тях.

„Казали са си, че след 2 месеца няма да ни има. Те използват пролука през партиите и са намерили такава през ИТН“, добави Петков.

„Първите две атаки срещу ми ги очаквах. Те идваха директно от ГЕРБ и ДПС. Ние спряхме много средства на тези хора. Но атаката от ИТН дойде само за да ми се изясни, че тази партия е аватар на статуквото – нещо като резервен отбор на коалицията ГЕРБ-ДПС“, каза още служебният министър на икономиката.  

Петков заяви още, че се гордее с това, което е свършил, защото служебното правителство е показало какво да очакват хората от политиците. Той обобщи и че за месеците, в които е бил министър, където и да е погледнал, навсякъде е видял огромни нерешени с десетилетие проблеми.

„И във ВМЗ има проблем, почти навсякъде има проблеми. Като говорим за язовири –  това са неодушевени предмети, но зад тези думички има хора. Има човек, спечелил поръчка, който си е сложил в джоба една крупна сума от парите на данъкоплатците, върнал е част от тези пари към управляващите, останалите е заделил за себе си и… нищо не е свършил“, добави той.

Петков коментира и че е министър на България.

„Аз съм министър на България, на никой друг. Никой не може да ми вдигне телефона и да ми заповяда: Направи това или онова“, каза още Петков и добави, че възнамерява да следи всяка стъпка на новото правителство:

„За да съм сигурен, че онези, които откраднаха милиони през обществените поръчки, няма да се включат да правят същото. Обещавам, че въпреки че след седмица вече няма да съм служебен министър, аз и екипът ми ще следим тези средства. Корупционните сделки ще се случват по-трудно, защото ще следим отблизо какво се случва“, заяви служебният икономически министър.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. ОСТАНЕТЕ ПО ВОЛЯТА НА НАРОДА ЦЯЛОТО СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО В ИМЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОСТАНЕТЕ РЕДОВНО НАВЕКИ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ ИМАТЕ НАРОДНАТА НИ ОБИЧ И ДОВЕРИЕ СЛАВИ СМЕШНИКО ФАШИСТ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА НАРОДА ТИ ГО ИЗМАМИ ТИ СИ ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ И ДПС ВЪСТАВАЙ НАРОДЕ ПО ПЛОЩАДИТЕ ДА ЗАПАЗИМ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В ИМЕТО НА НАРОДА И БЪЛГАРИЯ

  2. Вероятно много наивници, като мене си мислехме, че поради факта, че Слави няма готова (никаква) банка кадри, за да влезе с доверени, обучени и сигурни експерти в изпълнителната власт, ще ползва част от министрите на сл. кабинет, които по мнението на много от зрителите (избирателите) са справиха добре с проблемите на ведомствата си, макар и да имаха ограничен времеви ресурс. Да, ама НЕ! Засегнатите „бизнесмени“, които си пълнят джобовете с обществени (нашите) и европейските пари (които също са наши), усетиха, че печелившият им „бизнес“ ще се разпадне и финансовите потоци ще спрат. Реакцията беше мигновена, започна незабавно преустройство на схемите, фирмите, банките и „обучените експерти“ – всичко е на ход! Намериха начина и задействаха „процедурите“. Сега просто трябва да довършат и легитимират започнатото, като си направят Кабинет. Публиката гледаме отстрани, цъкаме с език, дивим се на непохватните ходове на уж оправните сценаристи и чакаме сеир. Сеира е сигурен, системата ще заработи с нови имена и схеми, язък за парите – нашите пари!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *