САЩ Заповядаха: Колонията България ще Купува Шистов Газ! ЗАБРАВЕТЕ ЗА АЕЦ „БЕЛЕНЕ“! ГЕРБ – Изпълняват!

Америка е против изграждането на разклонителна тръба от газопровода „Турски поток“ към България, обяви Държавния департамент на САЩ преди броени дни. Според Вашингтон „газопроводът през България само ще засили зависимостта на Европа от руските енергийни ресурси. Което е крайно неприемливо“.

Припомняме, че от два месеца се обсъждаше вариант за продължение на „Турски поток“, чието трасе да мине през България и Сърбия към Австрия и Италия. При посещението си в Москва, Бойко Борисов опита да изпроси от руснаците тръбата да мине през България. Президентът Путин обаче вдигна рамене и с обяснението, че от него вече нищо не зависи, го прати да се разбере с Ердоган. Направи го не за друго, а защото не желае повече да работи с българския премиер, който спря трите мега- проекта между двете държави: „Южен поток“, „Бургас- Александруполис“ и АЕЦ „Белене“. Но въпреки пренебрежението на Путин, Борисов продължи борбата за тръбата.

След заявената позиция на Държавния департамент, обаче едва ли ще чуем повече ГЕРБ да говорят за тръба от „Турски поток“ към България.

А тази позиция на САЩ означава още, че… категорично да забравим за какъвто и да е строеж на АЕЦ „Белене“. Нека не забравяме, че този българо- руски проект беше брутално пресечен и съборен именно от САЩ, която ни прати на пожар трима свои сенатори начело с ястреба Джон Маккейн. И въпреки че сега парламентът ни пак даде зелена светлина за строежа на АЕЦ „Белене“, е повече от сигурно, че САЩ ще се намесят отново, за да го спрат. Причината е, че янките са инвестирали в български ТЕЦ-ове, а една нова ядрена централа не просто ще им е конкуринт, ами с ниските си цени директно ще ги фалира. Другата причина е, че единственият кандидат да строи „Белене“ е китайска фирма. А Вашингтон със сигурност няма да позволи такъв инвеститор у нас. Защото според новата външно-политическа доктрина на САЩ, Русия и Китай са заплаха за сигурността и интересите им.

САЩ са и против изграждането на „Северен поток- 2“ между Русия и Германия и с всички сили се опитват да го спрат. Голямата цел на Вашингтон е да спре руските газови доставки към Европа и така да принуди Стария континент да купува техния втечнен US-шистов газ. Цената на американската суровина обаче е в пъти по- скъпа, заради разходите за обработка и доставка от хиляди километри през океана.

И все пак, в някои от европейските си колонии САЩ вече успя да се наложи – разбира се не чрез икономически аргументи, а посредством политически рекет. Целта на интерконекторът между България и Гърция, който се строи в момента, е страната ни да диверсифицира доставките на газ, като плаща много по- скъпо  за американския шистов газ, който ще получава от пристанищните депа на Гърция.

САЩ одобряват още и енергийният проект „Южен газов коридор“, който кара азерски газ към Европа. Предвижда се това трасе да мине и през нашата територия. Големият проблем, за който се мълчи обаче е, че находището в Азербайджан е на изчерпване и количествата, които ще достигат до Стария континент, няма са достатъчни за покриване на битовите нужди, нито пък ще стигнат за дълго време.

Какъв извод си правим ние от Skandalno.net?

Докато ГЕРБ и Бойко Борисов държат властта, в България няма да се реализира нито един стратегически и печеливш за нас енергиен проект. Затова ето какво бъдеще ни очаква – все по-непосилно скъп ток за населението, разсипване на и без това мижавата икономика, фалит на държавата. САЩ и Брюксел се разпореждат със съдбините на страната ни, както им е угодно, а това, че ни обричат на бедност и мизерия, ни най- малко не ги вълнува. И ако към момента все още за нещо сме им нужни, то е за да ни ползват като плацдарм срещу Русия. И когато някой ден се изтеглят оттук, след тях ще остане една разбита и разграбена територия, която няма дори ресурса да се защитава – лесна плячка за съседите, които не крият апетити към земята ни. Хищниците отдалеч надушват умиращото животно. Не ли?! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. САЩ се разпореждат защото имаме политици послушковци.Ако имаме политици с топки които да се озъбят на САЩ и на Брюксел,ще имаме защитени интереси.Пример-Виктор Орбан

  2. Чудна работа аве тия американци в България ли живеят та да казват какво ще стройм и от къде да минават тръбите?. Що за правителство имаме?.Чудна работа.

  3. скандално е че манипулирате така хората, без да влагате и грам мозък в написаното. Всички фирми за добив на каквото и да е нямат и грам американско или канадско – родни български мафиотски структури. Имат по едно -две лица за пред акционерите с чужди имена, но като се направи сериозно проучване, което изисква познания и най-вече търпение – накрая лъсват едни и същи задници на родни идиоти. та нито ще се купува нито ще се продава шистов газ. А ако не сте наясно ШИСТОВАТА ТЕХНОЛОГИЯ Я ПРИЛАГАТ ЗА ПРЪВ ПЪТ РУСНАЦИТЕ и после я продадоха на САЩ. Те си ползват фракинг на родните руски сондажи от 1974 за интензификация на добива и при обикновени сондажи. пък и да попитам дали ви е известно – КОЛКО ЕНЕРГИЯ ИЗНАСЯ БЪЛГАРИЯ НАВЪН В МОМЕНТА? И ОТ КОЛКО СЕ НУЖДАЕ РОДНАТА НИ ИКОНОМИКА? И ДАЛИ ИЗОБЩО ИМАМЕ НУЖДА ОТ ВСИКИТЕ ВЕТРО ГЕНЕРАТОРИ, ВЕЦОВЕ, ПАВЕЦИ, ТЕЦОВЕ И ПРОЧИЕ НАСИЛИЯ НАД ПРИРОДАТА? една АЕЦ Козлодуй само с 15-18% от двата реактора захранва и остава даже за цяла България. Само че после кинтите не са достатъчно и не отиват в правилните сметки. Затова да грабим колкото можем докато сме живи че не се знае кога ще ни видят сметката и на нас. Луканов остана в историята не защото беше велик премиер а защото не разбра кога да спре да краде като световен премиер на планетата земя. и тоя го очаква същата участ, ако не се уплаши

  4. 1. Кога ще.спрат да финансират НПОтата на Сорос?
    2. Напоследък особено се дразня от думата „колония”. Не, че имам нещо против написаното, но тази употреба е всенационална. Затова предлагам вместо думата „колония” да започне да се пише „България”. Това, че не сме били никога нация и едва ли ще бъдем, защото и не се очертава в близко бъдеще, не пречи утвърдително и целенасочено да споменаваме името на държавата ни.

  5. Не мога да разбера защо всички така се опълчват срещу Луканов. Всичко това, добро и лошо, което стана на 10.11. 1989 се дължи на Андрей. Смятате ли че страхливия Джуров или слабохарактерния Лилов имаха кураж при онази обстановка на дебнене, следене и доносничество, да се опълчат срещу Живков? Най-много лаят по Луканов новите демократи, които в резултат на случилото се се сдобиха с власт и богатство. Особено преуспяваше да лае срещу Луканов жалкия плазмодий на българската демокрация Желю Желев, уж „законно избрания от народа президент“. Нищо подобно, – народа никога не го е избирал, а той е избран от парламента пак по предложение не на когото и да е, а на Андрей Луканов. Андрей е знаел за готещата се грандиозна афера и затова беше убит. Време е да се направи преоценка за ролята и място на Андрей Луканов в най-новатаэ на исторя.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *