САЩ ВЕЧЕ НЕ СА СВЕТОВЕН ЛИДЕР! Какво ще стори Тръмп с Американската империя? Отговора Виж Тук:

Последните събития в света напълно опровергаха западната поговорка, че ако имаш сила, не ти трябва ум.

САЩ – най-мощната империя в съвременния свят. С най-могъща и добре въоръжена армия. Със стотици милиарди и трилиони долари военен бюджет. С огромен брой ядрено оръжие. Със стотици военни бази по всички краища на света. С десетки разузнавателни управления, действащи в страната и чужбина. С голяма спътникова система, следяща случващото се в реално време по цялото земно кълбо.

„Непобедимите“, „изключителните“, „фамозните“ САЩ, със сенатори, конгресмени и конгресни зали, наподобяващи Древния Рим. Считащи себе си за Богове и повелители на цялата Земя.

Тези Съединени щати, изведнъж и неочаквано, не само за другите народи, но и за самите себе си – рухнаха с гръм и трясък, който се понесе като ехо по цялата планета. Трясък, който ознаменува краят на една кървава епоха. Епохата на империализма. Като висш и последен стадий на капитализма.

И както предрече великата българска пророчица Ванга, „черният човек“ стана последния президент-император на последната земна империя- Неолибералните и глобалистки Съединени щати.

Как стана възможно това? И по-важното: Как великата демокрация се превърна в кървава хунта, унищожаваща държавите и народите по света?

Ами много просто: След Първата световна война САЩ придобиха колосални сила и могъщество в огромен излишък. Не им достигна обаче ум, който да им покаже как да използват своята сила. И в крайна сметка, същата тази сила се обърна срещу тях.

Едно допитване, направено от IFOP, най-старата френска компания за изследване на общественото мнение, изкара на бял свят дълбоко пазена тайна. Народите на Западна Европа считат, че през последните 26 години, когато изчезна Съветския съюз, янките се провалиха в задачата да са като едноличен световен лидер, който задава тона за развитието на държавите.

Това стана по няколко причини. Но първата и най-важна е, че по стар „боен“ навик, те погледнаха на света като на дойна крава. И, разбира се, започнаха да го доят. Целенасочено, безскрупулно и жестоко.

И може би щеше да им се размине ако се бяха ограничили само с това,. Може би светът щеше да се нагоди криво-ляво към техния „нов световен ред“. Макар и куцайки на един крак с един-единствен глобален лидер.

Лошото е, че неизмерната алчност на огромните щатски и западни корпорации, ги лиши и от малкото разум, който имаха. Опивайки се от мисълта за своето могъщество и безнаказаност, те напълно загубиха чувството си за реалност. Откъснаха се от действителността и си помислиха, че им е позволено и могат да унищожат непотребните милиарди хора. И да оставят една малка част, която да превърнат в група на слугите. Обслужващ персонал за новата каста на старите господари на света.

Но забравиха едно малко камъче, което винаги преобръща колата. Забравиха народната поговорка, че когато Бог иска да накаже някого, най-напред му взема ума.

И се отправиха на безумния си поход за унищожаване на хилядолетната земна цивилизация. Опитаха се да надминат Цезар, Наполеон и Хитлер, взети заедно. Всички сме свидетели на техните опити. На създаването на ислямистките главорези в Близкия Изток. На инвазията на джихадистите в Европа и по целия свят. На незапомнен от десетки години терор и кървави убийства. На още по-кървави войни и унищожаване на цели държави и народи.

Докато накрая САЩ не опитаха и коронния си номер. Номерът, който англосаксонският Запад е опитвал многократно през вековете. Да сплашат и унищожат Русия.

И тогава започнаха техните провали. Защото Русия не може да бъде победена. Нито със заплахи, нито с оръжие. Особено, когато целият свят я призна за свой морален лидер и водач в борбата срещу последната и истинска „империя на злото“. Империята на щатските неолиберали и глобалисти, зинали да погълнат и унищожат целия свят.

Добре, че се появи и Доналд Тръмп. Той  единствен има шанс да спаси останките от някога мощната страна Америка, доведена до фалит от ястребите на войната.

А енигматичният руски президент Владимир Путин каза на глобалистите ясно и категорично в прав текст: Нито сте изключителни, нито сте толкова могъщи, че да покорявате Русия и света! И им отговори със свой глобален по- социален и справедлив модел за развитие на платената.

Затова днес Русия е флагманът на надеждата за по-добро бъдеще на народите, държавите и света. А надеждата не може да бъде унищожена от никоя империя. Колкото и мощна да е тя. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Не военната, не икономическата сила, не ума, а алчността е движещата сила в капиталистическата система. Без значение е, колко са умни лидерите при капитализма. Рано, или късно тази система ще рухне, или ще се видоизмени. Системата ще рухне при една атомна война, когато светът ще изчезне. Ако това не стане, другият вариант е, западните милиардери, да се обединят с новоизлюпените милиардери от изтока и другите страни и да се създаде едно световно правителство. Така ще настъпи вечният мир и робство на земята. Една малка възможност има, в не близко бъдеще, комунизмът да се върне обратно. Защо комунизмът се срина? Алчността го победи. Самите комунисти виждаха как техните колеги на запад са милионери и милиардери и решиха и те да станат такива. Тази алчност у човека, която е движещата сила при капитализма, ще стане причина и за неговият провал.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *