Сашо Диков на косъм от смъртта!

Сашо ДиковСвръхемоционалният  и вечно пенещ се Сашо Диков  бил на крачка от тежък инфаркт, но бърза лекарска намеса успяла да спаси живота му. 

Стажантът бил в Барселона, когато почувствал стягане в гърдите, виене на свят и повдигане. Той хванал първия самолет, прибрал се у нас и тутакси отишъл в специализирана кардиоклиника, смятайки, че пак е вдигнал кръвно.

Проблемът обаче бил много по-сериозен. Оказало се, че е в прединфарктно състояние, две от артериите му са запушени на 90 процента и било въпрос на дни да излязат от строя. В клиниката му поставили два стента, въпреки че обикновено се поставя един, но положението при него било наистина тежко.

„Изобщо не знаех, че съм го докарал дотам, призна телевизионерът. Ама то какво да очаквам при моя идиотски начин на живот и това вечно напрежение? Докато се гърчех на две места и работех в две телевизии нямах време да се разболея. Явно стресът и претоварването са ме държали на педали и са пречели на болестта да се развие. Сега, когато съм само на едно място и нещата се поуспокоиха, стресът спадна и ме налегнаха болестите“, смята той.

Може и да има известна логика в думите на Диков, но според негови колеги, той прекалено се палел на работа, викал, хабял излишни нерви и често вдигал кръвно ей така от нищото. Денем бил прекалено зает и го карал на банички, сандвичи и кафета, а чак вечер сядал на масата и си наваксвал, натъпквайки се до козирката.

Освен това спрял и да спортува, защото нямал време. Това му докарало десетина кила отгоре.

Сега лекарите го  посъветвали да я кара по-спокойно, да пази диета, да се разхожда и да намели темпото.

Той обаче е така устроен, че едва ли ще ги послуша.
Аз съм жесток към себе си и здравето си, честно си признава Сашо.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/-1KCOWh987Y

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *