Само в Абсурдистан: Бедна България Настоява за НОВО МОЩНО ПОСКЪПВАНЕ на Самолетните Билети!

България се е подписала в подкрепа на оскъпяване на самолетните билети! Настояването за по- високи цени на полетите е инициирано от Холандия, а мотивът е опазването на околната среда, тъй като самолетите са сред основните източници на замърсяване с въглеродни емисии.

Под документа са се подписали само 8 държави от ЕС: Швеция, Люксенбург, Германия, Белгия, Дания, Франция и Италия – т.е., най- богатите страни в ЕС. И сред тях като кръпка се мъдри и подписа на Владислав Горанов, финансовият министър на най- бедната държава в ЕС, България!

Ако предложението бъде прието от ЕК, още в началото на 2020 г. цените на самолетните билети ще поскъпнат с между 20 и 60 евро на билет! Това е убийствен удар по най- големият инвеститор в България – нейните 2.5 млн. гастербайтери, пръснати из цяла западна Европа и САЩ. С подписа на Горанов най- евтината работна ръка в Европа, българската, ще бъде лишена от малката утеха да се прибира по- често в родината. Това ще лиши и близките им от възможността да ги посещават в чужбина.

Да не забравяме и туризма – кой ще дойде на почивка в дрипавата България, която освен надути цени, презастроени курорти и лошо качество на обслужването, в последно време не предлага нищо повече. Поне пътните разходи да излизаха на чуждия турист по евтино..! Но не, финансовият министър на ГЕРБ явно не е чак толкова далновиден.

Щеше да е смешно, ако не беше трагично! Подписът на Горанов е абсолютна гавра с българите. Не стига, че не може да вдигне доходите на населението, ами се подписва с две ръце то да бъде допълнително ограбено. Министърът се оправда, че документът имал само препоръчителен характер, но проблемът бил належащ – трябвало да се води битка за намаляване на въглеродните емисии. Същинска Грета Тунберг се оказа Горанов герберски!

Интересно защо освен 8-те държави, разписали документа, останалите 20 са отказали да го направят. Зад това искане са застанали с парафите си най- богатите страни в ЕС, че и в света. А до тях ни в клин, ни в ръкав, се мъдри най- бедната – България. Очевидно е, че тази алогична постъпка от страна на министъра се дължи на някоя и друга комисионна, която е превърнала за минути Горанов в заклет еко-активист.

Екоактивизмът на ГЕРБ обаче се проявява само извън България. Защото наскоро гръмна бомбата как Борисов и компания тихомълком вкарват в страната ни милиони тонове западноевропейски боклук, за да го изгарят и да лапат тлъстите комисионни за мръсната услугата. А после българите вкупом дишаме и ядем отровните частици от процедурите. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. И кога се е случило това поредно бъркане в джоба ни? Вероятността да ходим пеш става все по-осезаема. Първо започнаха с колите… Затварят ни в къщи в 21-ви век!

  2. НАРОДЕ ОПРОСТАЧЕН СПРИ ДА РЕВЕШ ГРАБВАЙ СОПИТЕ И КАМЪНИ ДА ИЗХВЪРЛИМ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ФАШИСТИ МАФИЯ ГЕРБ

  3. АЙСИКТИР БЕ МРЪСЕН ПРОДАЖНИК ГОРАНОВ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ТЕ ГРЪМНЕ

  4. Чуждите компании можеха да плащат (и сега не е късно) за въздействието на техните самолети върху атмосферния въздух над България, но за това, преди това трябваше да се прави оценка на въздействието, в сътветствие със закона за опазване на околната среда и директивите на европейския съюз. Но за това едва ли някой от управляващите се е сетил. Ако пък е правена такава оценка, тя едва ли е реална.Въздействието е свързано с отделяне на вредни газови емисии от горивните камери на самолетите, най вече при излитане и снижаване, оставящи кондензационни следи и шум.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *