Плевнелиев: Хибридната война на Русия не е измислица. Кремъл налива милиарди за да отклони България от нейния евро-атлантически път!

„Хибридните войни на Руската федерация в Европа не са някаква измислица. България е една от страните, в които империята на злото Русия провежда най-яростните си хибридни атаки. Москва ни атакува във всички направления“. Това заяви бившият президент Росен Плевнелиев днес на дискусия на тема „Руското влияние в Европа: противодействие на завладяването на държавата“. Форумът е организиран от соросоидния „Център за изследване на демокрацията“ и немската фондация „Конрад Аденауер“, за която не е тайна, че е създателката и основен спонсор на ПП ГЕРБ.

„Путин ограби руския народ. До степен, че днес 52% от руската икономика се държи от стотина олигарси – които до един са на подчинение на Кремъл и лични приятели на Владимир Путин. Всеки олигарх в Русия си има по една банка. И е длъжен чрез нея да финансира офшорки, които от своя страна да инжектират нестабилност в региони от ЕС като Балканите и Източна Европа. Доказано е, че най-много пари за хибридна война олигарсите на Путин наливат в България с цел да унищожат нейната демокрация и нейния народ. Говорим за милиарди долари“, заяви Плевнелиев.

Станахме свидетели какво се случи на държави като Грузия и Украйна, които пожелаха да се откъснат от руската комунистическа орбита. Те бяха брутално разцепени и смазани икономически от Русия… та се наложи САЩ да се намесят да ги спасяват“, заяви бившия президент.

Според него е жизнено важно България да има ясен и точен подход към Русия. Такъв, какъвто имаха Рейгън и Тачър навремето, когато обявиха СССР за „Империя на злото“. И ние не трябва да мълчим. Трябва да посочим проблема и ако трябва да кажем, че Русия както в миналото, така и днес е Империя на злото, която се опитва да унищожи европейската демократична държавност и либерални ценности, съсипва европейската идентичност. Русия води война на всички фронтове срещу нас.

Малко след тези си думи обаче Плевнелиев изпадна в противоречие като заяви, че „днес България безвъзвратно е направила геополитическия си избор и резултатът вече е налице – съумяхме до голяма степен да ограничим руското влияние у нас.

Според организатора на дебата соросоидния институт на издръжката на „Америка за България“ „Център за изследване на демокрацията“ дори и след наложените от САЩ и ЕС от 2014 г. насам санкции руските компании все още контролират между 5 и 10% от икономиките Югоизточна Европа, включително стратегически компании като рафинерии, мрежи за продажби и разпространение на горива, газопреносни мрежи и газохранилища, както и телекомуникационни фирми. От руски компании и такива с руски капитали се контролира и около 10% от българската икономика.

Според грантовите „експерти“ от Центъра за изследване на демокрацията Кремъл контролира Балканите не само чрез икономиката, но и чрез спонсорирани от него местни политически партии, медийни, културни и религиозни организации.

Особено уязвими са Босна и Херцеговина, Северна Македония, Черна гора и Сърбия – мрежите на руско влияние подкопават икономическото и демократичното им развитие на тези страни, намесват се при взимането на политически решения в стратегически области, свързани с енергетиката и външната политика. Такива са главните опасения на господата „експерти“ на хранилката на „Америка за България“ Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИЗПИТВАМЕ НЕУСТОИМО ЖЕЛАНИЕ ДА ТИ СЕРЕМ В УСТАТА МРЪСНА СЪЩОТО ЖЕЛАНИЕ ИЗПИТВАМЕ ДА СЕРЕМ В УСТАТА И НА АЛ.ЙО НЕНЧЕВ И ЦВЪКО ЦВЕТАНОВ В УСТИТЕ НА ВСИЧКИ ВАС НАРОДНИ ПРЕДАТЕЛИ КОИТО ПЛЮЕТЕ ПО ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ

  2. Плевньо Пастирката, тая грешка в политиката, крайно време е да изчезне завинаги от хоризонта. Никой не го брои за нищо, но нахалникът продължава да се хили като малоумен и да се натрапва. Медиите пък го отразяват, срам за тях! Тоя идиот си позволява да изказва мнение дори за Президента, като не може да му сипе пепел дори на малкия пръст! Чак и Русия си позволява да плюе. Добре, че е Русия, та да ни има въобще. Смешник, политическа отрепка!

  3. За изявите на това лице, неговата обществена значимост и всичките му постове е виновно БКП. То е плод на тяхната кадрова политика сред младежите, да се избират сервилни, напористи и меркантилни индивиди за комсомолски секретари, бъдеща партийна аристокрация. Традиционно тези хора говорят това, което се иска от тях, нямат скрупули и „гъвкаво“ си променят вижданията. За това някога за първи президент не бе избран Петър Дертлиев, а дисидентът Желев. Каквото и да говорим, България няма сили да се пребори с това, а Русия ще си изиграе добре картите, защото имат велик водач. Дали ще спечелим или загубим, зависи от техните, а не нашите интереси, благодарение на безпринципната и алчна БКП, сега ГЕРБ.

  4. А тези соросоидни организации у нас кога ще ги закрият?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *