„Рыбарь“: Украинската армия е използвала Български Оръжия и в битката за Соледар (С ВИДЕО)

Авторитетният руски Телеграм канал „Рыбарь“ коментира разследванията на „Ди Велт“ и „Политико“, свързани с българския износ на оръжия за Украйна, привеждайки допълнителни свои доказателства към информацията в двете медии.

Ето още едно доказателство за масираните доставки на български военни продукти за Украйна, пишат руските журналисти и публикуват снимки. На снимката от Соледар до трофейните РПГ и блока за управление на ракетната установка TOW, има цинк, съдържащ боеприпаси калибър 7,62х54 мм.

На него е поставен отличителен знак – числото 10 с два кръга. Това е разпознавателния знак на българския завод „Арсенал“ в Казанлък, който е едно от стратегическите предприятия на българския военно-промишлен комплекс.

https://youtu.be/-FhPv0yn5IE

Съдейки по маркировката, патроните са произведени през 2020 г. Най-вероятно са стигнали до Украйна по стандартен маршрут през полското летище Жешов, където български транспортни самолети са извършили поне 60 полета само през първите 6 месеца на миналата година.

За българските предприятия, които преди това се изхранваха основно от производството и изпращането на оръжие на терористични групировки в Близкия Изток и Африка, боевете в Украйна се превърнаха в истинска златна мина.

Ето защо, каквото и да говорят властите в София за неутралитета на страната си в конфликта, те със сигурност няма да спрат да доставят оръжие на въоръжените сили на Украйна.

Източник: Рыбарь

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

18 коментара

    • В крайна сметка това си влизаше в плановете им от самото начало.
      Дет се вика, кой разбрал, разбрал!

      • Само гледай на следващите избори колко милиона не разбрали подчовеци, ще се юрнат и пак ще гласуват за краварските башибозуци!

      • Май още не разбрахте, че гласуват машините и компютрите, не гласоподавателите!!!

      • Нали?
        А предишните 32 г. кой гласуваше?
        Извънземните ли или само циганите?
        Между другото в бившият Картаген гласуваха 8% и като гледам пак се намери кой да ги управлява.
        Като искаш да сме колония не гласувай, никой не те кара насила, но и не давай акъл на други.

      • Значи, аз да не давам акъл на другите, а Вие да давате!?! Ако от народа зависеше нещичко, щаха да забранят изборите, та така!!!

  1. Сега и въпроса: Киро мангала, който не може да върже два лафа ни на български, ни на английски и е прост като гъз но, ни „управляваше“ известно време- колко хора е избил целенасочено.
    От тук, според закона ( независимо на коя страна) трябва да бъде съден за умишлено убийство. Ако не го направят нашите, мисля че има кой друг да го направи, само да им падне в ръчичките.

  2. Рибарят, точно в този случай, се е проявил като рибка. Статията в „Ди Велт“ това и цели, да раздуха ниски страсти. Естествено българската вина е неоспорима и оправданието „нищо лично, просто бизнес“ в конкретният случай не върви. Все пак хората трябва да си задават правилните въпроси, за да не се превърнат от ловец в плячка. За нас остава да подготвим и стоварим възмездието на главите на Киро, Слави, сапунисаната в банята Корнелия, Ицко съдебната реформа и всичките им съотборници от коалиция „кьософра“.

  3. Нека не забравяме,че цялата ни енергийна система, ядрените реактори са създадени от Русия и работиха безпроблемно повече от 50 години. Рафинерията в Бургас също е руска, нефта също е руски. И сега,колко трябва да си прост и напълно безумен че да се хвърлиш в краката на хегемона,който за последните десетилетия е водил войни далеч от територията си, избил е милиони в толкова страни и налага санкции на всек и който не го слуша. След украинците, ние сме още по гадни и по презряни, защото няма такъв позорен прецедент в човешката история, освободени, години наред снабдявани с евтини суровини, създадени от нулата енергетика и военна промишленост и като благодарност гнусна русофобия.И какво значение, че народът, т.е. гражданите били 70-80% русофили,някой пита ли ги мълчаливите УВЦЕ, говедата какво си мислят за света.Цяла Латинска Америка се вдига срещу безобразията на Хегемона, само ние сме навели глави на гилотината на историята, за подлост и продажност.

    • Защо трябва да си прост и безумен?
      Не може ли просто да си национален предател и българомразец, който искаш отново тази територия да е турска?

  4. Четири пъти съм ходил в Куба. Цели шейсет години тази страна е под жестоките американски санкции, всички знаят защо. Е питам кой международен закон позволява една страна да бъде задушавана цели 60 години, къде беше тоя демократичен запад,международната общност да порицае това престъпление, или на хегемона всичко е позволено. Вярно,че истината в съвременния свят не се предоставя на плебса,медийната машина е в услуга на Господарите. Е сега един Путин решил, че повече така не може и цялото ни общество се раздели на две, активните русофоби и цялата медийна,платена с наши пари машина и останалита, тези , които не спират да се молят. С молба спасяване от зъбите на хиената няма да има.

  5. ТРЯБВА ДА БЪДАТ ГРЪМНАТИ НЯКОЛКО КИРЧОВЦИ ПО НАЙ БЪРЗИЯ НАЧИН ЗА ДА СТАНЕ ПРОМЯНА

  6. сокерес - древно ромски джорналист каза:

    Просто циганина киро и косматата циганка лена са огледало на това което се случва в политиката – тъмни в мутрите,тъмни в мислите.
    Продажниците станали народни представители а от там на сетне освободителите станали окупатори.
    Мангалска работа и то кировска, оръжието тръгнало към колегите укро-продажници уж за добро, обаче се пазело в тайна, като циганската тайна между киро и лена дето само годеника абдал уж не разбрал.

  7. Ситуацията в Украйна излиза извън контрол: Три неща се случват, които трябва да се знаят
    1. Украинските войници се изпращат на сигурна смърт! Командването не полага абсолютно никакви усилия за избягване на смъртта, ръководството на Украйна също така. Това трябва да е ясно. Прави се нарочно, за да се ИМИТИРАТ бойни успехи, за да си изпълняват задачите на хегемона, да плаща още издръжката на украинските овластени марионетки. И за да се поддържа илюзията, в която живее Запада, че Русия губи войната в Украйна. Отново ще говоря за това – Почти целият Запад в момента живее в илюзия, че Русия губи, Украйна отстоява и ще спечели. Истината е съвсем друга, месомелачка. Която е толкова жестока, че дори американски генерали и разведки, обръгнали на всичко, не могат да мълчат. В момента се унищожава мъжкото население на Украйна по график. И не, не е виновен Путин! (б.р. напротив – виновен е !)
    2. ДД подготвя Европа и някои европейски народи, включително България, за следващите дози пушечно месо. ЕС, който се управлява от подобни мъпети на либерал-глобализма, подписа поредния документ за УСИЛВАНЕ ПОМОЩТА ЗА КИЕВ ВЪВ ВОЕННИ ИЗРАЖЕНИЯ. Не само пари, но и оръжие, за човешки сили все още не са казали открито, но се готвят да го обявят. Полша и България са сигурни в превръщането им в източници за месо за месомелачката.
    Да, вярно е, планът на ДД за тази година е включването на други държави в тази напълно безсмислена война, от която обаче световния „таен“ елит има въпиюща нужда, за да прикрива срива на света. Само хората могат да се противопоставят на това безумие, правителствата участват, и нашето участва. Повтарям, планът, след като се унищожи украинската армия, е да се включат други армии на народи от Европа.
    3. Време е да се разбие илюзията за Зеленски. Това е антиполитик, отговорен за съдбата на Украйна. Той лично подписва унищожението на армията си.
    И най-голямата „тайна“, която знаят всички, с изключение на зрителите на Лора Крумова и Светльо Иванов, че е тежък наркоман на твърди наркотици. Ами хайде де, помислете колко добър и полезен може да е политик на кокаин?

    • Ако прекрати доставките с унищожаване на мостовете и ж.п връзките при границата – край с оръжейните доставки.Ако бяха израелците, отдавна да се бяха разправили със Зельо и ръководната фашистка хунта. Иракския генерал го пребиха от голямо разстояние, а зельо спокойно си ходи по площадите и то до фронта.

  8. БЪЛГАРИЯ Е ОБИТАВАНА ОТ 100 % ОПРОСТАЧЕНИ ДЕБИЛИ ! ГОСПОДИ ПАЗИ СВЯТА БРАТСКА РУСИЯ !

  9. Не бе, така си гласуват и си пасуват. Нагласяването е малък процент. По-голям процент е купеният вот, щото овцете спят и не гласуват. Нека 90% гласуват за ВЪЗРАЖДАНЕ И ТОГАВА НЕЩАТА СЕ ОПРАВЯТ.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *