Руското МО съобщи колко чуждестранни наемници има в обсадения „Азовстал“ и цяла Украйна:

Радиоприхващане на Заповед на Киевската хунта към Азов-ци: „Разстрелвайте всеки, който понечи да се предаде!“

По време на сутрешния брифинг на руското министерство на отбраната за ситуацията в зоната на специални операции, генерал-майор Игор Конашенков докладва за броя на чуждестранните наемници в Мариупол и прихванатите заповеди на киевския режим към бойците на „Азов“ в тунелите. Какво са посъветвали украинските генерали бойците в подземията на „Азовстал“ да направят относно капитулацията, предложена от руското командване.

Ген. Игор Конашенков, говорител на руското Министерство на отбраната:

Обградена и напълно блокирана в Мариупол на територията на металургичния завод „Азовстал“, украинската военна групировка беше призована от руските въоръжени сили и тези на ДНР доброволно да хвърли оръжието си и да се предаде, за да спасят живота си.

Въпреки това, според наше радиоприхващане, киевският националистически режим категорично забрани преговорите за капитулация, като нареди на азовските нацисти да стрелят срещу всеки, който реши да се предаде, включително и срещу чуждестранните наемници.

Стана ясно също, че около 400 са чуждестранните наемници, които в момента са обкръжени на територията на предприятието „Азовстал“. Те са неотделима част от украинската групировка.

Повечето от тях са граждани на европейски държави, САЩ и Канада. По-рано вече съобщихме, че радиоразговорите между екстремистите в Мариупол се водят на шест чужди езика.

От старта на специалната военна операция на РФ, киевският националистически режим е привлякъл в Украйна 6824 чуждестранни наемници от 63 държави.

Най-голямата група такива е от Полша – 1717 души. Над 1000 са наемниците от САЩ. Отделно има големи групи от Канада и Румъния. От Великобритания и Грузия платените бойци са по около 300 души.

193 души са пристигнали от контролираните от Турция райони на Сирия в Сирийски Кюрдистан.

ГЕН. ИГОР КОНАШЕНКОВ

По-голямата част от наемниците сега са разпределени като част от украинските военни групировки в градовете Киев, Харков, Одеса, Николаев и Мариупол. Разпределението им по групиране се извършва от „регионалния координационен щаб” на т. нар. „Международен легион за отбрана на Украйна”, позициониран в град Бела Церква.

В резултат на военните действия броят на чуждестранните наемници на територията на Украйна непрекъснато намалява и днес вече е 4877 души.

В сраженията руските въоръжени сили са убили 1035 чуждестранни наемници. Други 912 наемници са се отказали да участват във военните действия и са избягали от страната.

Чуждестранните наемници нямат статут на „бойци“ съгласно международното хуманитарно право. Те идват в Украйна, за да печелят пари, като убиват славяни.

Затова най-доброто, което ще им се случи е да понесат тежка наказателна отговорност, която се изразява в излежаване на доживотни присъди в затвора“, завърши съобщението си говорителят на МО на Русия ген. Игор Конашенков.

ГЕН. ИГОР КОНАШЕНКОВ:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. А ДАНО ПАДА ИМ СЕ ПРОКЛЕТ ДА Е ВСЕКИ ЗАЕДНО С ПОТОМСТВОТО СИ КОЙТО ВДИГНЕ РЪКА СРЕЩУ ВЕЛИКИЯ СВЯТ БРАТСКИ РУСКИ НАРОД

  2. Освен предсказанията на Ванга, няма сигурност в нищо. Тя предсказа името на Путин, още преди светът да е чул за него, тя предсказа, че Русия ще спаси света не Америка.И колкото и ортодоксални слагачи и подлоги да се правят нашите т.н. политици и медии,това, което е видяла сляпата пророчица ще се сбъдне.Жалко, много жалко за цялата проказа, която се вихри в нашите медии, анализите на проф. Иво Христов не оставят никакво място за надежда, ние сме един продажен народ, защото излъчваме винаги такива подлоги, а има толкова свестни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *