Руският посланик в Лондон: Войната ще ескалира, ако Великобритания продължи да доставя оръжия на Киев (С ВИДЕО)

Руският посланик в Лондон предупреди, че войната в Украйна може да ескалира ако Великобритания и останалите западни държави продължат да доставят оръжия на украинския президент Владимир Зеленски.

В интервю пред журналистката от Би Би Си Лора Кюнсберг, руският посланик във Великобритания Андрей Келин заяви, че действията на страните от НАТО и „особено“ тези на Великобритания създават риск специалната военна операция да се проточи, а бойните действия да влязат в „ново измерение“.

Той допълни, че Русия разполага с „огромни ресурси“, но неговата страна все още не е започнала да „действа твърде сериозно“ във военно отношение. Целта ни ее да запазим живота на мирното население докато западните спонсори на режима в Киев не се вразумят.

„Русия е 30 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси“, подчерта Келин.

„Ако обаче Западът продължи да упорства в опитите си да ескалира конфликта, войната може да придобие ново измерение, а ние не искаме това. При желание от страна на САЩ и НАТО, можем да постигнем мир още утре“, каза руският дипломат.

Запитан дали руската армия извършва военни престъпления, Келин отговори, че Украйна е тази, която извършва военни престъпления. И добави, че за съжаление те няма как да бъдат международно осъдени, тъй като инструментите за това са под контрола на Запада. От старите международни организации единствено ООН все още е частично независима от САЩ, но тя пък няма правомощия да разследва военни престъпления. Затова в момента с нашите партньори от БРИКС и ШОС разработваме нова система за международни отношения, която явно ще е без участието на Запада, завърши руския дипломат.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Всъщност със или без оръжията война, Голямата война, Следващата, Поредната е сигурна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *