Руската армия започна Мащабно Настъпление в Запорожие! Сводка от фронта на 21.01.23 г. (С ВИДЕО)

Мащабна офанзива поде руската армия по цялата линия на фронта в Запорожка област. Превзети са 4 малки селища, а ключовият транспортен възел гр. Орехов е поставен в оперативно обкръжение. Превзети бяха и няколко селища в района на Бахмут (Артьомовск) в Донецка област. И още от събитията на 21 януари: Германия категорично отказа да достави на Украйна от своите танкове „Леопард“, отказва разрешение и на останалите страни, които ги иат в наличност, да доставят. Подробности: Долу в текста и във видео-сводката от войната днес под статията.

През последното денонощие частите на Източния военен окръг на руските въоръжени сили превзеха 4 селища в Запорожка област, заемайки по-изгодни позиции за предстоящата си мащабна офанзива към областния център гр. Запорожие. В хода на операцията руските въоръжени сили поставиха под оперативен контрол ключовия транспортен възел гр. Орехов, съобщават от руското министерство на отбраната. „Загубите на ВСУ в днешния ден по това направление възлизат на до 50 убити и ранени военнослужещи. Унищожени са две бойни бронирани машини, три пикапа, както и две гаубици Д-20 и Д-30“, се казва в доклада.

Освен това, добавят от Министерството на отбраната, в Донецкото направление доброволци от щурмовите отряди на ЧВК „Вагнер“ с огневата подкрепа на войските на Южния военен окръг са освободили село Двуречие в Донецката народна република. Там украинската армия е загубила около 50 души, две бронирани машини, три пикапа и две гаубици. Унищожен е украински склад за боеприпаси край село Водяное в ДНР, а край гр. Малиновка е унищожена американска радиолокационна станция AN/TPQ-37 за борба с батареи. Този град е под оперативен контрол след като днес руските сили превзеха височината над града и контролират ситуацията с артилерийски и ракетен обстрел.

По посока Купянск в Харковска област авиацията и артилерията нанасят удари по подразделения на 103-та бригада на териториалната отбрана на ВСУ, като унищожиха над 35 украински военнослужещи, бронирана машина и два автомобила. На Краснолиманското направление войските на Централния военен окръг нанесоха удари по подразделения на 111-а бригада на териториалната отбрана, като загубите им възлизат на над 20 души, унищожени са също БМП, гаубица и още една станция AN/TPQ-37.

Освен това оперативната и тактическата авиация, ракетните войски и артилерията на руските сили нанесоха удар по контролния пункт на 36-и отделен стрелкови батальон на Териториалната отбрана край Котляровка в ДНР, както и по 67 артилерийски единици, жива сила и оборудване в 95 района.

Руски изтребители свалиха украински Су-24 в небето над ДНР, а частите за противовъздушна отбрана свалиха хеликоптер Ми-8 и 14 безпилотни самолета.

От 24 февруари Русия провежда специална военна операция в Украйна. Владимир Путин определи задачата ѝ като „защита на хората, които в продължение на осем години са подложени на насилие и геноцид от страна на киевския режим“. Според президента крайната цел на операцията е освобождаването на Донбас и създаването на условия, гарантиращи сигурността на самата Русия.

Източник: Риа новости

 

Сводка от фронта на 21.01.23 г.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/U1CH-hY2zf4

Още за Запорожкото настъпление на Руската армия:

Първата линия на отбраната на украинската армия в отделни участъци на фронта в Запорожка област е разбита, активните бойни действия продължават, това заяви Владимир Рогов, председател на движението „Ние сме с Русия“ и член на главния съвет на администрация на Запорожка област.

По-рано бе съобщено, че руските войски са започнали локално контранастъпление до чертите на град Орехов и са успели да превземат четири населени места, разположени в близост до югозападната и югоизточната част на града. В същото време руското министерство на отбраната съобщи в петък, че руските военни са освободили и село Лобковое, което се намира на около 25 километра от Орехово.

„Първата линия на отбраната (на украинските войски, бел. ред.) … в запорожското направление е разбита. На някои места са в ход разузнавателни боеве, на други места настъплението е по-дълбоко, то е съпроводено с прочистване на редица населени места. Нашата армия държи инициативата по цялата линия на фронта. Предстоят активни бойни действия», каза Рогов пред РИА Новости.

Според него основната отбранителна линия на украинската армия в Запорожие е изградена на нивото на контролираните от тях градове Камянске-Орехов-Гуляйполе.

„Каменское и Орехов са пътят към град Запорожие“, каза Рогов.

Запорожка област стана субект на Руската федерация след проведен там референдум. В същото време украинската страна не признава неговата легитимност и продължава да обстрелва територията. Днес повече от 70% от Запорожка област е под контрола на Русия, докато областният център на региона, град Запорожие, остава под контрола на украинските войски. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

    • Ако си млад, ще си остарееш с надеждата.
      За подлеците, подлогите предателите и престъпниците -оправяй се сам не чакай пимощ от Русия.

      • Живея с надеждата, че ще се сбъдне написаното в старите книги и Бог ще срази сатаната и слугите му, които издевателстват над православните българи! Дали ще доживея да го видя, не е от съществена важност, тъй като нищо няма да свърши, докато Бог не реши.

  1. Написаното вече се сбъдва! Хайде да започва джангъра, че много чакахме! Да летят самолети и да хвърчат еничари кръвопийци от тях без парашути!
    Амин!

  2. СЛАВА ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ЧАКАМЕ ВИ СКОРО В БЪЛГАРИЯ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *