Бившият съветник на Зеленски Арестович: Много малко вероятно е да спечелим войната (С ВИДЕО)

Бившият съветник на украинския президент Зеленски – Алексий Арестович, който подаде оставка тази седмица, заяви, че не вярва в „гарантираната победа“ на Украйна.

„Ако някои смятат, че гарантирано ще спечелим войната, ще трябва да ги разочаровам – това е много малко вероятно. От 14-и вече престана да изглежда така. Смятате ли, че оценката на президента на Полша Дуда, която той даде наскоро, и то не само за решаващите месеци… той каза, че изобщо не се знае дали Украйна ще оцелее. Смятате ли, че го каза просто така или се основава на някаква информация?“, пита Арестович във видеоклип, публикуван в събота в канала му в Telegram. Бившият съветник допълни, че вече не представлява институция и може да казва това, което мисли.

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/QEvuI3Ln6Gg

Припомняме, че:

На 18 януари по време на Световния икономически форум в Давос, полският президент Анджей Дуда заяви, че е настъпил критичен, решаващ момент, в който до няколко седмици или месеца ще се реши „дали Украйна ще оцелее или не“. Дуда нарече ситуацията много тежка и я обвърза с необходимостта от „изпращане на допълнителна военна подкрепа за Украйна“.

На 17 януари Арестович бе принуден да подаде оставка. Няколко дни по-рано той каза, че част от жилищен блок в Днепропетровск се е срутила, защото върху нея е паднала ракета, свалена от украинска система за противовъздушна отбрана. Това му изказване, въпреки че си беше чиста доказана истина, бе остро критикувано от украинската общественост, а депутатът Олексий Гончаренко дори го обвини в държавна измяна и инициира събиране на подписи за уволнението му. На следващия ден Арестович подаде оставката си като молбата му бе удовлетворена още същия ден.

Източник: ТАСС

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

    • Разкаял, не разкаял, на дръвника!
      Заради такива като този еничар, избиха милиони християни.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *