Русия: Отношенията ни със САЩ може да бъдат прекъснати всеки момент

Има голям риск руско-американските отношения да бъдат прекъснати във всеки един момент по вина на САЩ. Това гласи съобщение от днес, 16 нооември публикувано от руското външно министерство.

„Съединените щати вършат безперспективни и абсурдни действия, целящи да постигнат „смяна на режима в Русия“. За целта освен ембарго и опити за запалят войни по границите на федерацията, те финансират и организират вътрешни руски сътресения, в които вече са инвестирани значителни средства„, се казва в съобщението на дипломатическото ведомство по повод 90-годишнината от възстановяването на дипломатическите отношения между Москва и Вашингтон.

На фона на днешните естествени тектонични геополитически движения, които променят баланса на силите на световната сцена и света върви от еднополюсен към многополюсен модел, Вашингтон е заложил всичко на една карта – на „глобалното сдържане на Москва и Пекин“, а с тях и на цялото световно мнозинство, което не е съгласно с наложения от Запада „основан на правила световен ред„, пише в съобщението на Министерството на външните работи на Русия

„Това е основната причина за най-дълбоката криза, която преживяват руско-американските отношения в момента. По вина на Вашингтон, който е възприел курс на яростна русофобия, отношенията ни са изтънели до краен предел и съществува огромен риск във всеки един момент те да бъдат напълно прекъснати. Това не е избор на Русия, но безотговорните стъпки на Съединените щати, които завъртат маховика на ескалацията, включително с обявената от тях доктринална цел да се нанесе „стратегическо поражение“ на Москва, могат да доведат до катастрофални последици„, допълват от министерството на Сергей Лавров.

На 5 ноември говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че отношенията между Москва и Вашингтон са на нула. Според него прекратяването на отношенията между САЩ и Русия е станало по инициатива на американската страна.

Преди това, на 17 октомври, руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че Съединените щати не могат да приемат очевидната истина: Руската федерация няма да изчезне от световната карта, затова те трябва да помислят как да съжителстват с нея. Той призова целият плам на американските емоции да се насочи към нещо по-градивно, като да се изгради наново и поддържа глобалната стабилност на планетата.

ВИЖТЕ ОЩЕ: РУСИЯ С УЛТИМАТУМ КЪМ СЪЩ В ООН:

Русия заплаши САЩ с „тежки последствия“ ако продължат да снабдяват Украйна с оръжия, които са конфискували заради ембаргото свързано с конфликта в Йемен. Предупреждението дойде на заседание на Съвета за сигурност на ООН. До какво може да доведе подобна заплаха? Защо САЩ конфискуват иранско оръжие и го изпращат в Украйна? Ще продължи ли американската и европейската помощ за Киев?

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *