Миризмата от новооткритите находища с трилиони куб. м. газ в морската акватория на Ивицата Газа стана смъртоносна за палестинците

Елена Пустовойтова за Фонд за стратегическа култура

През 2000 г. Израел обяви, че е открил голямо находище на природен газ в своята морска акватория. Впоследствие се оказа, че находището Левиатан не е голямо, а гигантско и се простира на територията на целия т. нар. левантийски басейн в източното Средиземноморие срещу бреговете на Сирия, Ливан, Израел, Египет и… автономната Ивица Газа. (ВИЖ на КАРТАТА ГОРЕ) Заедно с находището Тамар това отвори сериозни перспективи пред Тел Авив, които никой не може да го принуди да изостави, пише Елена Пустовойтова от Фонда за стратегическа култура.

Левиатан е най-голямото газово находище в света. Открито през 2000 г., то разполага с технически извлекаеми запаси от около 3,4 трилиона кубични метра природен газ и 1,7 милиарда барела нефт, като под газовото находище на дълбочина от пет до шест километра има още едно нефтено находище с потенциал от 3 милиарда барела.

През 2001 г. British Gas откри в района на Левиатан още едно находище, съдържащо повече от 1 трилион кубически фута природен газ на 30 километра в морето срещу Ивицата Газа. И именно това находище, разположено почти изцяло в териториалните води на Газа, подписа смъртната присъда за палестинците в анклава.

Миналото лято пак в морската акватория на Газа беше открито още едно находище, разположено между две активни находища за добив на газ, Кариш и Танин.

Запасите му от газ се оценяват на 68 милиарда кубически метра…

От скорошен вносител на енергийни ресурси Израел вече е готов да поеме ролята на доставчик на синьо гориво за Европа. Миналата година добивът на природен газ тук възлиза на 21,9 милиарда кубически метра. Вътрешното търсене на газ в страната също се е увеличило с 3 процента, достигайки 12,7 милиарда кубически метра. Все по-енергийно обедняващата Европа гледа с копнеж на тези израелски „излишъци“.

В настоящия момент Израел изпомпва газ от пет находища. Какво от това, че три от тях са в палестински териториални води? Палестина, респективно Ивицата Газа не е независима държава, а израелска автономия. Следователно именно Израел има право да черпи този газ. Тел Авив има право на първично разработване на изключителната икономическа зона, която се простира на 370 км (200 морски мили)?

Виж, друго би било ако Западният бряг и Газа станат независима държава Палестина. Но все още не са.

Без да се съобразява с протестите на местното палестинско автономно правителство в Газа, Израел сключи споразумение с British Gas (BG Group) за проучване и разработване на нови газови находища. Палестина се опита да оспори сделката пред израелския Върховен съд и получи отговор: „Израел никога няма да купи газ от Палестина, а на Палестина не й е позволено да продава газ на трети страни. Следователно… пийте по една чаша морска вода, а ние ще продължаваме да черпим и печелим от вашия газ“.

Самите палестинци не са в състояние да оспорят правото на Израел да контролира съдбата на Палестина, въпреки бурните им протести и камъните по посока на израелските танкове.

Останки от гр. Газа

Крайната цел на днешната израелска военна операция в Газа е не само да изгони палестинците от родината им и Израел да присъедини Ивицата към себе си като суверенна еврейска територия, но и да се откраднат от палестинците многомилиардните запаси от природен газ в шелфа на Газа – именно тези, които са собственост на „Бритиш газ“ от 2000-та година г., както и тези, открити в Леванта през 2013 г.“ Това твърди канадската компания Global Research.

Очевидно е, че октомври 2023 г. за 2,4-те милиона жители на Ивицата Газа е продължение на инвазията в Ивицата Газа при операцията „Лято олово“ през 2008-2009 г. А военната окупация на Ивицата от израелските сили на ЦАХАЛ и изтласкването на палестинците от родината им няма да приключи дори след като последният еврейски заложник, жив или мъртъв, се върне в кибуца си. Миризмата на газ, носеща се откъм морската й акватория, се оказа смъртоносна за Газа.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

9 коментара

  1. Цялата убийствена драма има много повече езотеричен смисъл, отколкото можем да си представим.
    Ако се поразтърсите в официалната “наука” и “история”- или ще полудеете, или ще изпаднете в когнитивен дисонанс.
    Съществуваме в огромна ЛЪЖА.
    Виртуална лъжа.
    Земята не е това, за което ни я представя “науката”.
    Че и се въртяла с 1605 км/ час!
    Виждали ли сте какво се случва при вятър със скорост 180 км/час.
    Прочетете битие.
    Ние сме експериментални “мишки”- и сме ужасно лъгани.
    Прочетете и потърсете инфо за небесната твърд.
    От какво се състои.
    Защо небето е синьо?
    Защо древните цивилизации- всички, без изключение- са имали единна концепция за Земята?
    Защо записите на космонавтите- кацнали на луната преди 50г.- са безследно изчезнали?
    Защо хамериканското знаме се развява от “лунните” ветрове? Където ужким бил вакуум?!
    Защо хората, осмелили се да задават въпроси- изчезват безследно?
    Задайте си правилните въпроси- ще получите истинния отговор- че живеем в огромна лъжа.
    За света ни и произхода му.
    Разбира се- може да се доверите на дарвин, наследник на м@сон 33 степен- че сте производни на орангутан.
    Добре дошли в матрицата!
    Най-документалния филм за всички времена.
    Не на последно място- предците ни са били изключително напреднали цивилиз@ции и са владеели свободната, безплатн@ енергия! Дадена ни от Бог!

    • Начина за добиване на безплатна електрическа енергия, в неограничено количество и за която не са нужни кабели, е открит от Никола Тесла. Известни са демонстрациите му при които е забождал електрически крушки в земята и те светват. Неговата научна дейност в САЩ е финансирана от Дюпон, на когото бизнеса или по-точно един от бизнесит бил с мед и производните й електрически кабели. Когато Тесла казал на Дюпон за откритието си, Дюпон го попитал: къде ще сложим електромера (на тази нова безкабелна енегия). Финансирането на Тесла било спряно, а скоро след това в лабораторията му се случил пожар интя изгоряла. Начина за получаване на тазиненергия – безплатна и неизчерпаема – е известен и днес, но, естествено, че няма да я дадат на широките маси. Къде ще сложат електромера?

  2. Оста на Земята била с наклон 23.45?
    Извадете от 90 градуса по хоризонтала 23.45- получавате 66.55- приблизително на 66.6!
    666?!
    И се въртяла с 1605 км/час.
    Верно ли?!!!
    Айнщайн- евр@ин. Няма теория на относителността.
    Нютон- евр@еин. Няма доказана теория за гравитацията.
    Хокинг- кукла на к@нци.
    Цялата н@ука е измама!
    Ние сме лъгани и индоктринирани в лъжи от раждането ни!
    Всичко, което са ви казвали за света- е лъжа!

  3. Нямате представа с какво си имаме работа.
    Това “нещо” не е измислица- личност е. И има физическо измерение.
    По- добре да не знаете.

  4. Освен светлата (Божествената) цивилизация, на Земята присъстват и тъмни пришълци (представители на Дявола), да кажем рептилите и сивите. Все пак фактически всичките известни религии по един или друг начин отразяват борбата между светлите и тъмните извънземни на Земята. Напълно е възможно Исус Христос да е бил унищожен именно от рептилите чрез техните верни послушници. С 30 те пари върнати от Юда била закупена грънчевата нива, за гробище подобни нему.
    Американски изследовател приема високоразвита раса отлетели заради ядрен катаклизъм преди 30 000г и ги нарича нашите деди, които ни обичат и опазват

  5. Стар виц: Водил Моисей евреите по пустинята десет години, двайсет години, спрял на едно място и казал: Евреи, тук ще бъде нашата държава. Неее, казали евреите, тук мирише. Тръгнали отново, след още десет години Моисей пак спрял и казал: Евреи, тук ще бъде нашата държава. Неее, тук мирише. Тръгнали пак. След още десет години Моисей спрял и казал: Евреи, тук ще бъде нашата държава. Добре, казали евреите, тук не мирише. И до днес арабите имат нефт, а на евреите не им мирише.====Израел е единствената държава в региона, в която няма нефт и газ и те са се заели да решат въпроса по техния си начин –чрез кражби и убийства.

  6. Мина, съгласен съм с теб, но темата няма нищо общо с твоят коментар !

    • Има.
      Като навържеш пъзела.
      Всичко е свързано.
      В лъжа.
      Излез от клетката на мисловната “програма” и ще видиш картинката.

  7. Природния газ и нефт са свързващо и смазочно вещество между земните плочи. Безразсъдното им изчерпване са физическата причина за земетресенията. Който милее за нашия дом – Земята, трябва да се замисли върху това

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *