Русия към САЩ: Спрете да се месите във вътрешните ни работи, вие сте във Фалит!

Препоръчваме на Вашингтон да обърне внимание на тежките вътрешни проблеми в собствената си страна и да спре да се меси във вътрешните работи на други държави. Това се посочва в съобщение на руското външно министерство, публикувано на официалната му страница във „Фейсбук“. То е в отговор на коментарите на американското посолство в Москва относно незаконните протести в подкрепа на блогъра Навални, които се проведоха тази събота в Русия и на които взеха участие около 4 хил. души, предаде агенция TACC.

Руското външно министерство припомни още, че по време на масовите демонстрации във Вашингтон на 6 януари и опитите за щурм на Капитолия, американското посолство не е коментирало, нито пък е осъдило извършените от US-властите убийства и арести. „Лицемерието е инструмент на американската дипломация, който с разрастването на икономическата криза в САЩ, става все по-опасен. Оправяйте се със собствените си проблеми и спрете да се месите във вътрешните работи на други държави“, заяви руското външно министерство.

Министерството отбелязва, че социалните протести в САЩ от мирни са станали агресивни изцяло по вина на властите и полицията, които управляващите сега Демократи квалифицират като „инцидента атака срещу демокрацията“. От МВнР на Русия припомнят и многобройните случаи на репресия на американската полиция срещу журналисти от Руската федерация, които отразяваха протестите в САЩ през цялата 2020 г. Подадохме сигнали за стотици такива случаи, но отговор от Вашингтон така и не получихме.

В допълнение, дипломатическата служба обърна внимание и на дезинформациите в западни медии, че на неразрешената протестна акция в Москва в събота се били събрали 40 хиляди души. Службата квалифицира тези информации като „фалшиви“.

И добавят: „Според Reuters в събота най-малко 40 хиляди души се събрали за протест в центъра на Москва и още 10 руски града. Защо не ги закръглите на 4 милиона? Още по-добре звучи. Напомняме Ви, че според официалните данни, говорим за общо 4 хиляди протестиращи в цялата страна“, се казва в публикацията на официалната страница на руското МВнР във „Фейсбук“ под заглавието „Анти-Фейк“. Skandalno.net

Превод: Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС ВЕЛИКИ ИСТИНСКИ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ОБИЧАМЕ ВИ ИНИКАКВА ФАШИСТКА ФАЛШИВА ДЕМОКРАЦИЯ И ФАЛШИВА ДЖЕНДЪР ПАНДЕМИЯ НЯМА ДА НИ РАЗДЕЛИ ВИЕ СТЕ НАШАТА ГЕНЕТИЧНА НАДЕЖДА В ДУШИТЕ И СЪРЦАТА НИ НАТО ЕС САЩ СОРОС И БОЙКО БЪЛГАРОУБИЕЦА С ФАШИСТКАТА МУ ХУНТА МАФИЯ ГЕРБ ВЪН ОТ ЖИВОТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ

  2. ЩЕ СЕ ВАКСИНИРАМЕ САМО АКО ВАКСИНАТА Е РУСКА ИНАЧЕ ОЧАКВАЙТЕ ВОЙНА

  3. …колко е „БЛАГОРОДНА“руската политика към другите народи видях преди малко в грузинския игр.филм ШИНДИСИ…

  4. ВИДЯХ КОЛКО Е „БЛАГОРОДНА“ РУСКАТА ПОЛИТИКА КЪМ ДРУГИТЕ НАРОДИ В ГРУЗИНСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ ШИНДИСИ…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *