Русия: В Украйна се разработват Биологични Оръжия (С ДОКУМЕНТИ)

Москва получи документи от служители на украински биологични лаборатории, потвърждаващи, че в Украйна се разработват компоненти на биологични оръжия. Лабораториите са в непосредствена близост до територията на Русия. Това каза пред журналисти официалният представител на Министерството на отбраната на Русия генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от РИА Новости.

„В хода на специалната военна операция бяха разкрити факти за спешно прочистване от режима в Киев на следи от изпълнявана в Украйна военнобиологична програма, финансирана от Министерството на отбраната на САЩ, каза той.

Според военните след началото на спецоперацията „Пентагонът имал сериозни опасения“, че светът ще разбере за провеждането на секретни биологични експерименти на територията на Украйна. За да скрие нарушаването от Вашингтон и Киев на първия член от Конвенцията на ООН за забрана на бактериологични (биологични) и токсични оръжия, украинското министерство на здравеопазването е изпратило инструкция до всички биолаборатории за спешно премахване на запасите от опасни патогени, допълват от ведомството.

Документите, уличаващи Пентагона и киевската хунта в престъпление срещу човечеството, са изпратени на руските власти от работещи в лабораториите. ВИЖТЕ ГИ:

Междувременно РИА Новости информира днес, че украинските доброволни батальони отново са атакували мирни граждани. 

Бойците от подразделение „Азов“ атакуваха колона от цивилни, които се опитваха да напуснат Мариупол по хуманитарния коридор в посока Новоазовск, съобщи Народната милиция на Донецката народна република в своя Telegram канал.

„По предварителна информация двама цивилни са убити, а четирима са ранени“, се казва в изявлението.

В същото време, отбелязаха от ведомството, военнослужещите на Донецката народна република и руските въоръжени сили са осигурили безопасно излизане от града на около 150 души.

Ден преди това руското министерство на отбраната посочи, че в Харков и Суми, както и в посока Волноваха и Мариупол, националисти възпрепятстват евакуацията на цивилното население на безопасни места. Радикалите заплашват жителите с физическо насилие, наложиха полицейски час, минираха изходите от населените места. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ ИМАШ ОБИЧТА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД

  2. Нашите дупедавци също имат договор с пентагона ( не му се полага главна буква )да изпробват биологични препарати върху български войници „доброволци“. При нас кога?

  3. Накратко за Украйна. 07.03.2022
    1. Мариупол. Обявената евакуация на гражаните на града отново не се състоя. Осуетена бе от бандеровските нацисти. От ДНР обявиха, че скоро ще започнат прочистване на града.
    2. Вълноваха. Организиран изход също няма. Възобновяването на активното прочистване се очаква в рамките на 24 часа.
    3. Харков. Обявената евакуация на на гражаните на града отново не се състоя. Осуетена бе от нацистите. Отбелязва се сериозна работа на артилерията и РСЗО в района на Харков. ВСУ сами си завзеха Чугуев, в който въоръжените сили на РФ дори не влязоха. Контролната зона около Балаклея се разширява.
    4. Изюм. Сериозни боеве около града. Според украински източници руските въоръжени сили решават задачата да окупират града и вече са влезли в него. Вземането на Изюм рязко ще влоши ситуацията за цялата групировка на ВСУ в Донбас.
    5. Северодонецк. Боевете продължават в покрайнините на Рубежной. Самият Северодонецк не се щурмува челно.
    6. Славянск-Краматорск. В района на агломерацията са нанесени няколко удара по ВСУ. Пътят Изюм-Славянск все още не е прерязан.
    7.Киев. Руските въоръжени сили се приближиха до Гуляйполе и се придвижиха на изток от него, на север и североизток, в тила на групировката на ВСУ в Донбас. Противникът продължава да скъсява фронта, за да забави напредването на руските въоръжени сили.
    8. Николаев. В покрайнините на града продължиха спорадични боеве и обстрели с използване на РСЗО. Самият град не е напълно блокиран. Все още няма напредък към Южноукраинската АЕЦ в района на Вознесенск.
    9. Киев. Боевете продължиха на запад от града плюс руските въоръжени сили постепенно укрепват контрола над Буча. Ирпен под ВСУ. От изток имаше сблъсъци близо до Бровари (въоръжените сили на Руската федерация не влязоха в града). Чернигов и суми без особени промени. Местното ръководство, заплашено от разстрел, не пуска жителите по хуманитарните коридори.
    10.Одеса. Без големи промени. Десантите не са кацани. Те не се засаждат, а по-скоро папагали потенциална заплаха.

    Днес в Беларус се очакват преговори между Русия и Украйна. Русия настоява за основните си изисквания-признаване на Крим, признаване на ЛДНР, демилитаризация, денацификация + извънблоков статус. Очакваният провал на преговорите от Украйна най-вероятно ще доведе до интензификация на бойните действия през следващото денонощие, а през нощта или сутринта трябва да се очакват ракетни удари по територията на Украйна. САЩ в събота, че втората фаза на настъплението на руските въоръжени сили ще започне в рамките на 48-72 часа.. Възобновяването на активното почистване се очаква в рамките на 24 часа.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *