РУМЪНЦИТЕ НИ ИЗДУХАХА ТОТАЛНО! Вижте с колко Скочи Минималната им Работна Заплата! Владо Береану Разказа и още Шокиращи Подробности! Виж Тук:

Румъния и България вдигнаха минималните си работни заплати едновременно.

И докато ние се похвалихме с „огромният ръст“ от 40 лева и тя стана 460 лв., северните ни съседи обявиха повишение от 45, но евро и в български пари минималната работна заплата на румънците стигна 640 лева! И това, при положение, че цените в Румъния са значително по-ниски от нашите.

Е как? Нали само преди няколко години румънците бяха бедни? Нали бяха далеч зад нас?

Какво се случи, та сега там и заплатите са много по-високи, че и пенсиите?

Отговор на този въпрос даде журналистът Владо Береану: „В Румъния от държавните пари се краде много по-малко. Там има по-строга съдебна система и правила, които силно ограничават корупцията. Ако някой пристъпи правилата- отива в затвора. В Румъния почти няма сив сектор, няма хора, които да работят без трудов договор. Това се наказва много строго от закона. Няма плащане на хонорари под масата, даване на пари на ръка. Тези, които искат да укрият данъци, се регистрират в Русе, обаче службите ги наблюдават много строго и рано или късно прегрешилите си отговарят за тарикатлъка. Всеки работодател плаща данъци, също и всеки работник.

У нас голяма част от работодателите укриват доходи, не плащат данъци. Хората работят в сивия сектор, дават им се пари на ръка, но не протестират, а накрая се оказват без ден трудов стаж. Нещо, което отдавна трябваше да се пресече.

Градският транспорт в Румъния е 50 стотинки и напълно достъпен за всички. В България, София е 1,60 лева. Там махнаха ДДС от стоките от първа необходимост и покупателната способност на хората вече е много по-висока“ – обясни журналистът. Сиренето е 4 лева килограма, хлябът . 50 стотинки, месото – 3,50, лекарствата им са три пъти по-евтини от нашите и хората от Русе и Видин масово отскачат на пазар у съседите.

Береану не обвини директно правителството, но и бавноразвиващите се направиха връзката, че дереджето ни в България е такова заради крадливата герберска шайка.

Да има у нас дори един министър, осъден за корупция?

Има само оправдани!

Да има работодател, наказан, че не плаща заплатите на работниците си?

Защо Баневи, Ковачки и стотици още знайни и незнайни едри бизнесмени и олигарси се къпят в лукс, докато робите им плачат за пари, наплатени от години? И дори медиите от кумова срама медиите да отразяват понякога протестите на овцете – лъвовете никой не ги закача!

У нас рибата е вмирисана яко откъм главата!

Как се издържа мощната силова структура, наречена партия ГЕРБ: С контрабанда, европейски фондове и всякакъв натиск и откровен рекет върху бизнеса. Други бизнесмени бутат яко пачки, за да спечелят някоя обществена поръчка, след което получават индулгенция откъм всякакви проверки на държавните контролни органи. Самите „бизнесмени“ пък не вадят парите за подкупите към ГЕРБ от собствения си джоб, а от този на работниците си-  наемат хора без договор и така спестяват от данъци. А работниците мълчат, само и само хляб да има… И така всички по веригата лъжат държавата. Едни от жажда за трупане на пачки, други – за да не умрат от глад.

Тази порочна практика няма да спре, защото и цацаратурата е напълнила яко гушата и не може да гъкне.

Управляващи и магистрати яко са преяли в една мафиотска система от обвързаности и вече дори да искат – не могат да работят по правилата.

Единственият начин да станем нормална държава е да изрежем вмирисаната рибешка глава и да я хвърлим на боклука!

ГЕРБ лъжат, мамят, грабят и ни унижават!

Дори вчера, за ЧНГ, ни излъгаха пак: България имала бюджетен резерв от 1,5 милиарда лева! Новина, поднесена с огромни букви?

А колко дългове има България?

30 милиарда!!! Но тази цифра ни бе спестена.

Докато политиците мамят безсрамно, докато прокуратурата спи, а журналистите угоднически ближат задниците на управляващата шайка, ще затъваме в блатото все повече и повече!

И ако сега не изринем Бай Х*й, крадливото Лили, алчното правителство и цялата банда обирджии, обричаме дори внуците си да бъдат робите на Европа!

Стига робство!

Избори до дупка и народен съд за изедниците!

Щом започнахме да завиждаме и на румънците…

Друг изход просто няма! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. a dano no koga i s kogo kato boiko mafiota vechno se izbira kato falsificira izborite niama li koi da go gramne ili da go otrovi

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *