230 евро мин. работна заплата в България?! Баста EU & USA! Да живее Революцията! Може и Кървава! ВЗРИВЯВАЩ Коментар от Skandalno.net Виж Тук:

2

Минималната работа заплата „скача“ от 1 януари на 460 лева. Това нищожно повишение беше наречено в соросоидните сайтове „чудесна и страшно оптимистична новина“, а платените медии на управляващите се опитаха да уверят българите, че вече са отлепили от дъното на мизерията и бодро крачат към светлото бъдеще.

ГЕРБавите глашатаи естествено пропуснаха дребната подробност, че до  2019-а не се предвижда никакво ново увеличение на минималното възнаграждение в страната.Подаянието към работниците в България, наречено за благозвучие „заплата“, се замразява за цели три години, а след това можело да последва ново увеличение, но само ако имало пари в икономиката.

В мига, в който „колосалното“ увеличение бе обявено, се скри дори и Бойко Борисов, който иначе си мре при всеки незначителен и нагъл популистки ход на бандитската си правителствена шайка, да излиза най-отпред и да се тупа в гърдите.

Този път обаче Бащицата получи просветление свише и не посмя да се похвали публично колко много е направил ГЕРБ за народа. Май най-после го досрамя!

460 лева на месец, или 230 евро осигуряват на работниците едно мизерно съществуване на ръба на оцеляването. Тези хора, (около една трета от работещите-б.р.) нямат право да искат социални помощи, защото заплатите им са над критичния минимум на бедността от 300 лв., но в същото време живеят като скотове.

Да предположим, че едно четиричленно семейство се издържа с минималните работни заплати на мъжа и жената. С 920 лева на месец то трябва да си плати тока, консумативите, отоплението, да купи на децата дрехи и учебници, да се храни 30 дни в месеца с боклуци от веригите, защото са най-евтини… Да пести от всичко, да живее в лишения, докато децата пораснат и тръгнат към София сами да изкарват хляба си: А как млад човек може да си изкарва хляба през 2017 г. в неолиберална България? Или в някой бардак, или като продава наркотици, или като се метне на първия самолет, където ще работи същото, само че в чужбина.

230 евро месечно не получава дори чистач на тоалетна в която и да е европейска страна, пък дори да го прави и на половин работен ден!

Защо ние българите влязохме в ЕС?  Да попълваме непрекъснато статистиката за най-бедни, най-болни, най-нещастни, най-необразовани и всичко останало „най“ с отрицателен знак? Няма ли в България поне един държавник, който да тропне по масата и да каже на западните лицемери, че българите имат достойнство и много по-големи възможности. И не желаят повече да стоят на отреденото им място за просяци край европейската трапеза! Или като заразени от неолиберален вирус болници, поставени на командно дишане от същите тия западни неолиберални вирусоносители?

Шансът достоен човек да застане на кормилото на властта у нас е минимален, защото държавниците ни от 26 години насам се назначават отвън. А критериите, по които ни ги избират западняците, ги знаем всички. Озовали се веднъж във властта, първата работа на такива негодяи е да се натъпчат с пари. Те затова и са приели тая мръсна работа! Започват да тъпчат по джобовете пари от комисионни, от далавери, от сделки под масата… и през ум не им минава, че народът умира от студ и глад. А и да им минава – знаят, че най-лесно се държат в подчинение и се манипулират бедните и отчаяните. И ги натиска с остена все повече и повече в калта. Че белким пак ги изберат! Звучи парадоксално, но си е баш тъй!

След обявяването „мин. заплата – 460 лв“, ревнаха от Съюза на работодателите, като запяха дежурната си песен, че това увеличение ще ги разори, че нямат пари, че ще скочат осигуровките и ще се наложи да съкращават персонал.

Абе, олигарси непоръбени! Че какви са тези ваши бизнеси, щом не можете да платите смешните заплати на работниците си? Ако толкова висят на косъм, закрийте ги. Не се излагайте с твърдението, че 230 евро ще ви доведат до просешка тояга.

Но преди да ги закриете, кажете откъде се сдобихте с именията и лимузините и всеки месец – нова плеймейтка в леглото?

Как така семействата ви обикалят цял свят, а робите работят в смешните ви необезопасени цехчета зад стари, допотопни машини и през ден някой умира от трудова злополука?

А после карате останалите живи роби да събираме с смс-и пари за погребенията им…!!!

Политическата класа така се е сляла с родния обирджийски бизнес, че като в „Приказка за стълбата“ на Смирненски, колкото по-нагоре се катерят тия две касти яхнали изгърбения народ, толкова повече оглушават за стоновете на смачканите и онеправданите.

И се сещат за тях само когато идват избори и трябва да се гласува.

Изходът от този въртоп и вертеп е вече само един:

След като ни изпревариха дори Албания и Румъния, след като стана ясно, че за България е предвидена ролата на клоака на ЕС, веднага и безусловно да го напуснем! За да спасим жалките остатъци от достойнството и живота си!

Русия няма да ни остави в ролята на „Братчетата на Гаврош“.

А госпожа Меркел и соросоидната паплач ще разберат, макар и късно,че ние българите сме гордо и талнтливо племе, което не търпи унижения.

230 евро заплата!?!

Баста!

Да живее Революцията! Може и кървава! Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

2 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Въведете кода за проверка: *