Румен Радев РАЗМРАЗИ Провалените от ГЕРБ Енергийни Проекти с Русия! Вижте Първите реакции на Борисов и ГЕРБ:

През 2012 г. правителството на Бойко Борисов взе решение страната ни да се откаже от строежа на изключително важната, изгодна и спасителна за бъдещето ни АЕЦ „Белене“. С лъжливия аргумент, че проектът бил силно оскъпен гьол. А и вреден за екологията. Опитваха се да ни убедят, че не ни трябва втора АЕЦ, след като си имаме тази в Козлодуй.

Шест години по- късно…

2018 г. министър- председател отново е Бойко Борисов. Ето обаче на каква позиция е той сега: „На 5- и и 6- и реактор животите им бяха удължени, но след 10- 15 години ще има натиск да бъдат затворени и те. Представете си днешната ни енергийна система без 2000 мегавата. Да останем само и въглищата и зелената енергия. Това ще е краят!“.

Ние от Skandalno.net си го представихме още преди шест години и още тогава в поредица от статии предупредихме, че отказът от стратегически обект като АЕЦ Белене си е чисто национално предателство. Защото не просто ще фалира и без това едва дишащата българска индустрия, но ще доведе и до тотален колапс и закриване на държавата.

Повторихме го последно и преди няколко месеца, когато Турция обяви, че завършва строежа на първата си АЕЦ. (А строи още две, които ще са готови през 2022 г. -б.р.) А още преди 6 г. заявихме, че след 20 години България остава без Атомна централа и ще трябва да внася ток от Турция.

И няма да внасяме от Турция само ток, ами и природен газ! И пак заради предателската политика на ГЕРБ. Защото преди 4 години, през 2014 г. България се отказа официално от проекта „Южен поток“. Формално това направи правителството на Пламен Орешарски, въпреки че то държеше на този строеж. Нещо повече: Още с идването си на власт, правителството на Орешарски форсира работата по газопровода.

Но след яростна съпротива на опозицията от ГЕРБ и сърдито-агресивното посещение у нас на тримата американски сенатори, начело с републиканеца и отявлен русофоб Джон Маккейн, Орешарски беше принуден да спре проекта. Допълнително масло в огъня наляха и несекващите Анти-АЕЦ протести, организирани и заплатени от ГЕРБ и разните му там сини соросоидни талибани, които след свалянето на Орешарски станаха коалиционни партньори на ГЕРБ в новосформираното второ правителство на Борисов. Така или иначе, тогава ГЕРБ бяха категорични, че трябва да се откажем от „Южен поток“, защото ЕС и Вашингтон били против.

Шест години по- късно, АЕЦ Белене от „гьол“ стана жизненоважен проект за страната ни. Добро утро!

И още със завръщането си на власт ГЕРБ окончателно погребаха проекта за газопровода от Русия през България към Централна Европа. За да успокои духовете, Борисов заяви, че „Южен поток“ е тотално губещ ретро проект. И подхвърли партенката, че ГЕРБ щял да строи газов хъб „Балкан“ (който така и не се реализира – по причина, че няма кой да го захрани с газ-б.а.)

Тук е моментът да споменем и най-стария проект за газопровод между България и Русия, от 2009 г. – „Бургас- Александрополис“. Който проект Борисов, притиснат от западните си господари, също стопира с лека ръка още в началния му етап. Отмени го с инфантилния аргумент, че бил опасен за туризма по родното Черноморие.

След като ГЕРБ предателски отхвърли двата стратегически енергийни проекта – АЕЦ Белене и Южен поток, обаче Турция реши да строи… „Турски поток“ и първата си АЕЦ. Газопроводът между Русия и Турция вече е готов, но газова тръба от него към България не се предвижда, тъй като ЕС не дава достатъчно гаранции за сигурността на проекта.

И това, при положение, че България вече се задъхва от недостиг на енергия. А само след 18 години ще изпадне в тотална енергийна зависимост от Турция. Защото тогава ще затворят и последните два реактора на АЕЦ „Козлодуй“.

Неслучайно още при първата си среща с руския президент Владимир Путин, българският държавен глава Румен Радев предложи създаването на общ газопровод между двете държави – „Български поток“. И се застъпи за подновяване строежа на ликвидирания от ГЕРБ АЕЦ Белене. Радев призна, че ни предстои да положим много усилия, за да възстановим взаимното доверие с Русия, което беше погребано заедно с провала на трите общи проекта, както и с идиотското политическо говорене на българските евро-атлантически политици.

Добрата новина е: Руското министерство на енергетиката заяви, че все още се интересува от общи енергийни проекти с България. А „Росатом“ потвърди готовност да участва в нов конкурс за строежа на АЕЦ Белене.

Срещата на Радев с Путин безспорно е голям успех! Защото само с едно движение българският Президент успя да възстанови диалога Русия-България на най- високо политическо ниво. И върна на масата за преговори общите ни енергийни проекти.

Президентът Радев говори открито с президента Путин и постигна успех за България

Днес стана ясно, че преди заминаването за Москва, президентът Радев поканил в делегацията си и министри от правителството на ГЕРБ. Но Борисов отказал. С мотива, че и той щял да ходи в руската столица след няколко дена (29- 30 май) и затова „не си давал министрите“.

След като умишлено уби и погреба 3-4 фундаментални за развитието на страната ни енергийни мега-проекта, Борисов изведнъж реши, че е силно загрижен за енергийната сигурност и икономическите перспективи на България! Шизофрения ли е това или тотална колониална зависимост от Запада – преценете сами. И изведнъж Борисов се сети, че ако не се вземем спешни мерки – скоро ще внасяме ток. Сякаш не го знаеше през 2009-та, когато спря „Бургас-Александруполис“, или през 2012-та, когато спря строежа на АЕЦ Белене?!?! Именно заради спирането на проекта АЕЦ Белене държавата ни бе осъдена на арбитраж да плати на Русия над 2 млрд. лв. заради поръчаните два реактора, при това с лихви за 90 млн. лв. (които лихви впоследствие Кремъл благородно реши да ни опрости – 90 млн. лева)

Десет години ГЕРБ прЕдаваха и препрОдаваха българската държава на западно-грабителските ни колонизатори. И изгубиха ценно десетилетие от живота на нацията. Десетилетие на деградация, грабеж и свободно пропадане в безвремието. До степен, че днес (2018 г.) останалите под 6 млн. изстрадали души в порутената Територия да се питат: Ще я има ли България?! И така, през 2018 г. България отново е в изходна позиция като преди Войните. И ни управляват пак същите про-западни фашисти. Затова не сме обнадеждени за бъдещето. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Едно голямо БРАВО на Президента Румен Радев точно такъв Президент беше необходим на Страната за да я постави отново на правилни позиции при решаването на икономическите проблеми на момента. Неговата природна интелигентност и съответното военно образование допринасят за формиране на честен и упорит характер особено необходими на един Държавен Ръководител в момента. Енергетиката е базисен елемент фактор на икономическото развитие на всяка страна .Още edno браво и УСПЕХ !

  2. pomnite li WESTHGHOUSE, tezi slaboumnici kadeto se opitaha da ni zabludiat 4e temogat da izdradiat,da dovar6at AEC,
    da ste gi 4uli sled tova tezi le6peri,vsia4eski se ma4at da sabotirat vsi4ko 6to e ot Russia,razbira se v tehen interes, i az se 4udeh za6to onia fiskulturnik Tsv Tsv lete6e preez mesec do Washiton,te ne davat na Germania da oizgradi Severen Potok ta kamo i li na nas,d sega darjavata ni 6te6e da polu4ava dividenti ako tova ,koeto be zamisleno se be slu4ilo, a sega 6te 4akme turski potok=oblizahme g. na Americancite a sega 6te iadem h. na turcite,zaradi prodajnostta na b….lgarite

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *