Румен Овчаров: Покъртен съм, че уж най-великата демокрация така нагло клевети хора по доноси

„Станах герой в световен мащаб, благодарение на държавния департамент на САЩ и Комисията по финансово разузнаване. Срам ме е! Тревожен съм! Покъртен съм от това, че уж най-великата демокрация в света с нейните претенции за чест и морал по такъв елементарен и нагъл начин клевети едни хора на базата на инсинуации. Нямам офшорни сметки, нямам 5 милиона! Всичко тези твърдения са абсолютна лъжа и много лесни за оборване!“ Това заяви в емоционално слово пред конгреса на БСП бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, чието име бе обявено в новия списък „Магнитски“ на САЩ с обвинения за корупция в сферата на енергетиката.

„Тази битка срещу мен не е битка за моето минало, това е битка за бъдещето на България и българската енергетика, и въобще за изтикването на Русия от България. Което е изцяло за сметка на България. Нито един от нас не е защитавал руски интереси, ние сме защитавали българските интереси, защото Българя е заинтересована от това да получава евтино ядрено гориво, да получава сигурно ядрено гориво. Американското ядрено гориво, което ще ни доставя „Уестингхаус“ е старото руско гориво, но на четворна и петорна цена. И няма как да е иначе, защото руските централи, каквато е и АЕЦ „Козлодуй“ не могат да работят с друго гориво, освен с руско“, каза Румен Овчаров.

Овчаров заяви, че неговото настоящо оклеветяване, извършено от американското посолство у нас, е по доноси на трима души – Красен Станчев от Института по пазарна икономика, Стефан Гамизов и Галя Александрова от вестник „Капитал“.

„Цинично е да обвиняват Иван Генов и Александър Николов. Иван и Сашо бяха първите, които подписаха споразумение за ядрените реактори. Но аз знам, че през 2007 г. американския посланик Джон Байерли събираше информация за този и онзи – все лица, свързани с българската енергетика. И онези, които му доносничеха знам кои са: Единият е Красен Станчев от Института за пазарна икономика. После идва Галя Александрова, зам.-главен редактор на в. Капитал – тогава те водеха информационната пропаганда за спиране на проекта АЕЦ „Белене“ и срещу АЕЦ „Козлодуй“. Сега кои доносничат не знам, но са пак хора от този кръг. Не се интересуват от Nexo, нито от човека, който прекрати договора с „Газпром“, заради който страната ни плати 1 млрд. лв. повече. Неговите посредници са вкарани директно вътре. Но за това прокуратурата мълчи. Сега щяла да разследва Румен Овчаров. Ами, успех!“, разкри Румен Овчаров.

„САЩ водят война за изтикване на всички руски енергийни доставки от България и региона“, обясни Овчаров попадането в списъка „Магнитски“ на имената на трима енергетици, двама от които са бивши шефове на АЕЦ „Козлодуй“. Според него България е разчитала енергийно досега на Русия, защото нейните енергийни доставки „бяха най-евтините, единствените гарантирани като количество“.

Тъжно! Сега търсете газ по моретата и океаните и се молете все пак да го получите макар и на петорна цена“, каза той по повод вкарването на втечнен газ в българската енергийна система. „Сега се готви атака по българската атомна енергетика. Това не е битка за моето минало, това е битка  за бъдещето на България“, каза той и поясни, че американскато гориво за атомните централи е с по-лоши параметри, а АЕЦ „Козлодуй“ няма как да бъде настроена за работа с него. Ако централата действително започне да използва американско гориво, ще се амортизира за 2-3 години и ще трябва да я закрием. Дано поне американците ни препродават руско гориво“, добави той.

„Не се притеснявайте за мен, обърна се Овчаров към смълчаната зала. Това са лъжи, които показват по какъв начин ще бъде манипулирана България отсега нататък. Много е важно какво ще бъде бъдещето на БСП, защото БСП остана единствената партия, която се води от националните интереси на България“.

Нямам офшорни сметки. Нямам пет милиона лева, нямам фирми, които да правят бизнес с АЕЦ „Козлодуй“. Всичко това са лъжи. Това каза на 50-ия Национален конгрес на БСП Румен Овчаров, чието име попадна в списъка „Магнитски“.

Хонорарите на адвокатите в САЩ са доста високи и не знам дали ще ги съдя, но ако намеря 5-те милиона, за които говорят, че съм взел, тогава със сигурност ще ги съдя, каза той, вземайки специално думата и уточнявайки, че е искал да говори за вътрешно-партийните проблеми на БСП, но изневиделица му отворили друга тема.

Неговата позиция за бъдещето на БСП е „да не се сваля лидера“. Всичко на война с ръководството на партията, какви са тия пърформанси, пита Овчаров.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

  1. Ха, Румене, учудвам се че чак сега си разбрал! Ние обикновенити хора сме го разбрали отдавна, каква демокрация, те са най-големите фашаги и лицемери, колонизатори! Правят се на главен световен полицай! Те определят на всичи хора по света начина им на живот! Откъде накъде! Идва им края и то дебел!

  2. Г- Овчаров,дано повече хора разберат за какво става дума!Всичко се опорочава,продава,раздава,подарява,затова са тия тъпи списъци,ЗА УСПИВАНЕ НА НАРОДА! А ТОЙ ВЕРНО СПИ,АМА КАТО СЕ СЪБУДИ,ЩЕ БЪДЕ КЪСНО! БОЙКО ЗАЖАКИЛ ДЕЧИЦАТА НА ВЛАДИ,КАК ЩЕЛИ ДА СЕ ЧУСТВАТ?! АБЕ ИДИОТ,ЕДНОКНИЖЕН, ЩО НЕ ПОМИСЛИ КАК СЕ ЧУСТВАТ ОСТАНАЛИТЕ ДЕЦА,ДЕТО НЯМАТ ПАРИТЕ НА ГОРАНОВ? ГЬОНСУРАТ СИ БЕШЕ,ГЬОНСУРАТ СИ И СЕГА. БЕЗМОЗЪЧЕН ШИБАНЯК!

  3. Ха!
    Ти да видиш?!
    Другарят Овчаров не е ли чувал приказката, че когато мечката играе у комшиите, вероятността да ти похлопа на портата е почти сигурна?
    Народът „прегоря“ от подарената му от вековните колонизатори – „демокрация“, но помазаните от партията майка си живуркаха с надеждата, че тях ще ги подмине!

  4. Бавно и полека остваме без ядрена енергетика. Защото 5-ти блок е пуснат 1980г. И, като стане на 50, чисто технически е негоден за експлоатация. А до 2030г. няма време да построим заместваща мощност. И като си спрем въглищните централи… Това Грета, зелена сделка, разни планове за усвояване…
    Честито сънародници.

  5. оФците взели да проглеждат, що е то сатанинска демокрация и как всеки непослушен е поръсван със светени-демократични бомби.
    Това е правова държава по законите на сатанинското право, а антибългарските медии рекламират някакви си измислени закони, които нямат нищо общо с България.

  6. БСП БИЛА ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ, КОЯТО СЕ БОРЕЛА С ЕВРОАТЛАТИЧЕСКОТО РОБСТВО. АЛООО – ЛЪЖЛЬО, ВИДЯХМЕ КАК ДРАПАХА ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО С КИРЧО КОКОРЧО И ИЦО-ГРАНТАДЖИЯТА. ПРЕСТЪПИХА СЛЕДНИТЕ СИ ЧЕРВЕНИ ЛИНИИ: МАКЕДОНИЯ, ПОДПИСВАХА ЗА ОРЪЖИЕ ПРЕЗ ПОЛША, ПРИКЛЕКНАХА ВМЕСТО ДА НАПУСНАТ ПРВИТЕЛСТВОТО ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ЕВТИНАТА ГАЗ, ПРИ ГОНЕНЕТО НА ДИПЛОМАТИТЕ, ПРИ ПРЕДАДЕНАТА МАКЕДОНИЯ. ВМЕСТО ДА НАПУСНАТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ОЩЕ ПРИ ПЪРВА ЧЕРВЕНА ЛИНИЯ КОРИ КАТО МАТРОСОВ ГО БРАНЕШЕ. ДОЛУ ПРЕДАТЕЛСКОТО БСП – ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ АКО ИСКАТЕ БЪЛГАРИЯ ДА МАХНЕ САНКЦИИТЕ И ДА СЕ НОРМАЛИЗИРАТ ЦЕНИТЕ ДО НЯКАКВА СТЕПЕН, ТЪЙ КАТО ЩЕТИТЕ СА ОГРОМНИ. А АКО СЕ ДОПУСНЕ АТОМНО ГОРИВО ОТ САЩ ЩЕ ВИДИТЕ КАКЪВ ТОК ЩЕ ПЛАЩАМЕ. САМО ПРАВИЛНО ГЛАСУВАНЕ МОЖЕ ДА ПРЕДОТВРАТИ ТОВА.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *