Коя е Страната-Терорист, която взриви Северните потоци! Бомбата е хвърлена и ще предизвика най-големия геополитически Скандал на XXI век

Вчера в световното информационно поле избухна бомба с такава мощ, че стотици метри океански вълни или подобна дебелина гранит не можаха да скрият тази експлозия. Без никакво преувеличение, изключителният и с изключителни заслуги американски журналист Сиймор Хърш публикува разследване в собствения си сайт, което може да предизвика основния геополитически скандал на XXI век.

Хърш, цитирайки високопоставен офицер от американското разузнаване, описва много подробно подготовката и провеждането на терористичната атака срещу магистралния руско-европейски газопровод „Северен поток 2“. Всичко в този доклад е интересно.

Например, че Държавният департамент на САЩ, заедно с военни от Пентагона и агенти на ЦРУ, са започнали да планират взривяването на газопровода още през 2021 г., тоест много преди началото на СВО. Тази времева линия обаче никак не е случайна. През 2021 г. беше завършено изграждането на линейната част на „потока“ и започнаха дейностите по настройката, тоест началото на физическото пускане на газа беше въпрос на седмици. Междувременно Вашингтон разбра, че Германия и група европейски държави мълчаливо саботират исканията на Белия дом за прекъсване на отношенията с Москва и даже възнамеряват да увеличат покупките на руски газ – основата на европейското икономическо благосъстояние.

От правителството операцията е контролирана от държавния секретар Антъни Блинкен и неговия заместник Виктория Нюланд, печално известна с участието си на Майдана в Киев и изцепките си след това. А практическата реализация на плана е поверена на шефа на ЦРУ Бил Бърнс.

Първоначалният план, според Хърш, е бил чисто военен. Представители на ВВС предлагат да нанесат ракетен удар с дълбочинни боеприпаси, военноморското командване иска да взриви газопровода с помощта на торпедо, изстреляно от подводница. В крайна сметка и двата варианта са изоставени, тъй като присъствието на щурмови самолет над тръбата няма как да остане незабелязано от руските системи за наблюдение, а и шумът на торпедото ще бъде засечен от руските сонари. Тоест, лесно ще бъдат свързани тези едновременни събития с експлозията.

Затова е решено газопроводът да се взриви с мина с дистанционно управление, за което е привлечен екип от бойни водолази, които монтират заряда по време на планираните учения на НАТО “Балтопс-22” в Балтийско море. За да се защитят допълнително и да отклонят подозренията, операцията по непосредствената детонация е поверена на норвежката страна. Както знаете, всички военни кораби и самолети на НАТО напуснаха зоната на учението и само няколко дни по-късно три експлозии прогърмяха в тъмните дълбини на балтийските води. Маскировката е запазена.

Два факта, описани в разследването, са изключително важни и впечатляващи:

Първо, президентът на САЩ е знаел много добре за самата операция. Джо Байдън, който редовно се здрависва с призраци, допусна поредния си гаф като издаде строго секретна информация. На 7 февруари, тоест точно две седмици преди началото на специалната военна операция, Байдън публично заяви, че ако руската армия пресече украинската граница, “Северен поток-2” ще бъде унищожен. Още по-рано, на 28 януари, Виктория Нюланд също се изпусна. Тя заяви, че газопроводът никога няма да бъде пуснат и ще е по-добре руснаците да се преориентират да доставят водка вместо газ.

Второ, лидерите на най-заинтересованите страни, които не са нищо повече от назначени американски агенти на влияние, и по-специално германският канцлер Олаф Шолц, са били информирани за планирания взрив по тайни канали. Взривяването им е представено като най-голямата благословия за Европа. „Северен поток-2“ беше взривен на 22 септември, а на 3 октомври държавният секретар Блинкен каза дословно следното: „Най-накрая Европа ще може да се отърве от пълната си зависимост от евтиния руски газ, който Путин използва като имперско оръжие .“

Всъщност всичко описано от Хърш беше публична тайна. Не знаехме само техническите подробности. Доказването, че газопроводите са взривени от САЩ се крепеше само на официалното разследване, което обаче пълзеше със скоростта на костенурка и беше демонстративно саботирано. А преди няколко дни Дания официално отказа да запознае руската страна с резултатите и, ако не беше информационната бомба на Сиймор Хърш, всичко щеше да остане на нивото на очевидното, но юридически неоформено потвърждение.

Пределно ясно е, че сега на Запад ще започне титанична кампания за дискредитиране на автора на статията, целяща максимално да смачка фактите от разследването му и да отклони вниманието към куп дребни, ако не и напълно неуместни подробности.

Но с Хърш американските манипулативни медийни хрътки, действащи по поръчка на правителството, може и да си счупят зъбите.

Защото Сиймор Хърш не е просто журналист – той е истински идол и стълб на западната журналистика. Неговите произведения (статии и разследвания) се изучават в университетите като модел на свободна и независима журналистика, а документалните му книги се издават в огромни тиражи. Хърш е този, който през 1970 г. привлича вниманието на обществеността към чудовищно престъпление във виетнамското село Сонг Ми. Година по-рано там американски войници изтезават, изнасилват и след това застрелват 504 цивилни жители, 210 от които деца. Последвалото разследване показва, че в селото не е имало войници и оръжия, а всичко, което се е случило, е просто акт на зверска безумна жестокост. За работата си Хърш получава награда „Пулицър“, но всички военнопрестъпници са оправдани. Единствената присъда от три години домашен арест е на лейтенант Уилям Кели, който след това е помилван от правителството.

Материалите на Хърш не могат да бъдат пренебрегнати, защото в допълнение към основната награда в областта на журналистиката „Пулицър“, той е удостоен четири пъти с наградата „Джордж Полк“ (давана на най-добрите журналисти от Университета на Лонг Айлънд), наградата “Летелие-Мофит” в областта на правата на човека и наградата “Сам Адамс.” Последната се присъжда само на служители от разузнаването, които са се проявили като почтени и етични в защитаваната от тях позиция. Носител на същата награда а например Едуард Сноудън. Така че Сиймор Хърш не е просто журналист, а човек, чието плътно взаимодействие и контакти със специалните служби е невъзможно да бъдат отречени. Сред тях той има много информатори на високи позиции – нещо, което придава още по-голяма тежест и огън на разобличението му.

Наистина искам да пожелая на този крайно смел и невероятно честен човек да устои на задаващата се буря. Защото според американската традиция такива хора внезапно умират или влизат в затвора, защото изведнъж се оказва, че преди четиридесет години са изнасилили прислужница.

Сергей Савчук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Скандали от измислени драскачи не ни топлят. искаме си пълно избиване на наглосаксонските изроди, за да си отдъхне света от сатанисти.

    • Кафа от празнодумци и вечните разказвачи на истории, както и хора чакащи нещо да се случи, вместо да избият, тези дето ги мачкат.

      • Избий ги, кой ти пречи. Искаме си….Искаме си, ама искането и даването са две много различни неща.

  2. Пожелавам на този смел човек да е жив и здрав. Той знае срещу какво се изправя- за последните две години няколко смели велики учени, разобличили сатанюгите, се споминаха внезапно. И те знаеха какво правят и каква е цената- да спасят милиарди човешки животи и да постъпят според съвестта си.
    Чакам някой да разобличи причинителя на земетресението.
    Пак братята норвежци хубавци недни омешани…
    Северно сияние да не видите, само източно, сатанюги недни!

    • Да ти кажа, преди години четох някаква норвежка пророчица, която разказва как им падат руски кинжали на главите. Както са тръгнали нещата, жестоки усилия полагат, да си ги получат. Тази женица ще вземе да познае и не знам къде ще бягат арабите, които прибраха, щото от норвегия нищо няма да остане.

      • Много се увъртяха тия л@йнари- и с потока, със земетресението също. Нали те обслужват европейския климатичен хаарп- за което нямам абсолютно никакво съмнение вече, че те го направиха- е, под диктата на краварите.
        Само че изтрепаха десетки хиляди хора в Турция и Сирия. Може да станат стотици.
        Като нищо пророчицата е познала- ще си сърбат надробеното, л@йнарите!

  3. Не е свързано със статията, но да питам по-умните от мен. Някой знае ли къде ще диплим милионите бежанци, които ще додат от сирия и турция в скоро време? Дали ще има още места по хотелите със спа или те са само за укронацисти? Май-най-добрият вариант е направо да ни колят и да се настаняват!

  4. Моралния облик на нашите СЪЮЗНИЦИ, с които сме в постоянна синегрия, както и всички страни от Т.Н. градина,цивилизованият свят оголи окончателно зъбите си. Земетресението, което удари Сирия, предостави доказателство –ако беше необходимо–че Западът всъщност е лишен от човечност и че той е първият, който нарушава ценностите, които твърди, че защитава и насърчава.“Le séisme qui a frappé la Syrie a apporté la preuve – s’il en fallait – que l’Occident est en réalité dépourvu d’humanité et qu’il est le premier à violer les valeurs qu’il prétend défendre et promouvoir.“ Четете бе хора, американците ограбват сирийския петрол и житото им но я санкционират и тогава, когато мизерното и население е ударено от земетресение.Те забраняват и на цялата Европа да и помага. Това е върха на моралния упадък на цялото западно общество. Единственото, което ме изненадва е,че и името на Китай и други страни не се чува за някаква помощ.За оръжие в Украина се похарчиха милиарди, за спасяване на невинни цивилни има само санкции.

  5. ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО Е РАБОТА ПАК НА САЩ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЕС

  6. Никога не съм бил привърженик на мнения налагани от официозните пропангандатори. Стремя се да вярвам на това което виждат очите ми. Това, че съседите ни от юг ще нахлуят в България и ще ни „колят“ е глупост на глупостите но изречена целенасочено от човек,който няма нито воля , нито съвест а изпълнява тъпо чужди поръчки. В съседна Турция живеят нормални хора а не кръвожадни животни!Едва ли има съвременен човек от тях който да пожелае на съседите си – тоест на нас , да се случи нещо лошо. Миналото не трябва да се забравя но то е минало а настоящето е друго. Защо да обичаме германците а да мразим турците – страдали сме в миналото еднакво и от едните и другите. В България няма паметник на германските войни но има на американските летци, които бомбандираха София – защо? Не вярвам да е от любов към тях!

    • Поредното сорсоидно изчадие, което си няма хал хабер от случващото се в турция и че там от 1 клас се учи рязане глвите на неверниците.
      Затова турците и техните проксита от „талибанска държава“ обикалят колят и бесят всички свои съседи от 25-30 г. насам.
      Да не говорим колко деца изклаха от сърбия, окрайна ….. за органите, с които трансплантацията процъфтява, но Бог вижда и наказва.

  7. Подкрепям, събрано явно си няма идея какво е война и окупация, препоръчвам му да прочете “Време разделно”, или поне да гледа филма. Може да гледа и “Експеримента Станфорд”- създаден по реални събития, наложило се да бъде прекратен на шестия ден. Да гледа да види в какво се превръщат “милите нормални хора”- в чудовища убийци!
    За емигрантите си прав, FuckEu.
    В софето имаше случаи на нападения над жени с ножове, не съм сигурна дали нямаше и убийства, но ги покриха. Някои жени ходят с газови пистолети- писаха по мрежите. Мен лично две такива ме напсуваха без причина, явно беше провокация, ама аз им отвърнах и наблизо имах познати, та нищо не направиха.
    Пак гадовете кравари го предизвикаха- понеже Ердоган не им игра по свирката. Да се не отърват от източни сияния и цунамите! Проклетници!

  8. Америка т.е. Соединетите американски държави да го духат.Време им е да ги окончателно ,,закопа“ този изперкал малоумник,съвременният Нерон.Щатите искат да разпарчетосат Руската федерация и да си вземат благата на необятната руска земя.Но Русия не е Афганистан,Либия,Сирия и много други опоскани държави.Тук ще си строшат тъпите тикви.Аз им го пожелавам от сърце.А на американските мекерета затвор и нищо повече.Те са слуги на дявола.Дори Русия не ни е опосквала,така както го прави САЩ.Т не беше Марица- Изток,самолети ф16,ракетите СС,а сега искат да строят в Козлодуй недоказани реактори.Е как да ви обичаме джанъм да бяхте почерпили по един смотан Макдоналд.Ха,Ха,Ха….Абе направо се омитайте в прериите при онези които прогонихте от изконните им земи.

  9. Потоци, злато, нефт, уран, осигуровки, пари,…вече нищо няма за крадене. Време е за подпалване.
    Пазете се!!!

  10. В САЩ само телевизията Фокс, която е поддържана от Доналд Тръмп е коментирала това разследване. Останалите мълчат като партизани. Та това е, оказа се, че навсякъде медиите са пълни с мисирки.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *