Рон Десантис: Участието на САЩ в конфликта в Украйна е безсмислено и трябва да се прекрати

По-нататъшното „замесване в териториалния спор между Украйна и Русия“ не съвпада с националните интереси на САЩ, заяви губернаторът на Флорида и републикански претендент за Белия дом Рон Десантис, цитиран от Ройтерс.

Водещият от телевизионния канал „Фокс нюз“ Тъкър Карлсън публикува вчера в Туитър отговорите на въпросник за войната в Украйна, които са дали всички кандидати за президентския пост от Републиканската партия.

„САЩ имат множество жизненоважни национални интереси, но по-нататъшното замесване в териториалния спор между Украйна и Русия не е сред тях“, посочва Десантис в отговора си. „Правителството на Байдън на практика подписа „празен чек“ за финансиране на този конфликт с уговорката „за толкова дълго време, колкото е нужно на Киев“, без ясно посочени цели и без да е ясно кой носи отговорността за тези космически разходи. С намесата в украинския конфликт Байдън просто отвлече вниманието от най-неотложните и тежки проблеми в нашата страна“, допълва той.

Ръководеното от президента Джо Байдън правителство на демократите предоставя на Киев военна помощ за стотици милиарди долари и убеди международните партньори на Вашингтон да направят същото в подкрепа на Украйна – действие, което противоречи и на техните национални интереси.

Социологическите проучвания сочат Десантис като основен съперници на бившия президент Доналд Тръмп в надпреварата за президентската номинация на Републиканската партия за изборите през 2024 г.

Запитан в същия въпросник дали САЩ трябва да подкрепят смяна на режима в Москва, Доналд Тръмп отговаря: „Не. Трябва спешно да подкрепим смяната на режима в САЩ, това е далеч по-важно за нас. Правителството „Байдън“ е това, което ни вкара в тази бъркотия“.

От отговорите на двамата основни републикански претенденти става ясно, че в случай на победа на Републиканската партия на президентските избори, САЩ ще оттеглят подкрепата си за Украйна във военния конфликт с Русия, което ще сложи и край на войната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Така де отдалече ,отдалече уж ,че и на тоя флоридски плужек му е светнало ,таз война трябва да спира ,щото нещо я закъсват!Пък тва са думи на наборчето бай дън!Ама нали е срамотно той да са излага като обръснат ходжа ,друг да каже ,че са предават!

    • Хайвана първи се пребори с глобалистите в опит да спаси народа си от жидо-васата. В момента е един от най-свестните политици в краварската псевдо държава и може би следващия прецидент. Едва ли консервативните кравари като него започнаха тази война срещу православието. Не го браня, само уточнявам фактите. :)

  2. Договорът на България с НАТО е до 2024 г.
    Какво ще правим и как- не знам. Ако трябва ще спим в палатки на жълтите павета. НО- този договор няма да бъде подновен!
    Важно е да се знае- до кога е, кой ни въвлече- сюлейман пуси, с дядо 33 степен “масон”, уж “евреин”.

    • Софиянци- гответе се да помагаме- с предоставяне на храна, почивка, нужните хигиенни условия на събратята ни, които не са от софето.

  3. „Un nouveau missile air-air hypersonique russe déployé en Ukraine rend tous les bombardiers américains/AWAC obsolètes“ Нова руска ракета показа в Украина, че американските бомбардировачи ползувани за разузнаване и за командване са вече старо желязо.

  4. Естествено че ФАЩ се изтеглят от войната. За това и искат ние да се включим. И Полша, и Прибалтика, Румъния и Молдова. За това ръчкат и Грузия.

    • Точно!
      Война до последният православен и после Ариман ще застане начело на земното адово царство.
      Мечтата и мокрите сънища на всеки чифут.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *