„Ню Йорк Пост“: Анти-Руските санкции на САЩ водят до стремително Отслабване на Долара

Дългогодишната злоупотреба на САЩ с прилагането на санкции срещу различни държави, и най-вече с тези срещу Русия, доведоха до днешното стремително спадащо доверие в долара. А това отслабва все повече позициите му като основна валута за разплащания и резерви по света. Това пише колумнистът на „Ню Йорк Пост“ Джей Нюман. Всеизвестно е че „Ню Йорк Пост“ е неформалната медия на ЦРУ.

Нюман отбелязва, че повече от 100 страни по света – повече от половината от тези на Земята, в които живеее 85 % от световното население – не са се присъединили към анти-руските санкции и продължават да правят бизнес с Москва. Тъй като САЩ силно ограничи достъпа на Руската федерация до доларови транзакции, всички тези държави изнамериха други начини за разплащания с Русия, а все повече и помежду си. Правят го предимно в национални валути, което през последната година доведе до стремително намаляване на ролята на долара.

Освен това, посочва наблюдателят, използването на щатския долар и неговата финансова система като икономическо оръжие накара много страни да се замислят за собствената си уязвимост към подобни мерки ако в един момент САЩ ги обявят за враг. И същите започнаха да търсят начини да се защитят от такъв евентуален финансов удар. Най-очевидното решение, добавя той, беше да намалят зависимостта си от долара и финансовата система на САЩ.

„Отказът от долара ще бъде най-силният удар върху международната позиция на Съединените щати. Времето, когато можеше безкрайно да се печатат пари, приключи и ние скоро няма да можем да купуваме чужди стоки евтино“, посочва Нюман.

За да се подобрят перспективите пред долара, Нюман предлага да се намали броят на страните, с които САЩ в момента са в конфронтация. Второто му предложение е САЩ да изчистят собствената си икономика, особено по отношение на държавния дълг. „Време е да се научим да живеем според възможностите си“, подчертава той.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

10 коментара

  1. Отново казвам. Оръжието им е зеления доларов гущер. Печатан от фед без никакво покритие. В момента, в който доминото от банките им падне, те са обезоръжени. Доминото започна да пада. Ще има гърчене, огън и жупел.
    Белият конник си знае работата.

  2. Към 2000 г. в България постоянно пребивават (с българско гражданство) около 2500 души евреи. Към тях обаче трябва да добавим още 40 000 души с двойно гражданство (българско и израелко), което беше незаконно възстановено по време на управлението на Филип Димитров. Така “петата колона” нараства застрашително! Списъкът подлежи на допълване и актуализиране. На правителството на Иван Костов от Израел и САЩ са предлагали инвестиции в България за 15 милиарда долара, при условие че позволят масово заселване на евреи у нас (с оглед нестабилната обстановка в Близкия изток) и да пренесат центъра за шлифовъне на диаманти (евреите държат 2/3 от този бизнес в света) в България. Отговорът засега не е известен. Юдеите заемат ключови постове в България; юдео-масоните настъпват!… След 9 септ. 1944 г. юдеите-комунисти в съучастие с българските комунисти, подтиквани и насърчавани от руските юдеи-комунисти от Москва и по указания на Синедриона (тайното еврейско правителство), масонските ложи и еврейското лоби в САЩ и Англия, започнаха систематично да унищожават цвета на българската нация – българската интелигенция – учители, адвокати, политици, военни, лекари, професори, преподаватели от ВУЗ, инженери, историци, учени, индустриалци и др. Избити бяха над 40 000 души, а над 200 000 са репресирани, изселени, натикани в затвори, концлагери (концлагерите са еврейско изобретение) и спрямо тях беше провеждана политика на геноцид. Юдеите влязоха в репресивния апарат на БКП, ДС (КДС), разузнаването и МВР.

    Източник: anonybulgaria
    Статията е озаглавена: Евреи в България
    Има и списък на 140 “заслужили” членове.

    • Когато оФците дремят, винаги се намират желаещи да ги стрижат и колят.
      Сигурно половината, които четат дори този сайт не вярват в жидо-конспирациите и ни мислят за луди. :)
      Хазарската мафия на това се надява и затова такива си отглежда и възпитава.

  3. Нали разбирате, че ако доларът падне като резервна валута (Решенията от Бретън ууд), янките ще запалят земното кълбо? Финансовият капитал няма да го позволи, защото няма да има върху какво да паразитира. Лошо ни се пише!
    – Искам да отворя сметка в долари. Каква е гаранцията?
    – Зад Вашата сметка стои финансовата сила на САЩ!
    – И все пак, ако нещо се случи и САЩ фалира?
    – Е, не си ли струва за това да загубите някой и друг долар?

    • Ами продай си имотите и дари банковите си сметки на британоварварите, щом те е страх да се освободиш от робството.
      Лошо ни се пишело, а до сега колко добре ни беше, че избиха само 5 млн. православни българи и сме на изчезване.
      ………………
      Твоята теза малки ми прилича на лафа за зайците, които си мислили, че животът им е любов и романтика, а се оказало че просто ги еbът серийно за да ги развъждат.

    • Г-н Петров!
      Янките отдавна са подпалили земното кълбо.
      Доларът и банковата им система ще рухне.
      Успех!

  4. Хей, по-кротко! Не изпитвам сантимент.
    Нали си чувал поговорката: Покрай сухото, гори и суровото.

    И не аз съм докарал положението дотук.

    • Купи си дърва за огрев с доларите без покритие- докато можеш. И ти по- кротко го раздавай- никой не ти е крив.

    • Не си, но те е жал, че видиш ли лошо ни се пишело, да престанем да робуваме на сатаната.
      Въх, горкият финансов капитал ще ни изтреби….. ако видиш ли не ги слушкаме.
      Та доста кротко дори се държим, като се има в предвид, че същите уроди ни избиват от 33 години, дори толерантно бих казал.
      Щото който ти избива народа и заличава родината, в никакъв случай не трябва да се жали. Най-малкото му се полага смърт по особено жесток начин.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *