Роджър Уотърс: Зукърбърг е Топ Идиот и Скъсан Капут! Социалните му мрежи Цензурират всяка Истина в полза на Дълбоката държава на САЩ!

Основателят на „Пинк Флойд” разкри, че собственикът на Фейсбук Марк Зукърбърг му е предложил огромна сума пари, за да използва негова песен за реклама на другата си социална мрежа „Инстаграм“. Без да се поколебае, Уотърс му отговорил цветисто: „Да ти го начукам! Никога!” Роджър Уотърс разказа това на форум в САЩ в защита на Джулиан Асанж, като посочи, че социалните мрежи на Зукърбърг цензурират и пречат историята на разобличителя от „Уикилийкс” да стига до широката публика.

Рок-легендата Роджър Уотърс е отрязал остро боса на Фейсбук и Инстаграм Марк Зукърбърг, който му предложил крупна сума пари, за да използва за реклама на социалната си мрежа песента „Още една тухла в Стената 2” на създателя на „Пинк Флойд”. Отговорът на Уотърс бил кратък: „Да ти го начукам! Никога!”.

Рокаджията разказа това по време на форум в САЩ с искане за освобождаване на разобличителя от „Уикилийкс” Джулиан Асанж. Специално за форума от Австралия в Ню Йорк пристигнаха бащата и братът на Асанж – Джон и Гейбриъл Шиптън.

Във форума участваха също сатирикът и радиоводещ Ранди Кредико, журналистът и телевизионен водещ Крис Хеджис, журналистът от The Grayzone Аарон Мате и много правозащитни организации.

В съпътстващи интервюта Уотърс, който е един от най-активните защитници на Асанж, заяви, че основателят на „Уикилийкс” лежи в британския затвор незаконно, че „не е извършил никакво престъпление“ и че „всичко, което той е направил, е да разпространява новини-истини“.

Уотърс не спира да настоява американския президент Джо Байдън да прекрати преследването на Асанж. Според него репресиите срещу Асандж са посегателство срещу всички, които разкриват истината, и пряка закана – „дръжте си устата затворена, за да не ви сполети същото”.

„Опитват се да убият Джулиан Асанж, защото той се осмели за разкаже изключително отблъскващата истина за т. нар. американска „демокрация“, категоричен е музикантът. Той добави: „Ако това е престъпление, тогава трябва да хвърлим зад решетките редакционните съвети на всички опозиционни медии по света, които публикуват факти, неудобни за провителствата си”.

Що се отнася до Зукърбърг и социалните му мрежи, Уотърс не скри възмущението си от тях и начина, по който цензурират публикации не само по случая с Асанж, а и по всички теми, които не са угодни на неолибералната пропаганда като – джендър политиките, миграцията и плачевното състояние на западните икономики. А офертата на младия милиардер Зукърбърг към ветерана на рока да откупи негова песен с рекламна цел го е ядосала особено силно. „Откъде се взе този малък капут, който започва с думите: Песента е хубава, ще й дадем 4 от 5! А тази е лоша, ще й дадем 1! Как въобще такива получават власт в някаква област?” – гневи се Уотърс, продължавайки с определението си за Зукърбърг като за „един от най-мощните идиоти в света”.

Уотърс обясни още, че целта на рекламния замисъл на Зукърбърг била да направи Фейсбук и Инстаграм „още по-големи и по-мощни”, за да „продължават да цензурират всички нормално мислещи хора” в полза на Дълбоката държава на САЩ и „да пречат историята на Асанж да стига до широката публика”. Именно затова отрязал така безкомпромисно създателя на тези мрежи Зукърбърг, за когото се говори че отдавна вече не е техен собственик, а само управител, докато истинските собственици са финансови групировки на американския Deep state. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/yLJeyBk9kIY

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

3 коментара

  1. Много кратко.Социалните мрежи не толкова цензурират, колкото следят и анализират в полза на дълбоката държава.
    А, Зукърбърг е едно поставено лице.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *