Реформаторите и ГЕРБ се изпокараха, може да няма ново правителство

реформаториНад шест часа продължиха вчера преговорите между ГЕРБ и реформаторите за съставяне на правителство, след което двете страни се разделиха, без да стигнат до решение.

Опитват се да ни извиват ръцете, но това няма да стане, каза Цецка Цачева.  90 процента от програмите ни съвпадат, но те по останалите десет не искат да правят компромиси, обясни лаконично Менда Стоянова.

Лидерите на всяка партия от Реформаторския блок се изказаха по различен начин. Едни твърдят, че   ГЕРБ са прекъснали преговорите, други, че се разминавали по различни точки, а трети, че всичко било наред. Кунева пък изрази учудване, че от ПФ й искали оставката. Корман Исмаилов ясно заяви, че няма да напусне реформаторите и ще остане в блока докрай, въпреки изришното условие на патриотите да няма турски партии в управлението.

Така или иначе до споразумение не се стигна. В последния час от РБ поискали ГЕРБ да подпише тяхната декларация, а преговарящите от ГЕРБ поискали обратното. След това и двете формации дадоха противоречиви пресконференции и всеки интерпретираше краха на преговорите, както си поиска. От блока твърдяха, че са поискали освобождаването на всички членове на ДПС от ръководни постове в държавата, после се самоопровергаха. Искали и закон за лустрацията в България,  но ако се приеме такъв, трябва да бъдат изгонени и част от депуатите, бивши агенти на ДС. Другото им искане било да бъде отстранен Пеевски и влиянието му върху ГЕРБ да бъде спряно.

От Патриотичния фронт, който започва преговори днес пък са категоични, че докато партията на Исмаилов е в РБ, те няма да подкрепят правителство с участието на реформаторите.

На политолозиите им замириса пък на нови избори.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Избори до дупка.България трябва да премине през този катарзис.Купуване на гласове се обезмисля при непрекъснати избори,измислени партийки които не могат да си оправят вътрешните проблеми ще отпаднат,познатите мутри от 25 год един по един ще отпаднат и така след 10 тите избори ще се изберат свестни и нормални хора.

  2. Абе какви реформатори? Куцо кьораво и сакато събрани на принципа на потъващия кораб. Уж са против ДПС, а прибрали турски партии под крилото си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *