Разкритие: Патриотите ни готвят ИЗНЕНАДИ! Вижте какво кроят на България! Истината ще ви ШОКИРА! Вижте ТУК!

Дежурното оправдание на  патриотите  за абсолютно безпринципното коалиране с техния пълен антипод ГЕРБ,  вече ни омръзна до втръсване.  

Все по-натрапващото се и кресливо кресчендо, че „народът“ им бил дал малко гласове и затова нямало какво друго да правят, освен да се коалират с ГЕРБ, предизвиква само гняв и разочарование сред българския народ, който очакваше поне патриотите да са началото на промяната в отчайващата българска действителност.

Но въпросът не е толкова в малодушните оправдания на патриотите,  колкото в тяхното схващане за  СЪЩНОСТТА  на политиката. Патриотите се вкопчиха като удавници за сламка в  изказването на Ото фон Бисмарк, че „политиката е изкуство на възможното“. Нека изясним, че тази мисъл цели не толкова да покаже какво представлява политиката, колкото да оправдае грешките на политиците.

Защото политиката в никакъв случай не е „изкуство на възможното“. Политиката е  МЪЖЕСТВОТО  да се бориш за НЕвъзможното бъдеще. За онова, което в момента изглежда невъзможно, но е жизнено необходимо за самото съществуване на народите и човечеството. И това е така, понеже ако хората се ограничаваха само с онова, което е възможно да се направи, щяхме още да живеем в пещерите.

Всичко е много просто. Възможното може да бъде постигнато от всеки. Дори той да не е политик. Работата е да постигнеш невъзможното. Тогава хората те признават за истински политик. И държавник. И достоен човек.

Така, както целият свят призна Владимир Путин за най-големият и ярък политик на съвремието. Защото той направи и невъзможното, за да възроди Русия и да я върне отново на международната сцена като велика сила, която сега мери ръста си само с довчерашния хегемон на света – САЩ.

В такъв ред на мисли, смешни и жалки изглеждат напъните на Валери Симеонов да се оправдава, че не бил искал да каже нищо лошо, а пък фразата за „майтапчийските снимки в Бухенвалд“ била изкривена от журналистите.

Още по-смешни и жалки изглеждат усилията на неговите съпартийци Каракачанов и Сидеров да го оправдаят, прехвърляйки вината на Корнелия Нинова, че тя уж искала да „събори властта“.

Нещо повече.  Думите на Симеонов за Бухенвалд са логично следствие от неговите изказвания до момента. Всичките му изявления като вицепремиер са безпардонни, нахални и груби. Особенно ако някой го критикува. Нека си спомним,  че по повод референдума за мажоритарен вот, той нарече Слави Трифонов „гологлавия чалгар“, чиито скалп Валери Симеонов щял да окачи на колана си.

Валери Симеонов се изживяваше досега като човекът който поставя всички на местата им. Като началникът, който навиква за щяло и нещяло подчинените си. Като господарят, който говори на робите си.

И след като се помисли за най-великият в правителството, след като мегаломанията му стигна своя връх,  и той забрави, че не народът му е слуга, а той е слуга на народа... Тогава естествено дойде и непоисканата, но изразяваща присъщото му грубо и безпардонно поведение,  фраза  за Бухенвалд.

Ето защо Каракачанов и Сидеров не биваше да оправдават огромното нахалство на Симеонов спрямо хората в България, на които той се е клел да служи.

Но Сидеров и Каракачанов имат и други грехове. Те, като умни и прозорливи хора, прекрасно разбират, че зорноволното ни членство в ЕС и НАТО е основната причина за пълното разоряване на България и унищожаването на българския народ. Разбират, че ЕС и НАТО са смъртоносен капан за нас. И въпреки това, още щом се докоснаха до властта, побързаха да обявят, че ние сме били членове на ЕС и НАТО и по този въпрос не можело да има никакви спорове.

Тоест, те двамата, побързаха да целунат ръка на новите си господари и да признаят, че са техни пудели.

Ето затова, така наречените „патриоти“ не са желаната от българите промяна в политиката към по-добро. Те се легитимираха, за голямо съжаление, като част от статуквото.

Ужасното е, че го направиха, може би  с тайната мисъл да заемат досегашното място на ДПС. И да станат „вечен“ балансьор, във „вечното“ правителство на Борисов.

Дано да не е така. Иначе ни очаква нова и още по-страшна „политическа зима“.  Освен ако не излезем на улицата. Като гърците.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *