Радостин Василев пусна унищожителни записи на Кирил Петков и Асен Василев – шефовете на службите ни се назначават от американското посолство, ПП имат поръчка да „изперат“ престъпленията на Борисов, „Борисов е наш приятел, ГЕРБ са ни само медийни противници“ (С ВИДЕО)

Депутатът от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Радостин Василев пусна скандален запис от официално онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“. Той направи това на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в София. Василев заяви, че записът е от 21 май – неделя. В записа се чуват гласовете на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

„Службите са наши. Ръководствата им са съгласувани с посолствата и одобрени от посолството“. Това са думи на Кирил Петков и Асен Василев, изречени пред Националния съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) в неделя вечерта, запис от което пусна депутатът Радостин Василев на специална пресконференция в БТА. Записът отразява среднощното заседание, продължило почти до зори, на което ръководството на ПП е трябвало да вземе решение за подкрепа на правителство с ГЕРБ-СДС.

Петков обяснява на приближените си, че председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен му е казала, че България има шанс за Шенген, а за Еврозоната трябва да се намерят варианти за заобикаляне на очаквания отказ, който щ произтече от референдума.

Асен Василев допълва, че имената на шефовете на службите са техни, защото са синхронизирани с „посолството“.

По думите на Петков Борисов не е искал към момента да има главен прокурор, а Христо Иванов измислил как да се протака и забави свалянето на имунитета на лидера на ГЕРБ до свалянето на Главния прокурор и конституционната реформа, която ще „изпере“ Борисов, се чува в скандалния запис.

„Аз лично искам да разбера кои са шефовете на служби, консултирани вече с „посолствата“ и одобрени от „посолството“? А също и кои са тия посолства. Това е на ръба на член 1. Това е углавно престъпление. Ако български политик консултира назначенията на шефовете на ДАТО, ДАНС, ДАР с посолствата на чужди държави – такъв моментално трябва да влезе в затвора. Такива разговори с европейски лидери, ако са се водили, това наистина е много жалко за целия ЕС, не само за България“, заяви Радостин Василев.

„Бойко не иска да има главен прокурор“, подчерта той,  цитирайки записа.

И продължи: „Господата Петков и Василев явно нещо ги е страх от наказателно преследване и забележете, Христо Иванов бил измислил някаква комисия, която да забави свалянето на имунитета на Борисов, докато не мине механизмът за сваляне на главния прокурор или не бъде измислено нещо друго“.

„ГЕРБ не ни е реален враг, а маркетингов враг“ – не мога да повярвам, че това го казва човекът, който крещеше на площадите „аз няма да ви предам“, заяви Василев, имайки предвид Кирил Петков.

„Оказва се, че когато властта е много близо до теб, в някакъв момент започваш да се опияняваш. Онлайн в този разговор можеха да се включат безброй лица, той беше публичен. Представяте ли си какво си говорят насаме същите тези с Бойко Борисов? Казах им, че коалицията е грешка и те го усещат.

„В неделя, на 21 май, получих имейл, че в 22.00 часа в неделя ще се проведе Национален съвет и това ще бъде изключително важно събитие, което ще се проведе онлайн пред 50 човека. А някакви хора, по-близки до Кирил Петков, ще са на Чаталджа. Издържах да го слушам до 00:30, после го пуснах да се записва и си легнах, за да мога на другия ден да го изслушам до края. Станах сутринта в понеделник и изслушах този запис. От 00:30 до 03:30 са се говорили отвратителни неща. „, обясни Василев и каза, че ще предостави целия 4.5-часов запис на медиите.

Събирането започна в 22:15, аз издържах до вечерта, защото имам ученик. Записах онлайн цялото събитие – Националния съвет с над 50 участника. Легнах си в 12 и половина, а след това отвратителното се е казало. Записът е 4 часа и половина. Кирил Петков представя дълбоката държава. Изслушах записа и бях потресен.

„Успокоявам Кирил Петков, че този запис не правен в спални, в офиси и т.н., а е от Националния съвет на ПП. Представям си какво си говорят в тесен кръг с Асен, Лена и Лорер“,заяви Василев.

„Гадно е човек да преживява предателство за втори път и не смятам повече да участвам в чужди проекти. Ще пусна да чуете кратък пасаж, който показва какво е намерението на НС. Чуват се жени, деца, кучета лаят. Обсъждат се гласуванията и как да излъжат обществото.

На записите се чува Асен Василев да казва, че „имената на шефовете на службите са наши, защото вече са синхронизирани с посолството“. И изброява поименно службите- ДНАС, ГДБОП, ДАР и пр. По думите на Петков, Борисов не иска в новата конституционна реформа да има пост Главен прокурор. На записа се чува и как ПП обсъждат как трябва да реагират ПП и ДБ, ако се поиска арест на Борисов. Петков успокоява останалите, че Христо Иванов вече е измислил механизъм, който да забави процеса на сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ до влизането в сила на конституционната реформа, която те ще инициират и до свалянето на Главния прокурор от поста му.

„Ако се въведат практики от ЕС, поне 6 месеца ще се влачи процедурата по свалянето на имунитета на Бойко. Ако не сме отстранили дотогава Гешев като главен прокурор, Борисов няма да иска да ходи на избори“, заявява още бившият финансов министър.  

„Борисов не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме по изборите… знайте, че интелектуалците в България са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние – ПП и ДБ ще сме макс общо с 10%. Направихме леко „ала-бала“ през президента и затова вдигнахме процента, но това е за кратко“, посочва Петков.

Радостин Василев обеща да пусне целия запис, който медиите да изтеглят и да изслушат.

„Ти казваш на 50 човека, че ГЕРБ не ти е враг и 50 човека мълчат. Вие ще чуете изказванията и на други хора. Явор Божанков е много интересен. Умните мълчаха, а глупавите говореха. С тия самопризнания Петков и Василев дадоха държавата на руската пропаганда. Почвам да се чудя дали тези двамата не са шпиони на Русия, вкарани в България, които да издигнат на власт „Възраждане“, които са много опасни за България. Не може да си васал на Русия, да консултираш шефа на ДАНС чрез американското правителство и да говориш, че си независим. Сега всички разбират, че не съм направил нещо страшно, а просто разкрих разговор на НС на ПП, на който аз не съм член и вероятно по погрешка са ме поканили“, констатира Радостин Василев.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Тези, които говорят за демокрация и правова държава, първи ще започнат да оправдават. Пак ще е „нали сме съюзници“ и прочие глупости. Ако България беше държава, Петков, Василев и останалите предприели действия по подчиняване на органи в страната, щяха да са арестувани. Христо Иванов също, за опит за прикриване на престъпна дейност, а ортакът им за правителсто, за самата престъпна дейност. Посланиците, които са споменати трябва да бъдат обявени за „персона нон грата“, а България най-малкото да „замрази“ членството си в ЕС. Освен това трябва в ЕП да се постави искане за разследване на „Урсула и Шарл“.

  2. На цялата психодясна пасмина пак Русия им е виновна, че са тъпи до безобразие и правят гаф след гаф. Няма такава наглост, а посолството от записа да не би да е руското. Всичко съгласувано с партньорските посолства но се правят внушения, че Русия е виновна. За всичко останало от записа е пределно ясно от много време, но нека си направят изводи повече хора. Най-скандалното е че си признават че са направили ала бала на изборите. Прокуратурата трябва да се самосезира

  3. ЛЕЛЕЕ,КАК ПРОПУСНАХТЕ ПУТИН?! ИНАЧЕ,ЛЯГАТ,СТАВАТ И ВСЕ РУСИЯ И ПУТИН СА ИМ Е ЧЕРВИВИТЕ УСТИ. РАЗБРАХТЕ ЛИ,ЩО ЗА БОКЛУЦИ НИ УПРАВЛЯВАТ?! РАЗБИРАТЕ ЛИ,ЧЕ СЛЕДВАЩИЯ ХОД ЩЕ Е УКРАЙНА?! НАДЯВАМ СЕ !

  4. Прианавам, че досега не бях слушал този млад човек, който всички медии и коментатори наричаха подигравателно Гела. Оказва се, че той притежава гладка смислена реч, излага плавно мислите си без провинциален диалект, без говорни дефекти, с ясен убедителен тон и с добра логична постройка на изводите от ситуацията, в която е попаднал. На фона на всеовщо затъпяващо подчинение и стадно следване на утвърдили се тартори с недвусмислена външна зависимост, този младеж смело разкри престъпното съзаклятие на пропитите с евроатлантически фалш антибългарски банди. След известно колебание в следването на някои партийни линии този неглупав далеч не неориентиран младеж бързо се разочарова от блатната посредственост и смръдливите мехури произвеждани в нея и просто възстана. Тази гнилостна среда сама роди Руди като ново явление и да се надяваме той не само да запази острието си срещу върколашките сборища, но и срещу техните проектанти, вдъхновители и господари от Козяк и Брюксел.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *